Danske Banks EDB-rod

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 33 i alt)
  • JydenForfatter
    Indlæg
  • #88085
    JydenForfatter

    Kan nogen forklare hvad det er der sker i Danske Bank med alt deres EDB-rod for tiden. For kort tid siden var det lønninger der blev forsinket. Den sidste uges tid har det været betalinger og overførsler der er et kæmpe rod i, og der gives den ene søforklaring eller bortforklaring når der spørges til det.
    I Jyllands Posten i sidste uge lagde banken det ud som det nærmest var en fordel for kunderne – også det værste løgn.

    #117612
    AnonymForfatter

    fornemmer jeg en smule “jyde antiparti" for de store stygge banker i dine indlæg ? Nej så heller lille og hamrende dyr eller ????

    #117616
    JydenForfatter

    Hej Beardo,
    Der er ikke antiparti mod noget fordi det er stort, men en sund skepsis når nogen “spiller" uvidende om f.eks. Indskydergarantifonden og hvad der er årsag til EDB-rod med følgende forsinkelser og ikke vil komme med en rimelig forklaring.
    Er selv delkunde i Danske Bank, men også en række andre pengeinstitutter, og jeg har en sund skepsis overfor denne sektor, både i de mange år jeg boede i hovedstaden og nu i Jylland.
    Jeg er dog af den klare overbevisning at det går tilbage for sektoren stort eller lille pengeinstitut.

    #117620
    AnonymForfatter

    Der er vist noget du har misforstået. Danske Bank, Nordea, og især Jyske Bank er temmelig dyre.

    De små banker har meget varierende priser, nogle er dyrere end Danske Bank, mens andre er væsentlig billigere end Danske Bank.
    Jeg fik personligt forhandlet en langt bedre rente hjem ved netop at skifte fra Danske Bank til en mindre bank. Danske Bank kunne/ville ikke matche renten.

    Og må jeg så minde om at småbanker i meget høj grad også er et Sjællandsk fænomen!

    #117626
    AnonymForfatter

    Kære jyder – ja de store banker har traditionelt været dyre, men det er der vendt op og ned på efter Danske Bank kom med deres 24/7 koncept. Det har i øvrigt også tvunget Nordea til at følge efter. Jyske er fortsat en af Danmarks dyreste banker. De små banker (undskyld spare og andelskasser !) har længet levet godt på at folk som jer TROR de er billige. Prøv eks. pengepriser.dk – og husk at eks. Danske Bank har prisspænd. De små banker har i den grad likviditesproblemer og mange af dem har uden om nationalbanken sat prisen på penge dvs. renten op. Det er ganske enkelt blevet dyrere at være lille.

    #117628
    AnonymForfatter

    Kære københavner?
    Det er jo ikke rigtigt det du siger. Se evt. selv på pengepriser hvor de sammenligner udgifterne for familier i forskellige størrelser. Danske Bank er nogle gange nævnt på sidstepladsen på listen ellers er den slet ikke med. iøvrigt er det da helt hen i vejret at henvise til pengepriser i et mybanker forum…

    #117634
    AnonymForfatter

    Du er velkommen til i din stupiditet at betale ågerrenterne i Danske Bank og andre af de helt store pengeinstitutter. Faktum er at flere finansstatistikker viser at Danske Bank er væsentlig dyrere end de billigste af de små pengeinstitutter.

    Det er ren idioti at skære bankerne over en kam. Flere små sparekasser har likviditetsproblemer, men samtidig er der også flere af de små der har temmelig store indlånsoverskud. Likviditetsproblemer – det er ren skræmmekampagne, som bare understreger din blåøjede naivitet!

    #117636
    AnonymForfatter

    sikke sure man bliver når man løber tør for argumenter ? et er hvad man tror og et er hvad der er facts – sidstnævnte kan der ikke ændres ved.

    #117638
    AnonymForfatter

    Hej Ace (of Base ??) Danske Bank er naturligvis med i alle sammenligninger og alle byer de er repræsenteret i. Og naturligvis er de ikke altid de billigste men der er jo også forskel på Lidl/aldi og Irma. Du ved først om du har en god bank når du har brug for den

    #117648
    AnonymForfatter

    Nej Bernado, jeg bliver sur over at du taler om noget du overhovedet ikke har forstand på samt din jyde-versus-københavner mentalitet.

