Banker – TIL GRIN….

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #89268
  AnonymForfatter

  Kan ikke lade være med at grine, når jeg tænker på bankerne i disse tider.

  De “smarte" banker og deres “smarte" direktører, som altid har været så fornuftige og enormt kloge på andre menneskers økonomi, må nu erkende at de ikke selv evner at drive deres egen virksomhed.

  Deres økonomi “sejler" med enorm tab og trods det sidder deres ledere stadig og hæver enorme lønninger. Ledere, som p.g.a. grådighed har drevet butikken i sænk.

  At man nu endda vil forære disse direktører offentlige midler, som de skal håndtere og som skal være til glæde for almindelige mennesker og virksomheder – det er fuldstændig til grin.

  Tror man virkelig at bankerne vil kunne håndtere pengene og at disse vil ende med at blive til gavn for bl.a. virksomhederne. Utrolig at man efter de seneste måneders finankrise ikke er blevet klogere – især når det gælder banker.

  God jul

  #131902
  AnonymForfatter

  Enig

  men hvad er alternativet?

  Skal virksomheder kunne låne direkte i nationalbanken ?

  Men det bliver interessant at se hvor mange banker der vil gå konkurs de næste år. Endvidere om banker bliver tvungen til en midlertidig nationalisering. (Måske skulle vi male dannebro helt rødt til ære for de “røde" tiltag som formentlig bliver uundgålige for redde den kapitalistiske samfundsstruktur. 🙂 Det bliver ihvertfald for mit vedkommende spændende at følge. Der er mange stærke kraæfter på spil.

  God JUL til dig

  #131908
  AnonymForfatter

  Efter min mening er det værste staten kan gøre, at give bankerne flere penge. Bankerne yder jo heller ikke flere lån til deres kunder, som har vist manglende evne til at drive deres virksomhed.

  Hvis man vil hjælpe virksomhederne hurtigt og nemt, med momsudsættelse mv. I øjeblikket får stort set alle virksomheder et NEJ i banken. Selv veldrevne og sunde virksomheder oplever at de ikke kan finde finansering i bankerne til nye projekter. Dermed er samfundet allerede på vej i stå.

  Bankerne – som jo har bragt os i denne situation – de har endnu ikke fattet at de har et ansvar. I stedet tænker de nu blot på at tjene på rentesænkningerne fra nationalbanken. De fatter ikke omfanget af at afvise sunde virksomheder og lukke kassekreditterne.

  Regeringen kunne f.eks. også yde garantier til bankerne og som modydelse kræve at bankerne ikke laver total stop for deres udlån – både til virksomheder og private.

  Men at blot give bankerne penge og forvente at de evner selv at forvalte dem. (uden præcise regler og krav) Det er som at bede en ludoman på et casino om at holde ens pung.

  Bankerne har desværre vist så stor uduelighed, at staten må og bør have kraftig indflydelse i håndtering af pengene. Ellers vil vi se rigtig mange virksomheder gå ned og resultere i at alt ender med at gå i stå.

  Det er sørgeligt at bankerne ikke fatter, hvor vigtigt de private virksomheder og iværksætterne er for os alle.

  Det bliver spændende at se om regeringen magter at lave en ny pakke til bankerne, der rent faktisk ender med at komme forbrugerne og virksomhederne tilgode. Desværre frygter jeg dog at vores politikere ikke magter opgaven og ikke reelt fatter hvor vigtigt og alvorligt situationen er.

  God jul igen.

  #131912
  AnonymForfatter

  He he… den skal jeg huske :o)

  Det er ihvertfald katastrofalt at SUNDE virksomheder bliver taget gidsler i denne sag. Bare tænk på mange af de skibsbrudne fra Roskilde Bank, som ingen banker vil have.

  Også god jul til alle herfra..

  #131914
  AnonymForfatter

  Hvad er der galt med at lukke op for at folk kan have en lønkonto i nationalbanken? Personligt har jeg i lighed med en masse andre mennesker kun brug for en konto som lønnen går ind på. Lad dog den danske stat tjene lidt på at folk sætter pengene der. Så går pengene til et godt formål (samfundet) fremfor at borgernes pengene går til griske bankdirektører og aktionærer.

  #131918
  thsvForfatter

  Jeg ser ihvertfald en fornuftig vej frem!
  Adskil bankernes erhvervs- og privat-afdeling i hver sin bank.
  Forbyd bankerne at sælge forsikringsprodukter.
  Adskil bankvirksomhed fra realkreditudlåning.

  Det kan jo ikke være rigtigt, at storbankernes tab på erhvervskunder skal ødelægge det for privatkunderne, der jo egentlig er en god forrentning for banken.

  #131924
  JydenForfatter

  Og nu har de så idag fået en ny rentenedsættelse – spændende og se hvormeget rentemarginalen skal øges med denne gang.

  Finanssektoren er noget af det mest dobbeltmoralske jeg kender.

  #131928
  AnonymForfatter

  Hej thsv

  Dette er årets bedste idé – og så kan vi bankkunder trygt gå i banken uden at blive overfaldet med “Skal vi ikke lige se på dine forsikringer" – “Hvor har du dine realkreditlån? Vi kan gøre det meget bedre". Gu’ kan de ej.

  Især det sidste irriterede mig – fordi bankmanden blot kan gå ind og trække en udskrift af min konto og se, hvor jeg betaler til. Her står også mit forsikringsselskab. Så han var godt klædt på.

  #131934
  AnonymForfatter

  Hørt, Hørt…

  Næste gang I får tilbudt en forsikring, så prøv at spørg ind til detaljerne i den. Det er vildt sjovt at se den såkaldte “bankrådgiver" sidde og fumle med papirerne i den ene hånd og telefonrøret i den anden, mens han/hun desperat forsøger at finde ud af hvad forsikringen egentlig dækker.

