Bank garanti eller alternativ – Nybyg

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Ole OForfatter
  Indlæg
 • #380544
  Ole OForfatter

  Hej

  Jeg er ved at skulle have bygget nyt hus. Der skal stilles en bankgaranti for beløbet. Jeg er i den situation hvor jeg har pengene, og egentlig ikke har behov for et kreditforeningslån, men pengene har jeg spredt rundt omkring for at undgå negativ rente. Spørgsmålet er Hvordan kommer man billigst til at stille en bank garanti, og findes der ikke et alternativ når man nu har pengene?

   

   

  #380550
  morsdrengForfatter

   

  Da du har kontanter svarende til garantibeløbet kan du som sikkerhed for garantien pantsætte indeståendet på dine konti stedet for et ejerpantebrev i ejendommen og i denne forbindelse muligvis forhandle dig til en lavere garantiprovision. Du kan evt.også pantsætte indeståendet på dine konti direkte til den entreprenør som opfører huset og dermed helt undgå en garantistillelse


   

  Det skal fremgå af en bankgaranti på hvilke betingelser denne skal udbetales. Der er 2 hovedmuligheder enten udbetaling på anfordring eller mod samtykke/dom. At garantien kan udbetales uden dit samtykke kan være risikabelt. De nærmere vilkår for garantistillelsen og betingelserne for udbetalingen af denne skal afklares allerede i entreprisekontrakten. Sker sikkerhedsstillelsen direkte overfor entreprenøren bør denne kun kunne hæve sikkerheden under de samme betingelser som er gældende for udbetaling af garantien.


   

  At opføre hus er en stor investering for en privatperson og bør ikke finde sted uden forudgående juridisk og byggeteknisk rådgivning. Drøft indholdet af aftalen med entreprenøren og betingelserne for garantistillelsen med en advokat INDEN underskrift og benyt en byggeteknisk rådgiver til at gennemgå projektet og følge byggeriet indtil aflevering.


   

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.