SU-lån og boligdrømme

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Fortitudine VincimusForfatter
  Indlæg
 • #91116
  Fortitudine VincimusForfatter

  hey folkens.

  Nogen der kan fortælle mig hvor meget indflydelse det har på mulighed for at købe bolig hvorvidt man har SU-lån eller ej? Øget likviditet nu mod afdrag i fremtiden?

  #155746
  testForfatter

  ja men ja men. Må man spørg hvad du selv tror?

  når man laver en kredit vurdering på dig se man på dit rådighedsbeløb. Tror du rente og afdrag indgår positivt eller negativ i den beregning?

  Tror du den gæld du i forvejen har har betydning for om du kan stifte mere gæld?

  #155750
  Fortitudine VincimusForfatter

  Ik til at sige:

  jeg er 3 år inde i studiet, og jeg tager SU-lån for at øge nettoformuen – skal ikke tilbagebetales før 1 år efter jeg er færdig – til den tid tjener jeg jo langt mere end nu og der vil den negative indflydelse være procentvis mindre end den positive er idag.

  Som studerende kan jeg have et rådighedsbeløb på ca. 12.500 med SU-lån mod ca. 9.800 uden.

  So?

  #155758
  testForfatter

  Oh ja den har jeg hørt før. Den der gode forretning med at stifte SU gælde som i realiteten bare klattes væk. Når du så om nogle år står med en SU gælde på 200-300.000 tusinde ja så påvirker det da dine låne muligheder positivt. Du er jo god til at låne

  #155772
  Fortitudine VincimusForfatter

  Indlægget er slettet af redaktionen, da det ikke lever op til Mybanker.dk’s retningslinier.

  #155774
  AnonymForfatter

  Hvis du vil optimere det beløb du kan købe bolig for, er SU-lånet en dårlig ide.

  Et SU-lån reducerer nemlig typisk dit maksimale beløb du kan købe bolig for.

  Selv om man måske umiddelbart skulle tro det ville være en fordel at låne 150.000 i SU-lån til en rente på 1,75% som du har til udbetalingen på boligen, så er problemet dog, at SU-lånet skal tilbagebetales over 10 år, mens boliglånet med den dyrere rente skal tilbagebetales over 30 år.

  Dermed bliver ydelsen på SU-lånet højere end ydelsen på boliglånet (selv om renten på boliglånet er 3 gange højere) hvilket betyder du kan låne mindre.

  Hvis du derimod vil minimere rentebetalingerne, set over et livsforløb, og er ligeglad med ydelsen her og nu, så er det en fordel at tage et SU-lån.

  #155780
  AnonymForfatter

  Haha, du fortjente lige et reply, med din ovenforstående kommentar til test 😀
  Ja, han kunne godt have kommet med et mere overskudsagtigt svar til dig.

  Mit svar til dig er ret ligefremt.
  Allerede optagede lån påvirker jo altid negativt, når man skal låne igen (som fx til bolig).
  Et SU lån er dog ikke værre end et hurtiglån eller banklån, tvivler jeg på. Men det er værre end slet ikke at have et lån, eller at have mindre.

  Folk siger, at det er fornuftigt nok at tage SU lånet, hvis du ved du fx vil have bil eller bolig under eller efter uddannelsen og alligevel skal låne til det. For så er SU lånet billigere end noget andet, du kan få. I visse tilfælde også selvom du fx som du sparer op samtidigt.
  Det kommer alt sammen an på, hvornår du skal bruge de lånte penge. Hvis der går 50 år inden, så trækker renten på SU lånet nok til at det er for mange spildte penge, men er det umiddelbart efter uddannelsen, tror jeg godt det kan betale sig at have SU lånet.

  Det var dog ikke det du spurgte om, men det var som modsvar til test’s, der var imod et lån.

