Tak til dr.kontant

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 31 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93280
  AnonymForfatter

  Tak til dr.kontant fordi de tager Realkredit danmarks bidragsstigninger seriøst.
  Sikke nogle voldsomme nedvurderinger kunderne har fået. Tænk hvor mange der ikke aner hvad ordet bidrag betyder. Havde det været en rentestigning så havde kunderne opdaget det.
  Men nu går det nok ikke så nemt, bare at hæve bidraget mere nu er der focus på det.
  Og de bliver garanteret gået på klingene idag, da folk vil vide, hvad deres bolig er værd.

  #189176
  AnonymForfatter

  Vi skal have et lovindgreb NU!

  Det må da lige være noget for den nye Erhvervsminister, Annette Vilhelmsen.

  Det kan simpelthen ikke være rigtigt at Realkredit Danmark vurderer ejendommene i deres model til noget der ligner tvangsrealisationsværdier.

  Boligen bør både ved første vurdering (dvs. i købssituationen, hvor det skal afgøres om der kan opnås 80% realkreditbelåning) og i efterfølgende vurderinger (hvor bidragssatsen skal fastsættes) vurderes efter same metode.

  Vi kan simpelthen ikke have en generel tilstand, hvor Realkredit Danmark systematisk vurderer boligerne 10 – 20% ja måske helt op til 50% lavere end markedsværdien for at score et højere bidrag.

  #189178
  AnonymForfatter

  Enig GP

  Tror du de tør så meget mere, efter der er kommet focus på og folk ved hvad ordet bidrag betyder og hvorfor de betaler det?
  Det er da klart de laver ta´selv bord omkring bidrag, folk aner ikke hvad det er.
  De skulle istedet prøve, at hæve renten på deres prioritetslån med en 0,5 til 0,75% så får de folk oppe af stolene.

  #189180
  testForfatter

  Og hvodan foresttiller i jer at en lov der forbyder den der låner mod et pant selv at vurdere hvad det pant har af værdi?

  Det eneste der kan regulere det er her markedet og når i nu er færdige med at være sure er fakta at nogen boligerer i dag er usælgelige.

  Men da udmærket med en debat om sagen og opmærksom på den, men opråb som lovindgreb nu er tåbelige, fordummende, forfladende og slet og bevis for manglende forståelse af basale principper.

  #189186
  AnonymForfatter

  Thumbs up til DR! Det er jo rent tyveri og som John Norden siger i programmet. Går den så går den. Det er jo helt vanvittigt og jeg håber inderligt at kunderne straffer RD ved at skifte til andre realkreditselskaber.

  Vi er i fuld gang, fordi vi vil ikke acceptere prisstigninger på 90% på 9 måneder.

  #189192
  thsvForfatter

  Desværre havde der indsneget en ret alvorlig fejl i programmet!
  Bidragsstigningen på 0,1% af restgælden var for et fastforrentet lån med afdrag opgivet til 166 kr pr. måned, dette er også korrekt for det 1. år, men målt over hele lånets løbetid bliver merbidraget altså blot ca. 40.000 kr, itedet for de oplyste 59.760 kr i programmet. Dette hvis der er tale om et 4% lån, er det et 3½% lån er merprisen endnu lavere grundet de større afdrag først i lånets løbetid.
  Samtidigt er dette bidrag en del af renteudgiften, så skattefar betaler jo 32-33% af dette, afhængig af bopæl.
  Men meget for dårligt at RD ikke opgiver den vurdering, der ligger til grund for deres nyberegning af adm.bidraget.

  #189194
  JydenForfatter

  Denne branche synes at være fuldstændig skruppelløs og ved ikke hvad almindelig normal og anstændig opførsel er, med det der er sket gennem de sidste år, så jeg tror ikke de selv kan finde ud af det inde i osteklokken uden at der kommer et eller andet indgreb.
  Jeg er ikke selv ramt af det bidragshelvede, men har efterhåden ingen tiltro til dem i finansverdenen,(sidste undersgøgelse viser at bankfolks troværdighed er på linie med Taxachaufførers) og det er pudsigt for jeg føler heller ikke finansbranchen efterhånden har en der kan forklare og udtale sig om tingene på en troværdig og klar måde.

  Jeg kan godt forstå at medierne benytter John Norden fra mybanker.dk når de skal have forståelige udtalelser, men man kan vel heller ikke sige at han kommer direkte fra branchen.