  De aner ikke en pind om hvad det er de er igang med at sælge – det eneste de tænker på er de 3 flasker rødvin, de får for at sælge produktet.

  Totalt latterligt…

  Bankerne har kun en ting i hovedet – og det er at narre flest mulig af dine penge ud af dig. Hvis man er så dum at tro på noget af det de siger, ja så er man sgu selv ude om det – når man står tilbage som nogle af kunderne i f.eks. Roskilde Bank.

  En nylig undersøgelse viser at danskerne stadig har tiltro til deres bank, hvilket må betyde at de rent faktisk mener at deres bank rådgiver dem. HA HA HA…. hvor utrolig naiv kan man være?

  Det er sgu ren humor 🙂

  God jul – igen igen…

  #131938
  JydenForfatter

  Jo, men tænk på at f.eks. Danske Bank siger “De gør det de er bedst til" – men det ser godt nok sort ud.

  Omvendt plejer man at sige “at ingen er forpligtigede udover sine evner".

  #131940
  AnonymForfatter

  Det er da ynkeligt at læse denne tråd “Banker til grin", hvor banker og personale bliver sablet ned til den store guldmedalje.

  Jeg tror ikke at bankledelser eller menige ansatte er dummere end andre mennesker, men husk et hvet menneske er jo drevet af begæret efter at få så meget i afkast som muligt
  af sine penge, om du er bankdirektør, debatør her på denne hjemmeside eller avisbud eller hvad ved jeg. Sådan er det i et kapitalistisk system.

  Det er jo hele banksektoren, der har fået problemer p.g.a. recession, dog har enkelte banker selvfølgelig også givet for store kreditter i tiltro til at det nok skulle gå alt sammen. Men at udstille dem som mere eller mindre idioter høre ingen steder hjemme, for når jeg læser Jeres svar og indlæg herinde virker det bestemt ikke at I kunne have gjort det en skid bedre, snarere tværimod. Bagklog og hoverende kan enhver jo være.

  Jeg håber personlig at banklovgivningen bliver lavet om så der kommer mere åbenhed.

  #131962
  AnonymForfatter

  Personligt har jeg intet imod folk der arbejder i en bank. Det er jo mennesker som alle os andre. De arbejder blot i en branche, som er gennemsyret af manglende etik og moral.

  Vores banker tillader sig at kalde deres ansatte for “rådgivere" – HA, HA, HA… Utroligt at dette overhovedet er tilladt. Tænk på alle de mennesker, der rent faktisk tror de modtager rådgivning. Se blot hvordan folk blev narret til at låne penge til at købe aktier i Roskilde bank, trods det at hele virksomheden var på vej mod afgrunden. Hvordan kan man gøre dette og så samtidig sove godt om natten?

  Nu hænger den ene bank efter den anden med “bagdelen i vandskorpen". Skal vi så alle nu til at redde dem ud af klemmen og så blot affinde os med at f.eks. vores børn og ældre må vente endnu længere på at skoler og plejehjem bringes “Up to date"?

  Hvis du selv tror at din bank vil hjælpe dig den dag, du selv kommer i problemer. Så kan du godt tror om. Bankerne vil ikke vise dig nogen nåde – tro ikke det. De vil slagte dig, tage alt du ejer og har og endda nedgøre dig, mens de gør det.

  Bankerne har et kæmpe ansvar for denne krise og de har også et ansvar overfor deres kunder (hele samfundet). Det betyder f.eks. at når nationalbanken sætter renten ned med 0,75 – så bør de følge med. Men gør det det? Nej – de sænker kun renten med 0,25. Igen må jeg le… (Husk på – de skal jo helst tjene penge på alt det de gør) Samtidig lukker de kreditterne på sunde virksomheder. Virksomheder med langt bedre resultater end de selv har. Og de indser ikke at det i sidste ende kommer til at ramme dem selv.

  Og forventningen er så, at vi skal have ondt af de kære banker – og blot tilgive dem fordi de har været for grådige, samtidig med at de scorede kassen i opgangstiderne?

  Efter min mening har bankerne rigtig godt af at prøve at skrabe bunden. Især ledelsen i bankerne har godt af at få et par ordenlige nakkedrag. Måske kan det få dem til at tænke lidt over begrebet “forretningsmoral" og om vigtigheden i at værne for deres kunder. Det kan endda være at de opgiver titlen “bankrådgivere" eller måske ansætter nogle folk til rent faktisk at give reel “rådgivning" til deres kunder. Det ville da være helt utroligt.

  Endnu engang god jul – nyd den – og hvis du skylder banken penge, så bed til at banken ikke ringer efter nytår og meddeler dig at din kredit er opsagt med øjeblikkelig varsel 😉

  God jul 🙂

  .

  #131966
  AnonymForfatter

  Jeg kan kun sige, at jeg synes du burde lede landet med de gode ideér du har.

  #131968
  AnonymForfatter

  Hvor dum er man så, når kan man være at uden nogen som helst kontrol låner en fyr som Stein Bagger millioner af kroner…..

  …..Mens de derimod tager gummihansker på og smører dem ind vaseline, når blot almindelige hårdtarbejdede og stablie kunder skal låne kr. 50.000 til en gammel bil.

  Det viser da lige netop, hvor komplet dumt det er.

  #131976
  AnonymForfatter

  Jeg er da helt klar over at banken selvfølgelig ikke vil hjælpe, hvis jeg kommer i problemer, men at de ligefrem vil nedgøre mig imens er vel lidt dramatisk ??

  Men måske du har andre erfaringer end jeg…

  Hilsner herfra

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.