Banker vægrer sig ved åbenhed

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • JydenForfatter
  Indlæg
 • #89125
  JydenForfatter

  Sådan lyder en af overskrifterne på bl. http://www.borsen.dk idag. Også i Jyllands Posten og på epn.dk er der idag en masse om likviditet og solvens osv.
  Banker er ikke meget for at melde deres behov ud, og man bliver ikke meget klogere af diverse officielle hjemmesider.
  Jeg har prøvet at blive klogere ved at læse en publikation Danmarks Nationalbank har på nettet om “Finansiel stabilitet 2008" Tingene er imidertid anonymiseret så man bliver ikke så meget klogere på det enkelte pengeinstitut.

  På side side 67 er f.eks i forbindelse med sumcleringen omtalt “en enkelt hændelse hos en deltager gav dog i 2007 anledning til, at et betydeligt antal transaktioner ikke blev afviklet rettidigt. Som følge af, at Nationalbanken ikke yder usikret kredit, kunne en løsning ikke etableres tilstrækkeligt hurtigt, og deltageren faldt defor for afviklingen. Forsinkelsen gav anledning til et meget omfattende oprydningsarbejde i PBS og blandt deltagerne for at sikre korrekt postering af transaktionerne på kundernes konti."

  Bagefter er der så iværksat tiltag mellem Nationalbanken , PBS og Finansrådet for at sikre tilsvarende hændelser fremover osv.

  Er der nogen der kan hjælpe med en forklaring på dette til en ikke bankmand ?

  #130576
  JydenForfatter

  Er der slet ikke nogen der kan forklare hvad det er for noget ?

  #140188
  JydenForfatter

  Ovennævnte hændelse – går jeg ud fra – bliver igen omtalt ipå side 104 i den nye udgave om Finansielstabilitet fra Nationalbanken 1 halvår 2009 med teksten
  “En hændelse hos en deltager gav i 2007 anledning til at et meget betydeligt antal transaktioner ikke blev afviklet rettidigt, men først faldt endeligt på plads med flere dages forsinkelse. I lyset heraf er der etableret en nødprocedure rettet mod denne type hændelser. Endvidere har Finansrådet indført en odligatorisk kontrol af kredittransaktioner, så de ikke overstiger en af deltagerne valgt øvre beløbsgrænse. Denne kontrol forventes implementeret af alle deltagere medio 2009. Endelig har PBS på vegne af deltagerne udviklet en mere hensigtsmæssig løsning til håndtering af tilbageførselstranaktioner, der vil lette oprydningen efter lignende hændelser fremover. Implementeringen heraf er påbegyndt og forventes afsluttet primo 2010."

  Det må være noget helt særligt der er sket i 2007 – er der stadig ingen der kan forklare hvad det var der skete for os ikke bankuddannede ?

  #140426
  JydenForfatter

  Er der virkelig ikke nogen af de bankansatte der deltager i debatten der kan løfte sløret for hvad et var der skete ? Det må være noget helt særligt når Nationalbanken bliver ved med at have det med i deres publikationer.

  #140478
  AnonymForfatter

  Et lille tip: Ring eller skriv til Nationalbanken? 😉

  #140574
  JydenForfatter

  Det kan jegh jo blive nødt til hvis ikke der kommer et indlæg her på debatten. Der plejer jo at være mange der ytrer sig og kommer med gode råd på en forståeleig måde, og det var derfor jeg valgte denne kanal, der plejer at give et godt resultat, men denne gang er der tavshed – uvist af hvilken grund.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.