Norwegian Bank

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 38 i alt)
 • BertelsenForfatter
  Indlæg
 • #95391
  BertelsenForfatter

  Nogen der har erfaringer med Norwegian Bank og deres opsparingskonto med 0,85% i rente uden binding?

  De skriver at de er med i “Bankenes Sikringsfond" (den norske indskydergaranti) – men så vidt jeg kan se fremgår de ikke på fondens liste:

  http://www.bankenessikringsfond.no/medlemsliste/category885.html

  #221806
  BertelsenForfatter

  OBS: De er med på listen – men står som Bank Norwegian.

  Er der nogen der har erfaring med deres opsparingskonto?

  #221808
  Lars KrogForfatter

  Ingen erfaring.
  Men jeg har dog netop oprettet en opsparingskonto hos dem 🙂

  #221816
  BertelsenForfatter

  Var det nemt at oprette og har du kontoen til rådighed med det samme? Eller skal man først fremsende billed-id før der kan indsættes på kontoen?

  #221818
  JydenForfatter

  Den oprettes ved hjælp af Nem ID, og der kommer en mail efter ganske kort tid med oplysninger om den OCR indbetalingskode der kan benyttes ved indbetaling.

  #221820
  John N. (13)Forfatter

  Hej “JYDEN"
  Vi har vel alle en vis skepsis, når det er udenlandske banker som skal forvalte vores penge.
  Ved du – eller andre – hvordan vi er sikret, hvis banken går konkurs og vi – danske kunder – skal i kontakt med “Bankenes Sikringsfond" som jo ikke lige ligger i nærheden?
  Vil vores danske bank måske hjælpe eller….?

  Mvh.
  John N.

  #221822
  morsdrengForfatter

  Hvorfor skulle en dansk bank dog hjælpe en person, der har valgt at sætte sine penge i en udenlandsk bank, med at anmelde dennes krav i den udenlandske banks konkursbo eller den indskydergaranti der måtte findes i det pågældende land? En Ford-forhandler yder da heller ikke garanti på en fabriksny Toyota.

  I øvrigt bør man tænke på, at Nordea i Danmark fremover IKKE længere er en dansk bank, men en filial/filialer af en svenske bank,med alt hvad dette måtte indebære..

  #221824
  BertelsenForfatter

  Jyden: Hvor lang tid tager sådan en ocr overførsel? Får man netbank hos Norwegian hvor man kan se sin saldo?

  #221828
  JydenForfatter

  Bertelsen.
  Det tager 2 dage med en overførsel (bogføringsdato) men den registreres med rentedato den dag den pengene kontoen i mit danske pengeinstitut. Du får netbank hvor du kan følge saldo mv. , men udbetaling fra kontoen kan kun ske til din nemkonto.

  John N.
  Som “morsdreng" skriver tror jeg heller ikke du skal regne med hjælp fra din bank, hvis det ulykkelige skulle ske at den norske bank skulle gå nedenom og hjem. Der er ingen tvivl om at de danske pengeinstitutter hader Santander Bank, Banknorwegian, IKANObank m.fl. uanset at de måske siger at de synes konkurrence er godt. Det måtte jeg sande da Northern Rock i sin tid var i vanskeligheder. Da fik jeg meget mærkelige henvendelser fra Danske Bank – i øvrigt henvendelser/hentydninger osv. der ikke var i overensstemmelse med facts – om det var mod bedre vidende ved jeg ikke, men næppe, da jeg kender andre her i området der fik opringninger fra Danske Bank efter de havde flyttet indskud til Northern Rock, selvom Danske Bank udadtil ikke følte sig udsat for konkurrence. Det kan godt være man i øjeblikket ikke har samme interesse for indlån som dengang, men tiderne har det jo med at skifte interesse, så mon ikke der senere kommer interesse for indskud igen.

  #221868
  OBSForfatter

  En ting som man åbenbart skal være opmærksom på vedrørende konto i Bank Norwegian, er at man tilsyneladende selv skal indberette indestående og renter til Told & Skat. Jeg har i hvert fald lige modtaget en e-mail fra Bank Norwegian hvor der står at man skal printe og sende en erklæring til Told & Skat, og som jeg tolker denne erklæring, skal man også selv sørge for den årlige indberetning.

  Nogen der har en anden opfattelse?

  #221876
  BertelsenForfatter

  Tak for info. Skatteindberetning må gælde alle udenlandske banker, herunder også Santander og Ikano.

  #221878
  MichaelForfatter

  Santander indberetter renteindtægter til Skat kan jeg som kunde bekræfte

  #221894
  JydenForfatter

  Har lige fået tilsendt en “Erklæring K-Personer" fra Bank Norwegian der skal sendes til Skat. Af den fremgår det at jeg selv skal indsende de årlige oplysninger.

  #221896
  morsdrengForfatter

  Hvis du søger på “Erklæring K-Personer" vil du se, at den skal indgives af personer med indestående på en konto i udlandet.

  Heraf kan du udlede, at den konto du har fået IKKE føres i Norwegian Banks danske filial, men i den norske bank – så enkelt er det.

  Nordea er eller bliver også en filial af en svensk bank, men det betyder ikke, at du selv skal indberette din konto til det danske skattevæsen, ligesom jeg heller ikke skal gøre det samme med mine konti i Santander Bank. Har du konto hos en bank i udlandet, skal du naturligvis selv indberette, har du konto i den udenlandsk banks danske filial, er det dette der skal indberette til SKAT.

  #222260
  BjørnKForfatter

  Jeg har også fået K-erklæringen. Mail copy-pastet nedenfor. Kan kun sendes med post tilsyneladende. Lidt bøvlet 🙁

  Jeg ringede og spurgte om man selv skal indberette renterne til skat. Det sagde de at de gjorde, så det var ikke nødvendigt.

  ———-
  Hej,

  Ved indestående på en konto i pengeinstitut mv. i udlandet, skal der afgives en erklæring (Erklæring K) til SKAT.

  Da du har en opsparingskonto hos Bank Norwegian (som er et pengeinstitut i udlandet) skal du sende en Erklæring K til SKAT.

  Sådan gør du:

  Vi har allerede udfyldt erklæringen for dig på MinSide. Du finder den her :

  Print erklæringen
  Underskriv erklæringen (fysisk med kuglepen)
  Send det til SKAT på nedenstående adresse:

  SKAT

  Kompetent Myndighed

  Lyseng Allé 1

  8270 Højbjerg

  For mere information om Erklæring K se http://www.skat.dk/SKAT.aspx?old=73344

  Med venlig hilsen

  Bank Norwegian

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 38 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.