Danske Bank på banen i pensions opgør med ATP

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 45 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93075
  AnonymForfatter

  Ja endnu mere ondt i vente fra Danske Bank

  http://www.b.dk/nationalt/opgoer-om-pensionsformue-paa-580-mia.-kr

  Helt utroligt at danskernes tvangsopsparede midler muligvis er på vej til at funde
  Danske Bank!

  Med Dansk Banks slørede bundle produkter kan vi nu frygte endnu mere udbytning af skatteyderne fra banken side (som jo dygtigt kanaliserer kapital fra deres øvrige forretningsområder over i den blødende bank del – “Det Irske eventyr")

  Mon vi kan håbe på at danskerne så levnes den mulighed at de for lov til at trække deres ATP midler ud og over i andre selskaber? indtil videre har kunderne i Danske Bank jo betalt dyrt i kaptial forvaltning for nedsparing af deres pensionskaptial (selv om vi for tiden kan læse at Danske Bank sætter overlæggeren højt (kundernes dyrt betalte reklamer i Berlingske Tidene “0,8% i afkast")

  Der er tilsynladende nye tider på vej i det danske samfund!

  #185090
  BertelsenForfatter

  Nordea har jo samme ønske!

  Og hvis de kan gøre det billigere end ATP så fint med mig.

  #185092
  AnonymForfatter

  Ja men kan bankerne virkeligt gøre det billigere ? indtil videre har de da kun bevist at gøre det dyrer.

  Hvad med at vende bøtten om og lade ATP konkurrere med bankerne på pensionsområdet? ja hele bankområdet for den sags skyld (de eneste aktionærer i ATP er jo kunderne selv)
  Så er der offentlig kontrol (og ikke en ny slørende malkeko til bankerne)

  #185102
  HalliHalloForfatter

  Regeringen har du bare slynget ud at de evt. vil lade ATP overtage alle “døde" pensions-
  ordninger i de kommercielle selskaber i håb om at de vil gøre det billigere ved f.eks. ikke at opkræve kontogebyr.

  ATP kan jo ikke oprette en billgere ratepension eller kapitalpension end bankerne kan, hvor det ligesom er gratis, hvis man selv står for sine investeringer. Her tænker jeg på Nordnet og Finansbanken.

  Og den livsvarige lovbestemte livrente kan bankerne jo slet ikke få overført, kun til et pensionsinstitut, og de vil så her heller ikke kunne gøre billige end de 261 kr. som ATP tager pr. konto.

  Bankerne er selvfølgelig også sure over at de mister en pæn stor indtægt på at skulle til at omlægger kapitalpensioner her pr. 1.1.2013, især for deres puljeordninger. 37% af kapitalen skal jo overføres til staten ved omlægningen.

  #185114
  AnonymForfatter

  Du aner ikke hvad du snakker om.

  ATP har en langt bedre trackrecord for så vidt angår at skabe afkast til kunderne.

  ATP skal har jo i sagens natur ikke en aktionærkreds som de skal levere et kæmpe afkast hvert år.

  Jeg er overbevist om at når de får regnet lidt på Nordeas og Danicas skjulte gebyrer så vil ATP vise sig at være en langt bedre løsning.

  #185120
  AnonymForfatter

  HalliHallo

  Bankerne vil jeg sådan set skide på (og nu da du er så varm en tilhænger af bankerne i disse tider og deres krisehåndtering) giver det vel ikke mening at argumentere med dig nu når jeg er en syg debattør efter din opfattelse! (dit indlæg giver mig derfor anledning til undren – argumenterer du virkelig med syge idioter ?)

  Nej ! bliver der åbnet op for udlicitering , stopper den ikke ved “døde pensioner"

  ATP kunne sagtens have et differenciert produkt , for/til alle dem som ikke er assurandører eller kapitalforvaltere (det gik vist heller særlig godt i dit sidste engagement i Amagerbanken forstår jeg) så måske skulle du lade dig inspirere

  1) Forsætte deres nuværende forretningsmodel (livrente)

  2) Det skulle være pr. automatik at når en pensionordning får status som hvilende at
  den overgik til ATP ( så er kundernes penge ikke tabt(spist op i ingenting) og kunne
  kunden kunne så hæve pengene når vedkomne gik på pension/eller udbetales til arvinger!
  Helt ok at staten indkasserer 37% (bedre at de havner der end i bankernes lommer)

  3) Dermed aktiv en forvaltning og penge der kommer ud i danske virksomheder og arbejde
  istedetfor at blive spist op af gebyrer som selskaberne alligevel ikke laver en skid
  for!

