kæresten skylder 30.000 for lejlighed, jeg står på lejekontrakten

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #92027
  AnonymForfatter

  Jeg har en ven der står i den trælse situation, at han havde en kæreste, som lige efter de slog op, flyttede i den lejlighed de var skrevet op til sammen(uden ham). Hun fik ham åbentbart til at skrive under på lejekontrakten, uden han selv var klar over det. Da hun flyttede fra lejligheden fik han en regning på 30.000 for ødelagt materiel som han selvfølgelig mente hun sku betale, men hun har erklæret sig insolvent. Her står han så med en gæld på 30.000kr for en lejlighed han aldrig har boet i.Hvad gør han i denne situation???

  #170002
  AnonymForfatter

  Han spørger en advokat.
  Dette er et bankforum.

  #170004
  KrisserForfatter

  Betaler.

  Han har skrevet under på lejekontrakten, så boligselskabet handler korrekt ved at opkræve pengene fra ham. Han vil formentlig kunne godtgøre et krav mod ekskæresten gennem retssystemet, men her er der to problemstillinger:
  1. Advokatregningen vil formentlig blive større end de 30 000 kroner.
  2. Da ekskæresten er insolvent, og antageligvis ikke har nogen aktiver der kan gøres udlæg i, vil det næppe være muligt at hente pengene, som eller ej.

  Det er en kedelig situation, men der er næppe meget andet at gøre.

  #170008
  AnonymForfatter

  Jamen – er der tale om falsk underskrift ?
  Har han betalt indskud og leje ?
  Har han været tilmeldt adressen på folkeregister ?

  —–eller er han bare “tankeløs" – og lader tingene køre………….

  #170012
  AnonymForfatter

  Spørgsmålet er om han rent faktisk har skrevet under på lejekontrakten. Spørg ham. Hvis svaret er ja, så hænger han på regningen. Hvis han ikke har.. så er det bedrageri og dermed noget der skal laves en anmeldelse på. Man må ikke skrive under på andres vegne med deres navn under nogen omstændigheder.

  I tilfælde af at han selv har skrevet under, så få ham til at ringe til boligselskabet. Forklar situationen kort og få lavet en afdragsordning a’la 1500 kr i måneden. Han kommer ikke rigtigt udenom at betale før eller siden i det tilfælde, så er det bedre at være på forkant og lige tage det opkald og de 20 måneder med mindre penge i kassen.

  Lektien er dog lidt.. aldrig nogensinde overlade et lejemål man står med navn på til sin ekskæreste uden at få lavet en ny kontrakt hvor lejemålet overgår til vedkommende.

  #170014
  AnonymForfatter

  De var på vej til at flytte sammen i lejligheden, derfor han skrev under. Men lige inden gik de fra hinanden og han overlod den bare til hende, tror ikke han tænkte mere over han havde skrevet under dengang. Men han har jo på skrift at hun bekræfter at han aldrig har boet på adressen, og dermed intet har med gælden at gøre.. Med d.d. underskrift.. Men så længe han har hæftet solidarisk sammen med hende hjælper det åbenbart ikke.. Han har muligheden for at stille en sag mod hende nu, men risikerer at skylde flere penge så. Er der virkelig intet at gøre?

  #170018
  AnonymForfatter

  Nej, som udgangspunkt er der ikke rigtigt noget at gøre i den situation. Du giver meget få informationer. Hvis hun også har skrevet under på lejekontrakten er kravet jo også gældende imod hende. Så kan det måske være en ide at lade det gå videre til fogedretten eller lign. hvis hun ikke er til at samarbejde med.

  En underskrift er bindende, og han burde have opsagt lejligheden eller have fået den over i hendes navn i det øjeblik de gik fra hinanden og det stod klart at de ikke skulle bo sammen. Alt andet kan det gå ind under fremleje af lejligheden og der bliver han altså også holdt ansvarlig for misligholdelse. Det virker dog lidt mystisk hvis hun har kunne opsige lejligheden uden han har været med omkring det.

  Jeg ville ringe til boligselskabet og få en god snak med dem om situationen og om hvordan det eventuelt kan løses. En ide ville jo være at han smed 15.000 og de måtte få resten fra hende. Usandsynligt de vil gå med til det, men det er da forsøget værd.