    Lad os lige få fakta på plads:
    1. En overraskende stor del af den bedre del af Københavns boligmasse, særligt Østerbro, ejes i overraskende af Jyder.
    2. Hovedparten af de små banker har “funding samarbejder", herunder andelskasserne, hvilket giver dem næsten de samme stordriftsfordele som storbankerne.
    3. Det de store banker eventuelt måtte tjene på “fundingfordele" giver de ikke videre til kunderne. De beholder pengene i form af bedre marginer end de små banker. Det er det dine penge går til!
    4. Finanstilsynets statistik viser rent faktisk, at mens nogle små banker som Roskilde Bank, Amagerbanken mv. har meget høj indlånsunderskud, så er der en stor gruppe lokal banker, der faktisk udviser enddog meget højt indlånsoverskud. Et eksempel er Sparekassen Kronjylland, der kun udlåner 80% af det har “funding for" gennem egne indlån. En bank som denne berøres OVERHOVEDET IKKE af likviditetskrisen på interbankmarkedet.
    5. Danske Bank har faktisk selv indlånsunderskud og er derfor betydelig mere eksponeret overfor kreditkrisen, end Sparekasssen Løkken, der selv inddække sit udlån.

    Dette er bare eksempler der viser at din “stor versus lille", “københavner versus jyde" dikotomi, er fuldstændig idiotisk!

    Få nu for helvede fakta på plads, og stop så med din likviditetsskræmmekampagne Bernado. Du aner jo ikke hvad du taler om!

    #117656
    AnonymForfatter

    Kære lokalpatriot – vi tager dem for en ende af, for sikker en omgang sludder

    1: tror aldrig jeg har postuleret andet ? det er da dejligt at så mange jyder bor i København (jeg er ikke selv fra København) – de skal være så velkomne

    2: De små banker, sparekasser, andelskasser, lånekasser osv. samarbejder på kryds og tværs ingen tvivl om det – det så vi sidst i den store kartel bank sag hvor småbanker opdelte markedet imellem sig (lavede aftaler om ikke at etablere sig i de andres “hjemby") aftalte priser mv. Men lige meget hvor meget de samarbejder på funding når de aldrig op på siden af Danske Bank og Nordea af den ganske simple grund at markedet vurderer disse som markant mere solide – det er et fact. Derfor er mange (især vækstbanker, med kæmpe udlåns %´er i forhold til indlån)kommet i problemer, da de skal refinansiere deres kort og mellemfristet gæld. Det er ganske enkelt blevet dyrere at låne penge på interbank markedet. Derfor er de nød til at sætte renten op. Eks. har Sparekassen Sjælland sat deres rente ekstra ordinært op for nyligt med 0,5 % p.a. (slå 100 % igennem på udlån og kun i meget begrænset omfang på indlån) og også flere andre lokal og regionsbanker/sparekasser med volumesyge.

    3: Jo det gør de faktisk, både inddirekte og direkte. Indirrekte da de jo netop IKKE ændrer deres rentesatser. Direkte eks. da Danske Bank begynde at funde deres Danske Priorotets (plus) med SDO. Der faldt renten med 0,1 % over for kunderne. Danske Bank og andre af de store har desuden nedsat eller helt fjernet en rækker gebyrer. Eks. koster det ikke noget at betale girokort eller overføre til andre banker i netbanken. Det gør det i mange småbanker/kasser

    4 : Det er korrekt at ud af landets MANGE småbanker er der naturligvis også nogen der er fornuftige og ikke har taget en masse dårlige kreditengagementer på bøgerne (dem som de store har sagt nej tak til) Dem jeg “skyder på" at de småbanker med volumesyge, og som igennem de sidste mange år har haft en udlånsvækst på flere 100 % pr. år. Et godt eksempel på en sådan er Roskilde Bank der systematisk har sagt ja til dårlige og halvdårlige kunder i deres volumesyge. Det kommer de til at betale prisen for i de kommende år.

    5 : du modsiger dig selv. Danske Bank har INDLÅNSOVERSKUD og er derfor slet ikke eksponeret overfor kreditkrisen. Sikke noget sludder at skrive.

    Og jo – jeg ved hvad jeg taler om, det gør du så tydeligvis ikke

    #117660
    AnonymForfatter

    Så tjek lige dine informationer igen. Ifølge finanstilsynets seneste tal, har Danske Bank netop rundet det skarpe hjørne, og udlåner nu 101 kr for hver 100 kr’s indlån. Det er pr definition indlånsunderskud.