  Vi er jo nogle der forholder sig kritiske til den finansielle sektor.
  Og jeg deltager bestemt ikke i friviligt med donationer til bankerne – samt mit intellekt rækker udover at bankerne skal profit optimere sig, og at det danske samfund har økonmiske udfordringer som disse pensions midler kunne være med til at afhjælpe en del af.

  Bankerne i Danmark afhjælper kun deres egne lommesmerter! (ikke engang aktionærenes når det kommer til stykket)

  Alt i Alt vil ATP være en langt mere pålidelig kapital forvalter og med sikkerhed også i længden være garanten for et seriøst afkast til kunderne

  #185126
  HalliHalloForfatter

  Mon ikke “Vbturbo" og den dygtige “General Prier", der netop har stillet intelligente spørgsmål til AL og LPS, er en og samme person, det er der noget der tyder gevaldigt på, ligesom BoSol, JET45 og Carlsjul er samme person, men lad det nu ligge.

  Begge ses øjensynligt pludseligt at være store fortalere for alt hvad staten og sosserne i fagforeningerne styrer, det være sig ATP, LD, Fagpensionskasser, Arbejdernes Landsbank og Lån-og Sparbank, det er den helt omvendte verden set med mine øjne. Har nemlig tidligere forstået at de samtidig er af borgerlig politisk observans med stor sympati og støtte til Lars Løkke, som i øvrigt gør alt for at modarbejde disse foretagener.

  Men tro I bare at ATP over tid, der selvfølgelig opererer i samme marked som de kommercielle pensionsinstitutter, kan levere væsentligt bedre afkast og have billigere administrationsomkostninger. At ATP d.d. er billigere på deres ene lovbestemte pensionsprodukt, hvor arbejdsgiverne m.v. har pligt til at overføre en vis sum pr. måned til dem, er jo logik for høns.

  Efter min mening burde ATP afskaffes, da det jo er et latterligt lille beløb man betaler hver måned, vistnok 90 kr. og arbg. det dobbelte eller ialt 270 kr. På min firmapension går der til sammenligning ca. 25 gange mere ind månedligt. Det er så små pensioner ATP udbetaler, at man næsten er til grin. Gå dog samtidig ud at spørg pensionisterne om de kan mærke noget til de fantastiske afkast, I hævder ATP har opnået, men det kan jeg besvare med et stort nej. Det er sjældent at pensionsydelserne reguleres og af hvilken grund: Afkastet er slet og ret for dårligt.

  #185136
  AnonymForfatter

  Lad markedet bestemme, markeds kræfterne ved best det er trods alt dem der har skabt stort set alt fremskridt.

  #185142
  AnonymForfatter

  Jeghavderet

  Beklager at gemælet her er udenfor trådens emne , men nu fisker du jo selv

  Citat:
  Lad markedet bestemme, markeds kræfterne ved best det er trods alt dem der har skabt stort set alt fremskridt.
  ————————–

  Roskilde bank , gik ud 3 uger før de gik bankerot og for nu at tage et illustrativt eksempel (ud af det utal der findes) Markedeskræfterne når de er bedst ? og hvilket fremskridt ?

  Banken ringer til den nu lige fyldte 18 årrige med en rigig fed fidus!
  invester dine konfirmations penge i Roskilde aktier (rigtig fed fidus) der er kæmpe potentiale … behøver jeg at sige mere ? – og hvad kalder man det ? sikke talenter der i markederne! (husk det er dansk når det er bedst)
  og hold kæft , skulle økonomerne i banken virkelig gå i skole i så mange år for at lære og tage røven på børn (skræmmende)

  Man læser igen og igen fra de forskellige debatøreres indlæg i de diverse tråde , ja det er jo kundens egen skyld – vedkomne har jo skrevet under (men i bund og grund så er det ! Rip off , bedrageri , scam , kald det hvad du vil) ærgeligt at Valentin ikke også fik en præmie !! LOL

  Hvis det er dit forhold til markedskræfterne , wow… berige sig ved at stjæle fra børn , ja! Lad markedet bestemme, markeds kræfterne ved best det er trods alt dem der har skabt stort set alt fremskridt.

  Venligst behold dit fremskridt for dig selv (beklager men det vil jeg ikke have del i)

  #185146
  AnonymForfatter

  Ja, de sidste 5 år har vi jo set hvad der sker, når man deregulerer den finansielle sektor og lader markedskræfterne få frit spil.

  Bankerne har taget så store chancer at det nu har trukket eller truer med at trække flere stater ned. Island er et eksempel. PIIGS-landene er et andet.

  Også i Danmark har vi set at bankerne har tigget og bedt om statsintervention, da hele den finansielle sektor var på sammenbrudets rand.

