Uvildige.dk – en god ide?

Forside Fora Privatøkonomi Uvildige.dk – en god ide?

 • This topic has 8 stemmer and 21 svar.
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Vinelskeren
  Forfatter
  Indlæg
 • #94698
  Vinelskeren

  Hej, jeg overvejer at prøve dem af og vil gerne høre jeres erfaringer med dem. Jeg har en ret god økonomi, men har aldrig dyrket det mere end bankens anbefalinger og min egen sunde fornuft. Jeg er ikke specialist på feltet, men har dog Bachelor – så lidt ved jeg da 🙂 Min privatøkonomi er meget sund. I en familie på 5 – jeg selv 45 år, min kone 39 og 3 skønne drenge på 13, 11 og 5 år. Vi har en samlet indkomst før skat på 1,1 mio ca., skylder 750.000 væk i vores hus, som er 3,5 mio værd og har derudover en opsparing pt på 450.000, som står på bankens såkaldte højrentekonto. (2%).

  Lånene er F1 med afdrag (Totalkredit) med 12 års løbetid for at accellerere gældsaviklingen. Pension er vi godt med på. Vi har 2 biler, som begge er betalte. Jeg skal dog nok skifte i 2016, hvor den nærmer sig 200.000 km. Jeg kører meget for firmaet og får den vej 75.000 om året i skattefri kørselsgodtgørelse. Ingen øvrig gæld. Som type er jeg nok lettere forsigtig og har den vej rundt ikke meget erfaring med aktier – sådan er min kone også. Vi betaler også fuldt ind på børneopsparingen.

  Min bank bliver ved med at sige, at jeg ikke får nok for pengene. Forslag som aktier, nyt lån i huset for at spekulere i rentestigninger, øget pensionsindbetaling på min kone……..alt sammen sikkert meget fornuftigt og jeg tænker også selv, om jeg ikke bare skulle gå efter at blive gældfri – det giver måske ikke så meget mening med de aktuelle renter og min store friværdi? Jeg har heller ikke lyst og tid til et sommerhus. Lige nu og her har jeg så en samlet gæld på 300.000…….

  Luksusproblemer må man sige, men jeg er bare oprigtigt i tvivl om, hvad der vil være det rigtige at gøre. Tænker også, at den relativt store opsparing er rar at have – så nemt er det ikke at spare 0,5 mio op i DK. Det skal dog siges, at vi pt. sparer 12-15.000 op pr. måned. Min kone er selvstændig og det giver også en vis usikkerhed omkring hendes løn. Den svinger rigtig meget.

  Tilbage til mit spørgsmål – vil Uvildige.dk kunne give mig en rådgivning, der giver de informationer, jeg søger? De kan jo – som bankerne – heller ikke påtage sig noget ansvar overhovedet??

  #212478
  Michael

  Ja, der er jo egentlig kun én ting man kan gøre i din situation og det er at investere i aktier. Alt andet giver ikke rigtigt mening. Bankens “forslag” med at låne penge i huset for at spekulere i rentestigninger er ren og skær galimatias og tjener kun deres eget formål.

  Hvis aktier ikke passer til dit temperament og risikovilje, ja så er der egentlig ikke så meget tilbage ud over at fortsætte med at afdrage på realkreditlånet. Afvikling af gæld er som bekendt altid en 100% sikker investering.

  Uvildige rådgivere giver jeg personligt ikke meget for. Det er sjældent at de er pengene værd og nogen skudsikker og højt forrentet investering kan de alligevel ikke henvise til.

  #212482
  Nultopskat

  Hvilket råd vil du egentlig have?
  Som jeg læser din situation er du ikke til investering i aktier, ellers havde du gjort det for længe siden.
  Bank sælgeren vil gerne sælge dig bankens produkter, alle andre sælgere vil også sælge deres produkter.

  Spekulation i rentestigninger kan vare længe, der kommer nok en mindre korrektion når kampen om kronen er afgjort, men din gæld er for lille til at bære omkostningerne.
  Husk også at det koster ca. 2 % af gældens størrelse pr år renten ikke stiger og der kan godt gå mange år.
  Pt ser nuværende renteniveau ikke ud til at medføre de ønskede investeringer i øget produktion.

  #212486
  Vinelskeren

  jeg ville egentlig bare høre, hvad i ville gøre i min situation – er som nævnt ikke afklaret. Med hensyn til spekulation i rentestigninger gik det på, at jeg skulle låne en ekstra mio i min friværdi………jeg kan godt se ideen, men det falder mig ikke nemt at optage ny gæld mhp spekulation.

  @ nultopskat – hvad mener du med de 2% af gældens størrelse??

  #212490
  thsv

  For at spekulere i stigende rente skal I optage et fastforrentet lån, f.eks. på 40-60% af ejendommens vurdering.
  Dette koster dog noget mindre end 2% netto ved den gældende rente, selv som afdragsfrit lån, rentefradraget er jo ca. 1/3-del for de første 100.000 kr for at par. Ved de 40% er adm.bidraget kun på 0,45%.

