Banken har glemt min budgetkonto!?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 30 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93452
  AnonymForfatter

  Jeg har lige modtaget brev fra min bank (den 20 dec), hvor de oplyser, at de har glemt at trække til min budgetkonto i denne måned.
  Jeg har ikke været opmærksom på pengeforbrug, og da det jo er jul, så har jeg brugt alle de overskydende penge.
  Mit spørgsmål er: Hvilke rettigheder har jeg?
  Som udgangspunkt, mener jeg at de er forpligtet til at betale eventuelle gebyrer mm. Men min husleje osv er jo ikke betalt i denne måned, og som enlig mor på kontanthjælp, har jeg ikke pengene til at dække den dobbelte budgetkontoudgift, hverken i næste måned eller de kommende….
  Jeg har haft min budgetkonto i samme bank i over ti år, det er ikke noget nyt, at regningerne skal betales.
  Desuden er min telefon nu lukket, gulp!?
  Hjælp!
  Mvh Diana O.

  #193362
  AnonymForfatter

  Det bør være muligt at få en kredit med en acceptabel rente, banken er jo ikke helt uden skyld. I sidste ende er det dig som har brugt pengene på gøgl og gløgg, så jeg tror desværre ikke at du kan drage banken til ansvar.

  #193364
  testForfatter

  Prangende bliver desvære ikke dine, de skal retur i systemet så at sige. Så det er jo problemet på lidt længere sigt. På den korte bane er du nøde til dels at se på om der er noget af det du har købt du an leverer retur og dels må du jo tá snakken med banken.

  Surt men helt ærligt du viste godt at der var for mange penge på den konto,

  Husk de virkelige juleglæder handler ikke om penge.

  Glædelig jul og godt nyt år

  #193366
  Mr RForfatter

  Undskyld mig, men jeg kan ikke lade være med at tænke om de virkelig har glemt at overfører eller der bare ikke var dækning da der skulle overføres penge?

  #193372
  AnonymForfatter

  Enig med Mr. R.

  Det vil være meget usædvanligt, hvis banken “bare" har glemt at overføre pengene til din budgetkonto. Der har formentlig ikke været dækning!

  Men desuagtet, så er det kontohaverens ansvar, dvs. dig Dina, at tjekke, at der er penge til at betale de faste udgifter. Det er dit ansvar, at huslejen, el, vand, varme og telefon bliver betalt til tiden. Og det er dig der skal bære konsekvenserne lukning af telefon, opsigelse/udsmidning af lejlighed mv.

  Og når nu indkomsten er lille så har du vel ikke kunnet undgå at bemærke, at der var en større saldo end sædvanligt til rådighed?

  Banken er ikke forpligtet til at give dig en kassekredit og vil næppe heller gøre det, da du ikke opfylder betingelserne for at få kredit.

  Der er ikke andet at gøre end at spænde livremmen ind og få betalt huslejen. Kontakt eventuelt din udlejer og aftal en afdragsordning over 3 eller 5 måneder. Samme gælder dine andre kreditorer.

  #193388
  AnonymForfatter

  Sikke dog nogle ubehagelige mennesker i er.
  Ja selvfølgelig var der dækning, og selvfølgelig ved jeg det er banken der har lavet en fejl. De har jo selv skrevet til mig, at de har lavet en fejl. Og nej jeg var ikke klar over at jeg havde for mange penge, så havde jeg sgu nok ikke brugt dem.
  Og banken har givet mig kredit, da det jo var dem der havde lavet fejlen.
  Tak for hjælpen eller not…..

  #193390
  JydenForfatter

  Tingene fra banker, forsikringsselskaber og PBS Nets er i denne
  måned fyldt med fejl som jeg ikke tidligere har været ude for på en gang.

  Jeg har fået 2 indbetalingskort på ydelser der er tilmeldt PBS.

  Jeg har fået 2 meddelelser fra PBS, da den først udsendte ikke var fyldestgørende.

  På en anden konto mangler et træk på betalingsmeddelelsen som står til træk på kontoen.

  For blot at nævne nogle af fejlene, så jeg kan kun opfordre til at man ikke forlader sig på det manhar modtaget, men selv følger med i at det er det rigtige og at alt bliver betalt.

  God jul og bedre nytår

  #193396
  MichaelForfatter

  At banken giver dig kredit er nok det bedste du kan opnå, men det løser jo bare ikke dit grundlæggende problem nemlig at du nu er en måned bagud med dine faste udgifter. Hvordan du på kontanthjælp overhovedet kan overse at udgifterne ikke er betalt er for mig helt uforståeligt.

  Men det viser jo nok meget godt at vores kontanthjælpssystem er én stor gavebod når en person på KH overhovedet har mulighed for at gå gennem december “uden at være opmærksom på pengeforbrug". Så er der altså virkelig noget grundlæggende galt med systemet. Kontanthjælpen burde være sidste skanse og burde ikke dække andet end de helt grundlæggende udgifter som husleje, mad og tøj. Det er ikke min opgave at betale trådstarters gaver og fornøjelser.

  #193398
  AnonymForfatter

  Enig med Michael.

  Uanset hvad, så er Dianas forestilling om at banken ligefrem skal betale for (/indække) merforbruget i december, fordi pengene af den ene eller anden grund ikke er blevet trukket fra budgetkontoen, fuldkommen idiotisk.

  Diana har selv ansvaret for at holde styr på økonomien og sikre sig, at pengene til enhvertid rækker.

  Og som Michael er inde på, så skal kreditten jo på et eller andet tidspunkt nedbringes/betales tilbage. Så det bliver smalhals med 11 måneders budget til 12 måneder i 2013.