  #189196
  thsvForfatter

  Ups, skrivefejl, merbidraget bliver kun på ca. 36.000 kr ialt over de 30 år.
  Der er altså tale om en grov overdrivelse fra Kontants side når det mdl. merbidrag i starten af lånet blot udregnes for hele perioden.

  #189198
  AnonymForfatter

  @thsv

  Selvfølgelig skal udsendelsens beregninger være korrekte og det er ærgerligt for programmet, hvis du har ret. Det ændrer dog ikke ved, at RD rammer vurderinger som lige præcis passer, så de ligger over 60% belåning.

  Jeg har ingen tillid til RD.

  #189206
  thsvForfatter

  Der er ihvertfald ikke tale om at de 59.760 kr er korrekt!
  0,1% af 2 millioner er jo 2.000, som er 166,67 kr om måneden, og så er der regnet videre med et afrundet tal!
  Og RD har altså altid beregnet deres adm.bidrag af restgælden og ikke af hovedstolen.
  Tager man ligeledes skattefordelen er der jo reelt tale om en merudgift på ca. 24.500 kr over de næste 30 år, og hvor mange beholder et lån til udløb?
  Men det lyder jo meget bedre med de ca. 60.000 kr, som er nævnt i programmet.

  #189234
  AnonymForfatter

  Til Fuglen
  Det er desværre ikke gratis at skifte realkredit institut og det ved de.

  Direktøren for RKD beklagede, at de ikke havde skrevet deres egne nedjusterede ejendomsværdier i brev omkring bidragsstigninger. Den vil de have man skulle tro på, hvis de havde skrevet den til kunderne, ville de havde haft telefonstorm. For deres urealistiske vurderinger.

  #189238
  AnonymForfatter

  @økonomisk

  Det er jeg udemærket klar over og det er RDs redning ellers ville kunderne storme ud af butikken. Med de prisstigninger RD har foretaget, så kan der skiftes institut og få en fordel ud af det på en horisont på 2 år. Vel og mærke hvis det nye institut ikke også hæver prisen.

  Jeg har snakket med RD dame i dag i deres boligservice. Hun sagde direkte hun var træt af at RD ikke opførte sig ordenligt og medarbejderne skulle være loyale og forsvare de vanvittige prisstigninger (hun kalde dem selv vanvittige!)

  Det siger jo alt og jeg kan ikke tage Carsten Nøddebo alvorligt, når han står i DR og undskylder. Det er sgu helt bevidst de har udeladt vurderingerne!

  Hvor er Danske Bank i debatten herinde? Det plejer gerne og vil kommentere, men de har åbenbart stukket hovedet i busken?

  #189240
  AnonymForfatter

  Sjovt som du snakker om ikke at forstå principper TEST, du kan vist hverken forstå dem eller simpel filosofi, men det er til gengæld ganske sjovt at se, din skrantende og håbløse forsøg på at forsvare den falske kapitalisme, som det langsomt går op for flere og flere at den er ragende gal.

  #189246
  AnonymForfatter

  Danskebank og Realkreditdanmark kommer ikke ind i denne debat. De har ingen argumenter hvorfor de gør som de gør. Lad os se RKDs regnskab for år 2012. Det vil helt sikkert vise, at der ikke var grundlag for de store bidragsstigninger.
  Derfor skal vi skønne på dr.1, de hjælper ihvertfald til, at der ikke bliver lavet flere grundløse bidragsstigninger og hvis vi som kunder i fællesskab kan ringe til dem og klage lidt engang imellem. Så tror jeg de passer lidt mere på. Så skal vi også have gang i de kunder der ikke ved, hvad bidrag er. Hvis de for det lært, så hjælper det endnu mere.
  Vil lige indrømme, at vi selvfølgelig skal betale mere i bidrag, når de har store tab mv. Men de behøver ikke tage sorgerne på forskud.

  #189248
  Mr RForfatter

  Haha så er konspirations teorierne ellers godt i gang.

  General Prier, hvis RK satte deres vurderinger højere ville finanstilsynet komme efter dem. Der er nemlig et opsyn der holder øje med at alle RK ikke prissætter deres sikkerhed for højt i henhold til SDRO lovgivningen.

  RK har til alle tider lavet forsigtige vurderinger som ikke skal samlignes med en salgsvurdering.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 31 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.