Kreditrente og overtræk på en kapital- eller ratepension

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91949
  AnonymForfatter

  Som bekendt trækkes der PAL-skat fra ‘penge-kontoen’ i en kapital- eller ratepension. Hvis hovedparten af opsparingen er i værdipapirer kan der godt forekomme overtræk. Der er en regel om at rentesatsen for dette overtræk ikke kan overstige indskudsrenten på kontoen. Der er vistnok også en regel om at overtrækket ikke kan kræves udlignet før det ‘sker af sig selv’ via udbytte fra værdipapirer.

  Mit spørgsmål er nu:

  Hvor er det nu det står? Lov- eller bekendtgørelse nr/dato?

  tak

  #169118
  JydenForfatter

  Kan du bruge artiklen der komme frem ved at Google der hedder Nu trækker banken din ukendte skat

  som henviser til

  Pensionsafkastlovens § 22 stk. 2

  ??

  #169122
  HalliHalloForfatter

  Mybanker har behandlet spørgsmålet i en nyhedsmail af 11.12.2008, hvor blev oplyst:

  Fra 2010 bliver reglen i PAL-loven dog ændret for overtræksrenten, så ingen længere skal kunne spekulere i at investere hele deres pensionsordning i en puljeordning og værdipapirer, når der ikke er nok penge på den ”underliggende” kontantkonto til at betale PAL-skatten med. Ændringen betyder, at et pengeinstitut må forrente overtrækket med den udlånsrente (overtræksrente), som pengeinstituttet og kunden har aftalt. Overtræk pga. PAL-skat må dog først forrentes 15 dage efter, at pengeinstituttet skriftligt har gjort kunden opmærksom på overtrækket. Så reelt kan du få overtrækket på din kontantkonto forrentet med 0% i en periode.

  Du får i øvrigt ikke skattefradrag for overtræksrenten pga. PAL-skat

  Måske det kan hjælpe dig lidt videre m.h.p. evt. at finde det i lovteksten, jeg har desværre ikke tid p.t. til at gøre det lige nu, da kl. er blevet mange.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.