  #193402
  AnonymForfatter

  Der er sågu ikke meget sjov ved at leve af kontanthjælp, slet ikke hvis man har en blank konto men mangler at betale sine regninger. Jeg vil tro at det er svært at få øje på velfærdssamfundet i den situation, og ikke noget man behøver misunde.

  #193406
  AnonymForfatter

  Ydelserne i Danmark er højere end i noget andet land.

  Man kan leve af kontanthjælpen, men man kan ikke leve prangende.

  Sådan skal det jo også helst være. Det må ikke være sådan, at kasseassistenten i Føtex, postbuddet eller fabriksarbejderen kan få det samme i kontanthjælp som han/hun kan få ved at gå på arbejde.

  Det skal kunne betale sig at gå på arbejde!

  #193408
  AnonymForfatter

  General Prier:
  “Det skal kunne betale sig at gå på arbejde!"

  Hvorfor egentlig det. Der er alt for mange som vil have arbejde i forhold til antallet af arbejdspladser. Som arbejdsløs stilles man overfor kravet om at finde arbejde, uanset muligheden for at få det.

  Virksomheder får flere hundrede henvendelser på hver jobannonce. Kommune og stat spilder ressourcer på at forlange arbejdsløse altid er parat til det arbejdsmarked som svigter dem hver gang. Det gøres ved at sende arbejdsløse på idiotaktiveringskurser og pottetræningskurser. Det er et sygt system som gør grin med folk.

  I stedet bliver vi nødt til at acceptere at vi aldrig får brug for den overflødige arbejdskraft. Giv den kasserede halvdel et acceptabelt rådighedsbeløb uden forbehold. Det er en slags borgerløn, det har vi allerede, vi kalder det bare noget andet og pakker det ind i bureaukrati og uretfærdigheder.

  #193412
  AnonymForfatter

  Tjep, du er jo decideret uforstandig. Sjældent har jeg dog set en mere ubegavet kommentar fra en debattør i dette forum, og det siger ikke så lidt!

  Hvis vi nu legede med den tanke, at vi trak den marginale arbjedskraft (som Dina og formentlig du selv er) ud af arbejdsmarkedet og parkerede jer på en høj ydelse, hvad ville der så ske?

  Ja der ville ske det, at udbuddet af arbejdskraft falder, hvilket alt andet lige vil medvirke til at presse lønniveauet i Danmark opad. Når lønnen stiger, forringes Danmarks lønkonkurrenceevne yderligere overfor udladet, hvilket betyder, at eksport og produktion nu falder og at arbejdspladserne forsvinder til udlandet. Derved er du efter få år tilbage i en situation, hvor der (på et lavere beksæftigelsesniveau) igen er flere arbejdsløse end der er job til.

  Så vil du, og andre socialistiske fjolser, formentlig foreslå samme øvelse igen – hvilket bringer Danmark på samme sikre vej mod forfald som det nu hedengangne USSR.

  Nej, det du og andre skal acceptere er, at der findes noget, som hedder “naturlig arbejdsløshed" og at samfundet i perioder må leve med at ledigheden ligger lidt over den naturlige ledighed.

  Det der sker lige nu er nemlig, at der er et større arbejdsudbud end der er efterspørgsel på arbjedskraft. Det presser de danske lønninger ned i forhold til udlandet, hvilket forbedrer lønkonkurrenceevnen. I takt med lønkonkurrenceevnen forbedres, kommer der flere og flere jobs til Danmark og ledigheden falder igen. Det er det der er vejen frem.

  Og nej, jeg siger ikke vi skal have kinesiske lønninger i Danmark. Men vi skal have et lønniveau, som svarer til Sveriges og Tysklands altså ca. 15% nominel lønnedgang.

  #193414
  AnonymForfatter

  Hvorfor skal de arbejdsløse være løntrykkere. Jeg tvivler sådan set ikke på at lavere lønomkostninger giver danske virksomheder en konkurrencefordel, men hvorfor skal de arbejdsløse som er ramt af outsourcing og skattejagt i Kina rammes igen.

  Der må findes en bedre vej til overlevelse end at overflødigøre den ene halvdel af Danmarks arbejdsstyrke for at bruge dem som skræmmebillede for den anden halvdel. Det er ikke en vej frem, det er en metode som burde være afskaffet samtidig med slaveriet.

  #193416
  AnonymForfatter

  Fordi folk køber varerne der, hvor de er billigst.

  Vores held er at Kina og Asien ligger så langt væk at der kommer en del transportomkostninger og andre barrierer oveni, så vi ikke skal konkurrere 100% med kineserne.

  Men i forhold til Tyskland og Sverige er konkurrencen meget direkte og her er det ganske afgørende at lønkonkurrenceevnen er i orden.

  Det er som Gissehandler Larsen sagde om Albert Arnesen i Matador. “Det giver en stakket frist at pisse i bukserne når man fryser".

  Sagt med andre ord – hvis vi hæver de sociale ydelser nu, får vi endnu flere arbjedsløse i fremtiden. Begrænser vi derimod de sociale ydelser, får vi en bedre lønkonkurrenceevne, flere arbejdspladser til landet og dermed bedre vilkår for de arbejdsløse.

  Det du vil tjep er netop at parkere flere og flere på indkomstoverførsler ind til det punkt, hvor Danmark bryder sammen under byrden. Det er meget MEGET kortsigtet! Og det er meget MEGET usympatisk!

  Hvem er det, der kan forlade den synkende skude og søge job i udlandet? Det er den højtuddannede ingeniør, økonom, læge etc. Hvem er det der ikke har en chance under globaliseringen? Det er den ufaglærte!

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 30 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.