Indekskontrakter

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • JydenForfatter
  Indlæg
 • #90392
  JydenForfatter

  Til orientering er der i papirudgaven af Jyllands Posten for lørdag den 10.10 2009 flere sider om indekskontrakter.
  De går bl.a. på den måde bankerne (de fleste) sjofler os med lave renter på disse konti, og det betyder at der i mange tilfælde ikke er penge nok til den aftalte udbetalingsperiode, og man går dermed glip af statens indekstillæg.
  Men der er også eksempler på folk der har fået 28 års udbetaling ud af det ved at flytte rundt mellem pengeinstitutter der giver den højeste rente på indekskonti.

  #145904
  AnonymForfatter

  Nu har jeg desværre ikke adgang til at læse papirudgaven af JP.dk

  Jeg har flere gange søgt svar på flere oplysninger. Jeg følger med på OES
  http://www.oes.dk/sw315.asp og da jeg har 6 kontrakter og kan se at
  Den pristalsregulerede ydelse for 2010 udgør 5.095 kr. De månedlige indekstillæg i år 2010 fremgår af “tabellen".
  Det beløb som pengeinstituttet eller forsikringsselskabet har beregnet, at du får udbetalt pr. år, ud fra de beløb, som du gennem årene har indbetalt på kontoen.
  • Indekstillægget fra staten, som Økonomistyrelsen beregner.
  Det samlede udbetalte minimumsbeløb pr. indekskontrakt (også kaldet “den pristalsregulerede ydelse") udgør i 2010 5.095 kr.
  Har du det maksimale antal indekskontrakter, dvs. 6 stk., får du som minimum udbetalt 5.095 x 6 = 30.570 kr.

  Har du en beregning på “i mange tilfælde ikke er nok penge til den aftalte udbetalingsperiode" hvad er “ikke nok penge" er det mindre end 200.000 kr ?
  Pt. får jeg 2,9% i rente af hovedstolen, men da jeg venter til 67-år, vil jeg med garanti på 5.095 2012-fremskrevet, få penge mindst i 15 år !

  Du skriver at folk har fået 28-års udbetaling dvs. så er alderen 95 år og hvormange lever sålænge ?

  #145914
  AnonymForfatter

  Jeg fandt linket her:

  http://eavis.jp.dk/index.php?alias=DK-JP&s=6244&p=158713

  men kan ikke forstørre 🙁

  #145946
  JydenForfatter

  Nej jeg har ikke nogen beregning på dette.
  Jeg tænker du og jeg har vores indekskonti samme sted, for jeg får også 2,9 % (Finansbanken). Problemet er for de mange mennesker hvor det er blevet “baglokaleprodukter" i deres pengeinstitutter, og hvor det man kalder højste rente langt nede – en række banker 0,5 % og f.eks Danske Bank og Sydbank 0.75 % så bliver det ikke rigtig til noget. Økonomistyrelsen har planer om at stramme op på bankernes informationspligt via en ny bekendtgørelse. Andetsteds i samme avis er der en del om Lunde-Kvong Andelskasse, hvor der er vente tid på at få flyttet sine indekskontrakter over da de er ved at blive væltet af kunder og de har også måttet tage deres rentesats af på Mybankers renteliste. Her foræller direktør om det eksempel jeg nævnte om 28 års udbetaling og han siger “Der er tale om en, der har været god til at flytte efter bedste rente. Vi har da også kunder her, der har haft så stort held med at jage den høje rente, at de har over 250.000 kr. på kontoen. Andre har ikke meget over 100.000 kr. Igen må man sige, at renter betyder alt " siger Torben Andersen. Og så står der i artiklen at “Folk i finanssektoren siger, at han stort set er den eneste i Danmark, der kan regne det svære produkt ud.
  Og det viser vel bare at mange banker ikke interesserer sig en dyt for kunder der for mange år siden har lavet sådan en konto.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.