Overføre rentefri kredit fra MasterCard Gold + Norwegian til prioritetskonto?

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • MalkeForfatter
  Indlæg
 • #95995
  MalkeForfatter

  Hej,

  Jeg kom lige til at tænke på: jeg har et MasterCard Gold + et Norwagian kort, hvor der er optil 40 dages rentefri kredit. Udover disse kort har jeg en prioritetslån.

  Er der noget til hinder for at jeg overføre kreditterne fra de to kort til min prioritetskonto? – som jeg ser det så vil jeg jo kunne spare en del i renter på denne måde?

  Venlig hilsen
  /amk

  #228588
  testForfatter

  Du kan nok næppe overføre kreditten som sådan , du kan jo købe noget på kredit så. Du skal DI være opmræksommpå om du ikke betaler det på en anden måder. Min lære i erhvervsret på hd kaldte altid afbetaling for afbedrag . Personligt gider jeg ikke at bøvle med det og synes der er håndøre i forhold til besværet.

  #228594
  MalkeForfatter

  Jeg har lige fået mit Bank Norwegian-kort og der står at jeg kan overføre kreditgrænsen til min nem-konto (som er i den bank hvor jeg har mit prioritetslån) – men jeg må nok hellere lige ringe og høre dem ad, før jeg foretager mig noget.

  Jeg vil dog mene at hvis jeg har samlet kreditgrænse på 300.000kr og renten på prioritetslånet er 6%, så er det alligevel ~18.000kr/årligt at spare i renter, det synes jeg er værd at tage med – såfremt min “fidus" er mulig.

  #228606
  testForfatter

  Mon dog det er så simpelt. 🙂

  #228608
  JydenForfatter

  Hvis di overfører penge til din nem konto beregner Bank Norwegian renter fra overførselsdatoen som det fremgårt af deres betingelser. Det er ved brug af kortet ved indkøb og i hæveautomater der er op til ca. 40 dages kredit.

  #228610
  morsdrengForfatter

  Hvordan skulle det være muligt, at få en eller flere rentefrie kreditter tilknyttet kreditkort udstedt af 2 forskellige udstedere/pengeinstitutter overført til en prioritetskonto/kredit i et helt 3. pengeinstitut?

  Det kan naturligvis IKKE lade sig gøre og vil svare til, at en person med en kredit på 10.000 kr. i Sydbank og en kredit på 15.000 kr. i Jyske bank
  kunne “overføre" kreditterne til sin prioritetskonto i Nordea, hvis maksimum/træningsret derved bliver forøges med 25.000 kr. som i lighed med kreditterne tilknyttet de 2 kort også er rentefri.

  Forhøjelsen af en trækningsret eller et maksimum på en kredit i et pengeinstitut, kan af indlysende grunde kun ske med det pågældende pengeinstituts accept og det samme er gældende for kredittens øvrige bestemmelser, f.eks. om rente eller eventuel rentefrihed. Hvorfor skulle f.eks. Nordea være forpligtet til at “overtage" de rentefri kreditter som er tilknyttet kreditkort udstedt af helt andre pengeinstitutter?

  At det på det enkelte kort ydes op til 40 dages kredit, evt. uden et beløbsmæssigt maksimum, ændrer intet ved ovennævnte.

  Din plan er baseret på misforståelser og vildfarelser og kan simpelthen IKKE lade sig gøre.

  #228612
  thsvForfatter

  MD skriver:
  “Det kan naturligvis IKKE lade sig gøre og vil svare til, at en person med en kredit på 10.000 kr. i Sydbank og en kredit på 15.000 kr. i Jyske bank
  kunne “overføre" kreditterne til sin prioritetskonto i Nordea, hvis maksimum/træningsret derved bliver forøges med 25.000 kr. som i lighed med kreditterne tilknyttet de 2 kort også er rentefri. "

  Er der tale om kassekredit i de 2 banker er der da intet til hinder for at man hæver til maksimum i de 2 banker og placerer pengene på sin konto i den 3. bank til 6% i rente.
  I så fald sparer man jo faktisk 1.500 kr i renter på et år eller ca. 1.000 kr efter skattefordelen, da ens renteudgift jo formindskes.

  I praksis er renten på kassekreditter dog omkring de 10% p.a., så finten koster blot ekstra i rente.

  #228614
  morsdrengForfatter

  Eksemplerne med kassekreditterne er fremført for at anskueliggøre, at en kredit ydet af et PI eller et at kreditkort fra en udsteder IKKE umiddelbart kan overføres til en anden kreditor

  Som JYDEN ganske rigtigt oplyser, beregner Bank Norwegian sig renter fra overførselsdatoen ved overførsel til kortindehaverens nem-konto, ligesom det kun er ved brug af kortet til indkøb og i hæveautomater der er op til ca. 40 dages rentefri kredit.

  “Overførslen” til prioritetskontoen kan derfor kun ske ved hævninger i automat og efterfølgende indsættelse af beløbet på prioritetskontoen, hvilket typisk koster 50 kr. pr. hævning. Den af THSV beregnede rentebesparelse på årligt 1.500 kr. ved at ”overføre” rentefrie 25.000 til prioritetskontoen vil derfor koste mindst ca. 200 kr. pr. måned, hvis der maksimalt kan hæves 6.000 kr. pr. døgn. Hvis kortindehaver ikke kan indfri den forfaldne saldo på kreditkortene på anden vis, kan udligning kun ske ved en overførsel fra hans prioritetskonto. Skal rentebespa-relsen fortsætte, skal de månedlige hævninger og indsættelse af beløbene på prioritetskontoen samt udligning af saldoen på kreditkortene gentages ud i al fremtid, med deraf følgende udgifter.

  Trådstarters plan om at overføre kreditterne fra de to kort til hans prioritetskonto for at spare rente kan simpethen IKKE lade sig gøre.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.