Familielån fra udlandet

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Tejs TafdrupForfatter
  Indlæg
 • #401901
  Tejs TafdrupForfatter

  Min kone er fra Italien, men også dansk statsborger og bosat her i Danmark.

  Vi ønsker et familielån af hendes forældre (mine svigerforældre), som er italienere og bosiddende i Italien. Hvis vi får oprettet et familielån på fx 1.000.000 kr, hvad sker der med et familielån fra udlandet i det tilfælde at de dør? Andet man skal være opmærksom på ved et familielån?

  På forhånd tak

  #401926
  morsdrengForfatter

  Søg på ”rentefrit familielån” og du vil findee vejledninger og koncepter til gældsbrev – nogle endda gratis. For at undgå at lånet af Skat anses som afgiftspligtig gave eller arveforskud, er det vigtigt at lånet kan kræves indfriet med  kort varsel, f.eks. 14 dage. Ved långivers død skal lånet naturligvis tilbagebetales, eller modregnes i den arv som låntager vil modtage efter den afdøde långiver.

  Søger du på ”gaveafgift ved lån fra udlandet” finder du en artikel fra BDO revision om emnet. Søger du på ”afgifter ved arv og død for fok som bor i udlandet” finder du en artikel fra advokatkæden Ret og Råd fra 2021 af advokat Anne Broksø hvis essens er, at der også bør søges notar eller advokatrådgivning i långivernes hjemland- Italien,  udover dansk advokatbistand til udfærdigelse af gældsbrevet og  gavebreve vedrørende evt. afdrag på gælden.

  I skal være særligt opmærksomme på, at gælden forældes efter 10 å såfremt den ikke afdrages, alternativt 10 år efter betalingen af sidste afdrag. Samt at arvingen efter dine italienske svigerforældre som udgangspunkt vil være din kone og ikke dig.

   

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.