Overtræk eller afvisning af PBS?

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Maria89Forfatter
  Indlæg
 • #95018
  Maria89Forfatter

  Jeg har lige søgt kontanthjælp i mandags og der går op til 14 dage før jeg får min engangsydelse. Da jeg ikke har flere penge, ringede jeg til Danske Bank for at høre, om jeg kunne få et tilladt overtræk, men der var åbenbart nogle regler mht. kontanthjælp, der gjorde at de ikke kunne hjælpe mig.

  Derfor kunne jeg godt tænke mig at vide, om de vil afvise alle mine PBS betalinger på min budget konto eller om min konto ‘bare’ går i minus?

  #216572
  MichaelForfatter

  Dine betalinger bliver afvist

  #216580
  morsdrengForfatter

  Ingen kan tvinge et pengeinstitut til at udbetale penge eller foretage PBS-betalinger, når der ikke er dækning på kontoen.

  Hvis de gør det alligevel, er det sandsynligvis fordi man har overset, at kontoen er gået i overtræk pga. en dankort-hævning eller en gennemført betaling.

  Men kun dækningsløse betalingsaftaler over 1.000 kr. kan afvises pga. manglende dækning, mens grænserne for returnering/af-visning af Dankort-betalinger er 3.000 kr. og 1.000 kr., alt efter om der er anvendt terminal- elle dankortnota (fluesmækker løs-ning)

  #216586
  BangeeForfatter

  @morsdreng

  Det er korrekt i teorien, men i virkeligheden bruger bankerne afvisnings i stedet for tilbageførsel hvorfor alle PBS’er udanset beløb bliver stoppet.

  #216588
  Maria89Forfatter

  Mange tak for jeres svar!

  Nu har jeg heldigvis skaffet penge, som går ind på min konto i morgen eller i overmorgen. De fleste af mine betalinger er i morgen, så hvis pengene først kommer i overmorgen, er betalingerne så stadig gemt og kan betales, eller tænker I, at jeg skal ringe til alle de forskellige steder?

  #216590
  BangeeForfatter

  jeg tænker du skal fortælle det til banken, ellers risikerer du at de afviser i morgen, og det kan de ikke trække tilbage når du komme med pengene dagen efter 🙂

  #216592
  Maria89Forfatter

  Så vil jeg prøve at ringe til banken i morgen. Mange tak for hjælpen! 🙂

  #216620
  HalliHalloForfatter

  Det er sgu da rigtig godt, Maria89, at du har fået klaret denne kedelige sag uden problemer.

  Få dig en ny bank i stedet for Danske Bank, den dels for dyr og har nu specialiseret sig i velhavende kunder. Man skal være 3/4 millionær for at slippe for deres kontogebyrer medmindre du er under 27 år eller deromkring.

  #216630
  peter holm larsenForfatter

  Helt enig med Bagee – betalingerne vil blive tilbageført selv om banken hat betalt dem i første omgang – det er både teori og praksis.

  Og til Hallihallo – så er Maria vist aldersmæssigt så hun slipper for gebyrer 🙂

  Men man da sagtens være der er billigere banker et danske bank – men det ændrer hverken teori og praksis som Bagee skriver om!

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.