Arveforskud

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • JokerenForfatter
  Indlæg
 • #386052
  JokerenForfatter

  Min gamle far har valgt at give os børn og børnebørn et forskud på arven i form af en pengegave på kr. 68.700

  så vi kan spare nogen arveafgift når den tid er.

  Men mine børn siger at det er min arv, og så skal jeg også have pengene.

  Mit spørgsmål er så: Må mine børn godt overføre pengene til mig fra deres konto når de har modtaget pengene fra min far uden at skattefar kommer efter os.

  #386067
  morsdrengForfatter

  Du blander reglerne om arveforskud og ydelse af gaver til nærmeste familie sammen.

  Arveforskud kan ydes til ægtefælle og børn, men IKKE til børnebørn, så længe deres far eller mor, som er din fars arvinger, er i live. Som ved gaver til nærmeste familie skal der ikke betales gaveafgift af de første 68.700 kr. der ydes. Af større beløb skal betales en afgift på 15%. Som det fremgår af ordet arveforskud, er der tale om et forskud som derfor skal  modregnes i den senere arv.

  En gave ydes af godgørenhed og uden at giveren skal have nogen modydelse, det samme gælder afgiftsfri gave til den nærmeste familie.

  Det følger af ovennævnte, at det din far reelt giver er afgiftsfrie gaver og IKKE arveforskud, som ikke kan gives til børnebørn, så længe deres far eller mor er i live. I mine øjne er det manglende respekt for gavegivers (din fars) ønske, hvis børnebørnene giver pengene videre til dig/deres forældre. Men da reglerne for gaveafgiftsfrie gaver under 68.700 kr også gælder ved gaver fra børn til forældre, er det muligt uden at skulle betale gaveafgift.

   

   

   

   

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.