  Derfor synes jeg det er rigtig fint at man regulerer bankprodukter, realkreditprodukter og pensioner ganske stramt. At lade de, der over de seneste 5-10 år har vist sig at være dårligste til at forvalte borgernes penge, overtage ATP-opsparingen, er for mig at se fuldkommen ude i hampen!

  #185150
  AnonymForfatter

  HalliHallo

  Citat:
  Begge ses øjensynligt pludseligt at være store fortalere for alt hvad staten og sosserne i fagforeningerne styrer, det være sig ATP, LD, Fagpensionskasser, Arbejdernes Landsbank og Lån-og Sparbank, det er den helt omvendte verden set med mine øjne. Har nemlig tidligere forstået at de samtidig er af borgerlig politisk observans med stor sympati og støtte til Lars Løkke, som i øvrigt gør alt for at modarbejde disse foretagener
  ——————

  Jamen sikke kompentencer du har til at se i krystal kugler – LOL
  Men nu forholder det sig så sådan at jeg går ind for lavere skat , går ind for personligt ansvar , begrænsninger af Fagforeningernes magt , vækst og virsomheds pleje ,læser berlingske og børsen , meget liberalistisk synes jeg selv

  Grænsen går der ved ,at jeg ligesom kan se ud over gebyrerne på master card’et når man nu er en tur i det stor udland , syd for grænsen !.

  Nu kan man jo godt være liberalist med en social og solidarisk profil , og samtid have en aktie i investeringer her i landet til et lavere men adeles langt mere sikkert afkast (gavner jo også dig nu når du bliver arbejdsløs , “hvis du ikke allerede er det)

  men så jeg læser dit indlæg! synes der kun at være profit maksimering til sidste 25 øre godt at det kan finansere turen til Kalle og de 3 kasser øl til 120 kr.

  Siger enormt meget om din karakter- sorry men vi er heldigvis nogle der er way beyond !!

  Når vi nu snakker pensionister , så kan de godt gennemskue din slags , en fugl i hånden er trods alt bedre end 10 på taget.
  Alm. ældre menesker gider sgu ikke høre om Prioriter , SDO’er , Kapital forvaltning, renteswap , futures og andre fancy bank udtryk som din slags strør om sig
  Mærsk Aktien og det fastforrentede – Det kan de fleste ældre forholde sig til!

  Nå og så til sagens kerne.
  Når vi nu er vidne til det størte Ripp off af danske skatteyder(triple dip)igennem tiderne

  1) ekstrem dårlig virksomhedsledelse og dømmekraft i den danske finansielle sektor
  2) herefter skatteyder kapital og andet hokus pokus for ikke for at sektoren ikke skulle
  bukke uder for solvenskravene
  3) og nu regulær plyndring af samfundet i form af åger renter og gebyr trip – med faldene
  BNP og vækst til følge

  Hvordan synes du så selv lige det går ? Jeg ville ikke tiltro dig så meget som en krone!
  Nej efter min mening burde vi afvikler jer!!

  #185200
  AnonymForfatter

  Vil i kommunister virkelig helst bo i en jordhule?? For det er der i sætter samfundet tilbage til med de skøre ideer, fordi et par rådne æbler lavede nogle dårlige investeringer kan man jo ikke skærer alle over i en kam.

  #185214
  HalliHalloForfatter

  Ja, du har helt ret

  #185260
  AnonymForfatter

  Jeg for mit vedkommende har aldrig stemt på andet end partiet Venstre, så kommunist er jeg nu ikke.

  Ej heller er jeg naiv – og det er nu engang naivt at hævde, at dereguleringen af pengeinstitutsektoren over de seneste 15 år har været en succes.

  Tværtimod har pengeinstitutterne disponeret så ansvarligt, at det har enorme samfundsøkonomiske konsekvenser og kræver omfattende statslig intervention.

  Så jeg synes det er rigtig rigtig fint, at man nu med Basel III og CRD-IV sætter langt skrappere krav for bankdrift og bankernes kapital. Derudover hilser jeg velkommen, at såvel det europæiske og danske banktilsyn skærpes, så vi ikke ser alt for meget Amagerbank-bogføring rundt omkring i det finansielle system.

  #185268
  HalliHalloForfatter

  Jeg vidste godt at du var/og vil altid være en god venstremand, men dine holdninger i dette her forum bærer barer bare ikke altid præg af det. Hvis det er til egen fordel, så er der tilsyneladende pludselig nogen der bliver lidt meget socialistiske.

  Alene det at du kunne have Lån- og Sparekassen og Arbejdernes Arbejsbank i tankerne som alternativ bekræfter mig i dette synspunkt.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 45 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.