Er dette lovligt gjort af Nykredit?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Den forundrede Forfatter
  Indlæg
 • #95832
  Den forundrede Forfatter

  Nykredit Bank har netop opdateret deres kundevilkår for alle bankkunder med følgende.

  “9. Gebyrer
  Nykredit Bank kan opkræve gebyrer
  for serviceydelser, og for at besvare
  spørgsmål fra offentlige myndigheder
  om dine forhold. Gebyrerne opkræves
  enten som et fast beløb for ydelsen
  eller som en procentsats eller
  en timesats i forhold til ydelsens
  omfang. Beregningsmetoderne kan
  kombineres. Nykredit Bank oplyser
  de almindelige gebyrer ved skiltning
  i Nykredits centre, på nykredit.dk
  eller ved forespørgsel. Øvrige gebyrer
  oplyses ved forespørgsel."

  Mit spørgsmål har Nykredit hjemmel i eksisterende lovgivning til at påføre en kunde en udgift? Hvis myndighederne kræver oplysninger udleveret om ens økonomi? Hvis ja hvor står dette?

  #227186
  BecoolForfatter

  Hej,

  Står dette i deres almindelige forretningsbetingelser? – du giver dem den hjemmel de skal bruge ved at underskrive deres forretningsbetingelser og medgiver derved at det har en økonomisk omkostning. iøverigt skal de jo videregive økonomiske forhold til andre myndgheder. f.eks SKAT.

  /becool

  #227188
  morsdrengForfatter

  Forholdet mellem Nykredit og dig er et forhold mellem en erhvervsvirksomhed og dig som privatkunde, hvor langt de fleste forhold af betydning for samarbejdet fremgår af den erhvervsdrivendes (Nykredits) almindelige forretningsbetingelser som du har vedtaget/accepteret i og med at du blev kunde hos Nykredit. Det er ikke nødvendigvis et krav, at du har underskrevet forretningsbetingelserne eller har kvitteret for modtagelsen af samme, idet enhver kunde hos en kreditforening, bank eller forsikringsselskab er klar over, at virksomheden naturligvis har regler der regulerer det indbyrdes forhold mellem den og kunden.

  Hvis du læser Nykredits – de øvrige kreditforeningers eller bankers forretningsbetingelser – vil du se, at forretningsbetingelserne kan ændres UDEN varsel hvis ændringen er til kundens fordel og i andre tilfælde med 3 måneders varsel.

  Du er omfattet af § 9 i forretningsbetingelserne, fordi forretningsbetingelserne er gældende i forholdet mellem dig og Nykredit. Har Nykredit enten nu eller tidligere foretaget ændringer i § 9 til skade for kunderne/dig, skal denne ændring være varslet med 3 måneders varsel.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.