  #170026
  testForfatter

  Jeg er ikke helt sikker på at i har ret. Antager vi at paret havde beboet lejligheden sammen og den enepart flytter mener i så også at kravet består? Efter min mening kun hvis lejekontrakten indeholder en udtrykkelig pligt til at melde flytningen. Personligt ville jeg sende en udskrift af folkeregistret til udlejer og afvise kravet. Så er bolden på deres halv del.

  #170028
  AnonymForfatter

  Det er vist mange her som misforstår, det er ikke tale om et medunderskrift på et lån.

  En lejekontrakt er noget anden end et lån, og han kan jo dokumentere at han have en anden folkeregister adresse i boperioden. Dermed kan han godtgøre at han ikke boet der og derfor heller ikke hæfter for den misligholdelse der er tale om.

  Han hæfter derfor ikke for regningen og eks. kæresten udestående med bolig selvskabet er deres problem.

  Dog er tingende lidt anderledes hvis det kan bevises at han faktisk har boet der i en del af boperioden, men det siger du jo ikke er tilfældet.

  #170034
  AnonymForfatter

  Hej TPX

  Dette er IKKE kun et bankforum – se reglerne.

  ******hvor brugere kan udveksle erfaringer og gode råd indenfor det finansielle område*****

  Det andet ville også være ret kedeligt.

  #170036
  AnonymForfatter

  De har aldrig boet i lejligheden sammen, kun hende der har boet der. Han mener hun har en del af værdi, feks. en ny stor lejlighed med nye dyre møbler, så kan man ikk begære en udkørende fogedforretning til konstatering af, om hun har afgivet rigtige/urigtige oplysninger? og hvordan gø man dette?

  #170038
  AnonymForfatter

  Som tidligere nævnt, skal han skriftlig informere om at han ikke har boet i lejemålet og henvise til sin adresse i boperioden. Han skal også gøre det klart at han naturligvis ikke agter at betale lejers 1, misligholdelse af lejemål.

  Om hun har noget af værdi eller ej, behøv han altså ikke interessere sig for, det kan han overlade til kreditor at tænke over.

  #170042
  testForfatter

  Ja også for at uddybe min fodbold analogi må boligforening jo så godt gøre hvorfor de mener at ha et krav. Kravet kan efter min mening kun bestå i kraft af den underskrevne og en pligt til at melde fra flytningen til bolig foreningen. Kravet svækkes med den tid der er gået fra kontraktens indgåelse og med det rimelige i en sådan bestemmelse. E.g. man kan jo ikke for tid og evighed være bundet til at dække andres misligholdelse af en kontrakt. Sku han f.eks. også betale skyldighuslege,?
  Man kan skrive hvad man vil i en sådan kontrakt men en domstol vil sandsynligvis finde en tidsubestemt hæftelse ugyldig.

  I øvrigt hvad med llo? Har han spurgt dem?

  #170044
  AnonymForfatter

  En lejekontrakt, gæller kun mellem lejer og udlejer. Dvs. at en fraflyttet eller ej indflytte person ikke er omfatte af lejekontrakt da han/hun ikke er lejer. Evt. mellem lejer og udlejer redegøres ved lejemålets ophør.

  Derfor er lejer 2 i dette indlæg ikke skyldig i noget som helt og vil heller ikke blive sagsøgt eller på andre måde kommer i juridisk uføre med boligselvskabet så snart han redegør for at han ikke er eller har være lejer i lejemålet i boperioden. Dette kan så dokumentere via opslag i folkeregisteret for boperioden. Dermed er sagen for hans vedkommen slut.

  #170046
  testForfatter

  Molan vi er jo næsten enige men en lejekontrakt gælder mellem den der udsteder den og dem der ved underskrift tiltræder den. Kæresten har underskrevet kontrakten men aldrig beboet lejligheden. Dermed kunne han f.eks. ha haft en pligt ifølge kontrakten til at meddele udlejer at han ikke flyter ind.
  Underskriver du f.eks. en lejekontrakt og undlader at flytte ind har udlejeren stadig et krav på husleje frem til opsigelse ikke. Så du kan ikke bare sige at kontrakten mister sin kraft ved at han ikke flytter ind.

  Så igen hvad siger kontrakten og hvorlangtid er der gået?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.