Må banken bede om formueoplysninger?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • KarlaForfatter
  Indlæg
 • #386369
  KarlaForfatter

  Min bank har bedt mig om at udfylde en schema ikke bare med pengene jeg har hos dem, men hele min formue. De henviser til hvidvaskloven. Men, som jeg forstår loven, de skal sikre sig, at deres pengeinstitut ikke bliver brugt til hvidvask. Kontoen hos dem er en almindelig lønkonto, og derfra betaler jeg alle mine udgifter. Har aldrig lånt penge i mit liv og aldrig blev involveret i hvidvask-aktiviteter. Jeg ville havde forstået hvis SKAT eller en anden statslig institut spurgte noget lignende – men så har SKAT alligevel indblik i alle mine oplysninger.

  Så…ved nogen hvorfor er det ikke nok en tro og love erklæring i denne situation? Har I kendskab til noget lovgrundlag, som giver dem tilladelse at stille mig spørgsmål om hele min formue? I det tilfælde hvor jeg ikke beder dem om lån? Og kontoen hos dem er bare en almindelig lønkonto? Jeg spørger, da jeg har været kunde hos flere banker, men aldrig har oplevet noget lignende.

  Pft:)

  #386726
  morsdrengForfatter

  Iflg. hvidvaskloven og de 148 siders vejledning til samme, skal PI leve op til “kend din kunde" princippet.

  Iflg. Finanstilsynet og Det Finansielle Ankenævnet, er det alene pengeinstituttet der afgør. hvilke oplysninger det vil have for at kunne opfylde kravet om at kende sin kunde og og det forventede forretningsomfang med samme. Det er derfor helt i orden hvis PI kræver flere oplysninger end hvad der fremgrå af vejledningen.

  Men du kan indbringe din klage for Ankenævnet – men først efter at du forgæves har klaget til pengeinstituttets klageansvarlige

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.