  #155784
  testForfatter

  tja ja her har vi helt klart at gøre med en person hvor alle studie udgifterne er godt givet ud. 🙂

  #155788
  Fortitudine VincimusForfatter

  Det virker som om, jeg burde tage diskussionen med banken. Men måske kan du sige mere:

  Jeg vil gerne arbejde hen mod at købe 3-værelses andel i KBH og leje halvdelen/et værelse ud således man kunne blive boende et stykke tid også efter man var færdig med at studere. Derfor skal min egen personlige husleje ikke være mere end 4.000 DKK (renter + boligafgifter)

  Jeg er ligeglad med ydelser efter jeg er færdig – der regner jeg med at jeg med min uddannnelse tjener nok til hurtigt at afdrage på andelsboliglån og SU lån.

  Burde jeg fortsætte som før?

  Jeg er for øvrigt netop startet som studentermedhjælp hos en bank, så jeg håber det måske kan være en fordel.

  #155790
  testForfatter

  historien bliver jo bedre og bedre. 🙂

  #155792
  Fortitudine VincimusForfatter

  Tja, når man ikke ved en skid, fagre voksne verden og alt det der – er økonomisk analfabet, men jeg tror jeg ved hvad jeg skal nu.

  Tak for hjælpen.

  #155794
  Fortitudine VincimusForfatter

  Et andet spørgsmål nu hvor jeg er igang (ville ikke starte et nyt emne)

  Boligpriser (andelsboliger, nærmere sagt) i hovedstaden de næste 5 år: hvordan ser det ud, tror I?

  Burde man vente nogle år endnu, eller tror I priserne kommer til at blive på det niveau, de er nu, i lang tid. Jeg har læst at man spår prisstigninger frem til slutningen 2011, hvor EU gerne skulle være ud af recession, og så vil højere rente presse priserne ned igen.

  #155796
  AnonymForfatter

  Hej,
  Undskyld der først kommer lidt svar nu.

  Hvis du har SU-lån og skal låne flere penge til køb af bolig, har SU-lån betydning hvis du skal låne i Banken. Dog skal du jo låne hos et Realkredit, de vil ikke se på SU-lånet generalt.

  Hvis du skal tage lån i Banken, så ser de på gæld du i forvejen har. Du skal ligeledes havde et rådeligsbeløb på omkring 5.000 kr efter faste udgifter. Faste udgifter er også afdrag på din gæld.

  Hvis du har flere spørgsmål, så skriv gerne videre her. Så skal jeg svare dig med det samme (:

  #186012
  AnonymForfatter

  Hej, jeg har fået den geniale ide at tage et SU-lån blot for at opspare pengene til senere brug. Så vidt jeg kan regne mig frem til, er det ikke muligt at få et billigere lån gennem en bank, og da man med tiden alligevel skal låne penge til et hus eller ligende ser jeg en klar fordel i at låne nogle penge allerede nu, så man ikke skal låne pengene i en bank senere. Jeg er så priviligeret at have en mindre formue allerede nu således at jeg alene af renteindtægterne får renterne fra SU-lånet til at gå i 0. (altså hvis jeg låner 60000 gennem SU-lånet, med 4% i rente har jeg måske 100000 med 3% i rente) Derved låner jeg jo reelt kun de penge jeg får udbetalt gennem SU-lånet.

  jeg vil blot høre om det lyder fornuftigt eller man skal passe på da der måske er en skjult trussel? har også hørt at der er en fordel med fradrag på renter?

  #186014
  AnonymForfatter

  Du vil for det første lide et rentetab i studietiden fordi du ikke kan genplacere beløbet til samme rente som du låner til. Hvilket pengeinstitut giver 4% på en indlånskonto med mulighed for løbende indbetalinger?

  Dernæst skal du være opmærksom på at SU-gælden reducerer det bebløb du samlet kan købe for. Og hvorfor nu det? Jo, tilbagebetalingsperioden for SU-lånet er omkring 10 år, mens realkreditlånet i standardberegningen har en tilbagebetalingsperiode på 30 år og boliglånet har en tilbagebetalingsperiode på 20 år.

  Så selv om renten på SU-lånet er markant lavere end boliglånet, så vil den korte tilbagebetalingstid alligevel bevirke, at dine månedlige udgifter er højere med SU-lån frem for banklån. Dermed kan du låne mindre.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.