Dette emne
Sikring af indestående i udenlandske banker

Sikring af indestående i udenlandske banker

20-03-2017 11:28
John N. (13)
Hvordan er kunderne stillet i f.eks. Bank Nowegian, Santender eller Ikano Bank, hvis en af disse udenlandske banker går i betalingsstandsning/konkurs?

De reklamere alle med, at de er med i ordninger som skulle sikre indskydernes penge, men her er det reglerne i bankens hjemland som er gældende.
I Danmark skal Finanstilsynet (Finansiel Stabilitet) ”tage over” og indskyderne får besked om deres indestående i løbet af 5-6 dage og pengene vil blive overført til pågældendes nemkonto når kontoen er opgjort.

Men hvordan vil processen forløbe hos en af de udenlandske banker?

Mvh.
John
21-03-2017 08:58
Sebastian Krausing
Hej John

Jeg har kort tjekket både Ikano Bank og Santander, hvor de omtaler dette på deres opsparingssider :-)
- ikanobank.dk/opsparing (mere i dybden: ikanobank.dk/~/media/Denmark/PublicWeb/Documents/G...090915.pdf - det tager 7 arbejdsdage, hvis kreditinstituttet ikke kan indfri sine forpligtelser).
24-03-2017 10:37
John N. (13)
Hej Sebastian
Jeg har godt læst Ikano Banks oplysninger angående deres garanti for indestående, og selvom de så flot skriver de er tilmeldt den danske
garantiordning, er det stadig den svenske ordning som gælder for almindelige indestående på en konto.
Det kan undre mig lidt, at så mange danskere i fuld tillid til div. udenlandske bankers "garantier", ukritisk overføre store beløb, uden at sikre
sig, at pengene også kommer retur i tilfælde af en bankkonkurs og ikke mindst hvordan og hvornår.

Mvh.
John
24-03-2017 15:48
Jyden
Hej John,
Dette er jo lidt af en fortsættelse af dit indlæg den 19.juni 2016 om Bank Norwegian.

Ikano Bank (som jeg ikke er kunde i og derfor ikke har studeret nærmere) er efter hvad der står på den danske hjemmeside for Garantiformuen under Dækkede institutter sidste afsnit tilmeldt den danske ordning som supplement til den svenske.

Omkring Bank Norwegian og Santander er de direkte omtalt under spørgsmål og svar på Bankernes Sikringsfonds hjemmeside og med forklaring på forskellen i dækningen for den ene og den anden. Der er også omtale af proceduren hvis det uheldige skulle ske.

Jeg ved ikke om ukritisk overfører store beløb, man kan vel næsten ikke sikre sig bedre - vi tror vel også på den danske ordning med det der står på deres hjemmeside.

mvh. Jyden