    Hvad gebyrer angår, så er det kun de helt ubetydelige gebyrer Danske Bank har fjernet. Gebyrer på dankort og kreditkort – vor herre bevars! De betyder ingen ting i det store billede. Det afgørende er priserne/gebyrerne på lån til Bil, Båd og Bolig. Hertil kommer omkostningerne til pensionsforvaltning, hvor Dancia Pension er en af klassens værste!

    Danske Bank har fjernet de mest iøjefaldende gebyrer, ja, mens gebyrgrippen Strårup stadig mere grådigt flår folk på de mindre gennemsigtige områder.

    Så få lige dine fakta i orden, kære Danske Bank medarbejder! Det er usandheder du kommer med!

    #117662
    AnonymForfatter

    Hvorfor tror du i øvrigt at banker, forsikringsselskaber, telefonselskaber mv. har så travlt med at konsolidere sig?

    Årsagen er den helt klare, at jo færre aktører der er på markedet, og desto mere kompliceret og ugennemsigtig man gør sine produkter, desto større monopolkraft får de store aktører. Hvis alle fulgte din logik, så ender vi op med et endnu mere oligopolistisk bankmarked med alt for høje priser! Det er ikke det du, jeg eller Danmark har brug for!

    #117664
    AnonymForfatter

    Det var endda gamle tal for Danske Bank.

    Aktuelle tal fra finanstilsynet for “udlån/indlån ratio" fra 2. kvartal 2007 ultimo:

    Danske Bank 133,60
    Nordea: 112,97
    Nørre Nebel Sparekasse: 86,60
    Frøslev Sparekasse: 79,66
    Ryslinge Andelskasse: 39,70

    Tallene viser, at Danske Bank har et betydeligt indlånsunderskud, mens der faktisk findes mange eksempler på små banker med store indlånsoverskud, som faktisk delvist lever af at forsyne større banker med midler på interbankmarkedet.

    Dermed må din argumentation vist siges at være faldet helt fra hinanden!

    #117666
    AnonymForfatter

    her er en lille listen over hvad der er fjernet af gebyrer alene i 2007 :

    Gebyrtjek 2007
    En gang om året gennemgår vi vores gebyrer for at sikre, at vi matcher konkurrencen. Men også for at sikre, at der ikke er gebyrer, som tiden eller teknologien er løbet fra.

    Fjernede gebyrer
    Pr. 1. januar 2007 blev der fjernet en række gebyrer på konti uden for kundepakkerne. Dermed betaler ingen kunder i Danske Bank længere disse gebyrer:

    1,00 kr. pr. indbetalingskort i netbank.
    1,00 kr. pr. overførsel i netbank til konto i andet pengeinstitut.
    50,00 kr. pr. kortstop-aftale omfattende andre kort end Danske Banks.
    Gebyret på 1,00 kr. for sms-saldoservice er fjernet for alle kunder.

    Gebyret på 5,00 kr. for at hæve penge med dankort eller Visa/Dankort i andre pengeinstitutters pengeautomater er fjernet for kunder med kundepakkerne Danske Fri, Danske Ekstra og Danske Plus

    Sænkede gebyrer
    Online-handel med nordiske aktier og aktiebaserede investeringsforeninger
    Gebyret på 0,3% (mindst 49 kr.) er sænket til 0,15% (mindst 29 kr.) i Danske Netbank.

    I Danske Investering Online er gebyret sænket til henholdsvis 0,10%, 0,075% og 0,05% (mindst 29 kr.).
    Ændringen omfatter aktier fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.

    Online-handel med europæiske og nordamerikanske aktier og aktiebaserede investeringsforeninger
    Gebyret på 0,6% (mindst 199 kr.) er sænket til 0,6% (mindst 149 kr.) i Danske Netbank.

    I Danske Investering Online er gebyret sænket til henholdsvis 0,50%, 0,40% og 0,35% (mindst 149 kr.).
    Ændringen omfatter aktier fra England, Frankrig, Holland, Irland, Portugal, Schweiz, Spanien, Tyskland og USA (NYSE og NASDAQ).

    Danske Investering Online har en kurtagetrappe, hvor kurtagen er lavest for de kunder, der handler mest.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 33 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.