  Givet at I kan opnå 2% på opsparing ville jeg indstille de heftige afdrag på F1-lånet og istedet spare mere op, det kan vist nærmest betale sig at belåne op til 40% og maksimere opsparingen med det rentespænd, der pt. er mellem F5 og 5-årig opsparingsrente. Adm.bidraget er kun 0,5% i det låneinterval selv uden afdrag.

  Hvor kan I opnå 2% i rente på opsparing i bank henne?

  En ide kunne være at give drengene en god start via konfirmandkonti efterhånden som de når den alder og udnytte de afgiftsfrie gaver på lidt over 60.000 kr om året, så drengene kan få en god start på voksenlivet, I kan jo evt. aftale en binding om at det er til 1. bolig.

  PS: jeg er heller ikke til aktier, men der er jo gode penge at tjene på det marked, men også mulighed for tab.

  #212492
  Hammeren

  ta nu selv lidt ansvar for hvad du vil med din økonomi.

  #212494
  Vinelskeren

  tak for dit svar “Hammeren” – du kender mig jo rigtig til at komme med sådan en udmelding. Jeg tager massivt ansvar på daglig basis……

  #212496
  Nultopskat

  De 2 % er forskellen mellem det F1 lån du har og et fastforrentetlån.
  Hvis du omlægger til et fastforrentet lån, for at spekulere i kommende rentestigninger, skal du huske at du hvert år indtil rentestigningen kommer skal betale 2 % af det lånte beløb i ekstra rente i forhold til F1 lån.

  det er egentlig ligemeget hvad vi ville gøre i din situation, det handler om hvad du selv mener. Andre i din situation ville investere i aktier, eller som regeringen håber øge forbruget.
  Jeg vil ikke anbefale aktier på nuværende tidspunkt, markedet kan være pustet op af de lave renter.

  #212498
  Vinelskeren

  tak for svar – hvad ville du gøre i min situation Nultopskat? Hvad mener du om Uvildige?

  #212512
  thsv

  Forskellen på F1 og 2% er nu noget mindre, da renten på F1 efter kursskæring er over nul og adm.bidraget er højere.
  Og man får trods alt rentefradrag for denne merrente, mens en evt. kursgevinst er skattefri.
  Så selvom man skal man vene i 5 år på 1 procent i rentestingng vil man typisk tjene ca. 1½% af gælden i dette tilfælde.
  Så hvis man skal betale 1½% stempel er ideen ikke særlig god, men skyldte I de 1,4 mill. som var 40% var ideen brugbar.

  Jeg ville som sagt indstille afdraget på RK-lånet, da den reelle rente på dette vel er omkring 0,6-0,9% ialt, mens I let kan opnå højere rente på opsparing.

  Hvor opnår du de 2% i rente henne? (har selv snart ca. 250.000 kr der skal genplaceres)

  Hvad med en fed rejse til f.eks. Toscana og virkelig besøge de vindistrikter dernede og smage på vinen hvor den fremstilles?

  Eller begynde at investere i fede designmøbler eller dyr kunst?

  #212518
  Anonym

  Mht. til de uvildige.dk – du har jo penge nok så afprøv dem og se hvad de kan komme op med.

  Jeg ville, enten renovere huset med alt hvad der til hører solceller, jordvarme etc.

  eller bygge nyt nulenergi hus, sikre pensionen, fylde den helt op. for begge og sikre børnene. giv noget til velgørenhed.

  Bliv gældfri

  Læs penge & privatøkonomi, lyt til nogen af alle de kendte eksperter hvad de ville gøre.

  Et citat fra et eller andet sted: Hvad nytter det at være den rigeste mand på kirkegården….

  I øvrigt har de andre svaret meget godt på spørgsmålene – men det er dig selv der skal tage ansvaret for din beslutning

  #212526
  Vinelskeren

  og det har jeg det super fedt med 🙂 Altså at tage ansvar. Mht. huset – det er fra 2011, så det er sådan set også i perfekt stand 🙂 THSV – den med vinen – ja da – og det er selvfølgelig også en del af planen at komme ud at rejse. Den med de 2% ved jeg heller ikke, om jeg kan få – det har jeg ikke undersøgt endnu.

  #212532
  thsv

  Du skriver i 1. indlæg:
  “har derudover en opsparing pt på 450.000, som står på bankens såkaldte højrentekonto. (2%).”

  Men man kan åbenbart ikke tro på hvad du skriver?

  Det kan ikke betale sig at blive gældsfri med de nuværende lave renter, så hellere have fri rådighed over sin opsparing frem for at binde den i mursten.

  #212538
  Hammeren

  kære vinelsker
  Jeg ved godt at du tager ansvar.
  Du har en sund økonomi
  Du har gjort det godt hidtil

  Hvad fremtiden byder, og hvad du bør gøre afhænger af dit temperrament m.m.
  Fortiden fortæller os, at hvis du vil have endnu bedre økonomi, skal du bare optage fastforrentet lån på et par mio, og så sætte dem i aktier.
  Fremtiden deriomod er ukendt for alle

  #212546
  Vinelskeren

  THSV – jeg har 2% i dag, fordi de har været bundet i snart 3 år – den aftale udløber 30.6 – og hvad jeg så kan få derfra ved jeg ikke – så jo, man kan stole på mig

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.