følger gælden med

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • ewiggaeldForfatter
  Indlæg
 • #401250
  ewiggaeldForfatter

  Jeg går med den trælse situation at jeg grundet et par konkurser i 2021 står med en gæld på 2 millioner. 

  Grundet flere ærgerlige omstændigheder har jeg fået afvist en gældssanering, og udsigten til at jeg kan afdrage min gæld ser desværre sort ud. 
  Det skal siges at jeg ikke skylder en krone til staten. Al gæld er til private kreditorer ( virksomheder forstås ). 

  Jeg er efterhånden nået dertil hvor jeg ikke føler at jeg har en fremtid i Danmark, og nærer en lyst til at søge lykken på andre græsmarker. 
  men, men… Kan gælden følge med? De lande jeg har i kikkerten er Sverige, Finland, Norge, Østrig/lichtenstein, Schweiz og Luxembourg.
  Og nej, der er ikke noget fordækt over valget af lande, men mit tysk er min force. 

  Er der noget jeg skal være opmærksom på, og er der eventuelt lys for enden af tunellen ? 

  #401269
  morsdrengForfatter

  Som hovedregel kan man søge offentlig gældssanering ca. 5 år efter gældens stiftelse, forudsat at man har afklarede økonomiske forhold (en fast indkomst som gør det muligt at lægge et budget). En gældssanering vil typisk gå ud på, at du skal afvikler en del af din gæld, efter at der er afsat et rådighedsbeløb til dækning af dine godkendte faste udgifter samt leveomkostninger. Den del af din gæld som skal afvikles ifølge gældssaneringskendelsen skal som hovedregel afvikles over 5 år.

  Søger man gældssanering i fortsættelse af sin konkurs er reglerne mere lempelige, f.eks. er afviklingsperioden kun 3 år (i stedet for 5) og der er intet krav om afklarede økonomiske forhold.

  Det havde derfor været en fordel, hvis du havde oplyst, om du har søgt offentlig gældssanering under konkurs og begrundelsen for at din gældssanering blev nægtet.

  At du har fået afslag på offentlig gældssanering behøver IKKE betyde, at du er afskåret fra at søge på ny en gang i fremtiden.

  Til dit spørgsmål om din gæld følger med hvis du flytter til udlandet er svaret både ja og nej. Flytter du eksempelvis til Tyskland, kan dine danske kreditorer forsøge at inddrive deres tilgodehavende hos dig. Det skal naturligvis ske i Tyskland og efter de tyske regler og vil derfor være dyrere og mere besværligt for dine kreditorer end hvis det skulle ske i Danmark, men umuligt er det ikke. Men din danske gæld flytter IKKE automatisk til Tyskland, bare fordi du flytter til det pågældende land.

  I dit sted ville jeg ikke foretage en ”panik flytning” til udlandet men undersøge, hvorfor du ikke har kunnet få en offentlig gældssanering og eventuelt forsøge igen på et senere tidspunkt. I den mellemliggende periode bør du ikke foretage dispositioner som vil kunne hæmme en senere ny ansøgning om gældssanering. Du kan evt. søge gratis rådgivning hos den offentlige retshjælp eller en af de instanser som yder gratis gældsrådgivning. Du kan også finde oplysninger på internettet.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.