Gæld til skat – udlæg i bil

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • MarkschoForfatter
  Indlæg
 • #384207
  MarkschoForfatter

  Hej allesammen.

  Jeg har lige et spørgsmål. Mine forældre vil gerne købe en bil til mig i bryllupsgave. De vil købe bilen kontant til mig og omregistrere den til mig. Bilens værdi er ca. 200.000 kr.

  Jeg er dog i den situation at jeg har noget restgæld hos SKAT. Jeg skylder omtrent 50k, som stammer fra noget restskat fra 2016-2017. Jeg er uenig i gældens størrelse og har derfor klaget. Jeg har dog fået svar fra 2016 hvor jeg skylder 20.000 kr, hvilket jeg også er klar til at afdrage på.
  mit spørgsmål til jer er om SKAT vil tage udlæg i min bil?
  jeg vil jo ikke have en bil foræret, hvis skat straks tager udlæg i den og sælger den på tvangsauktion.
  vil skat gøre dette hvis jeg laver en afdragsordning med dem?
  På forhånd tak

  #384209
  morsdrengForfatter

  Kun SKAT kan besvare dit spørgsmål med sikkerhed. Sandsynligheden for udlæg så længe du overholder dine afdrag er måske ikke stor, men SKAT har  – i modsætning til private kreditorer – ingen problemer med at se, at du står som registreret ejer af en bil.

  Andre muligheder er derfor at foretrække, f.eks. at indfri din skattegæld med en kontant gave fra dine forældre og købe en mindre bil for resten af gaven eller at låne bilen af dine forældre, indtil du har indfriet din gæld, for først derefter at blive ejer af bilen. I øvrigt bør du også undersøge om gaven fra dine forældre udløser gaveafgift, da dine forældre i 2021 kun kan give dig gaver for 137.400 uden at det udløser gaveafgift.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.