aldersdiskrimination

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • nielsensForfatter
  Indlæg
 • #92186
  nielsensForfatter

  Jeg orker næsten ikke gøre vrøvl, for jeg får bare en dum bortforklaring fra banken:

  Men altså: hvordan kan det være lovligt, at Danske Bank giver bedre vilkår for en såkaldt Netopsparing, hvis man er mellem 18 og 27 år, end hvis man er over 27?
  Det er sikkert ikke bankverdenens eneste eksempel på aldersdiskrimination blandt myndige personer. Men kan man forestille sig, at man fik bedre vilkår i f. eks. Netto, hvis man var 18-27 år, eller hvis man var kvinde eller indfødt dansker eller ikke-ryger eller … fortsæt selv.
  Diskrimination, der ikke bygger på noget, som har indlysende sammenhæng med bankkundens økonomiske formåen, er vel diskrimination.
  Danske Bank må gerne svare – men ikke uden om.

  #172346
  AnonymForfatter

  Det korte svar er – fordi det kan betale sig, og fordi alle konkurrenterne gør det samme.

  Hvorfor give kunder under 27 år favorable vilkår, når faktum er at der er tale om små (sikekrt) underskudsgivende engagementer, som dårligt kan tjene hjem til administrationsudgifterne?

  Svaret er, at unge ofte skifter bank i starten af 20’erne, hvor de flytter hjemme fra og påbegynder studie eller får læreplads.

  Når kunderne når op sidst i 20’erne bliver de meget ofte hængene i samme bank – af tryghed og bekvemmelighed. Mere end halvdelen af kunderne (formentlig også 3/4 af kunderne) tager kun tilbud hjem fra en bank, når de skal have boligfinansiering.

  Med andre ord opbygger banken altså den gode kunderelation 5-10 år før de høster gevinsterne af relationen.

  Hvis kunderne senere i livet var lige så ville til at zappe rund efter banktilbud, som de er først i 20’erne ville vi formentlig ikke se disse særlige ungdomstilbud.

  #173120
  AnonymForfatter

  Hej Nielsens

  Vi vil gerne behandle alle vores kunder – unge som gamle – godt. Derfor har vi også tilsluttet os FN’s Global Compact, hvilket betyder, at vi har forpligtet os på at leve op til en række universelle principper inden for det at drive en etisk forretning.

  Det er helt lovligt at give en bestemt aldersgruppe et særligt godt tilbud, og det er der også mange andre virksomheder, der gør: I bussen betaler børn mindre end voksne. Som pensionist kan man gå billigere i teateret. Og hvis man er studerende, kan man købe billigere bøger i visse forretninger.

  Danske Netopsparing er et fordelagtigt produkt – også selvom du er over 27 år. Det er rigtigt, at renten på opsparingen er en smule bedre, hvis du er mellem 18 og 27 år. I andre situationer – f.eks. ved lån til køb af en bolig – vil en person over 27 år i nogle tilfælde være bedre stillet end et ungt menneske.

  Vi håber, at du hermed har fået svar på dine spørgsmål.

  Mange venlige hilsner Danske Bank

  #173136
  PD 99Forfatter

  Det er ikke noget “fordelagtigt produkt” hvis man sammenligner med konkurrenterne:

  http://www.mybanker.dk/bank/ny_konto/opsparing/?MybankerComparisonForm_74_tab_name=tab3

  (Danske Banks PR-folk vil nu nok komme med noget mere PR-vrøvl, men fakta er at der på Mybankers liste er adskillige banker med bedre vilkår end Danske Banks. Kun NOGLE af dem har særlige betingelser, mens andre – f.eks. BRF – er ubetinget bedre end Danske Netopsparing).

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.