Nordea ikke længere under dansk finanstilsyn efter det blev svensk/finsk

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • rivejernetForfatter
  Indlæg
 • #96314
  rivejernetForfatter

  Nordea.dk er ikke længere under dansk finanstilsyn efter det kom under svensk flag januar 2017. Et halvt år forinden havde Nordea underskrevet et salg til Lindorff. Jeg finder det dybt betænkeligt, at Nordea ikke har oplyst kunderne at finanstilsynet ikke længere er klageinstans og der er kommet andre regler med hensyn til videresalg efter svenske regler.
  I 2005 bekendtgjorde finanstilsynet visse regler med hensyn til videregivelse af salg. Der ser også ud til at retssystemet heller ikke er inde i de nye regler, det samme gælder datatilsynet der er ved at behandle min sag.
  Jeg har været igennem fogedretten der fastslog at fordringen ikke var forældet fordi Intrum havde indgivet begæring til fogedretten 14 dage før forældelse. Banken hæver at have sendt en påmindelse ud den 14 december 2007 derfor forældes det den 14 december 2017. . Intrum havde sendt forskellige forliger på vegne af Nordea alle beløbene var forskellige. Jeg skrev ikke under på nogen af dem og gav ikke samtykke til videresalg ligeledes skrev jeg indsigelse mod fordringen.

  Sagen rullede bare videre uden jeg havde indflydelse, og lige før jeg skulle i fogedretten fik jeg besked på, at Lindorff havde købt fordringen af intrum. Jeg er vidende om at salg af fordringer har foregået i mange år, men jeg mener reglerne skal kikkes efter i sømmene. Jeg bryder mig aldeles ikke om at personlige oplysninger om mig skal gives videre, og fordringen har ikke før været fastslået ved domstolen. Sidste instans må være at skrive til retsudvalget i folketinget

  #231398
  rivejernetForfatter

  Tilføjelse; Nordea havde underskrevet et salgsdokument til Lindorff et halvt år før overtagelse. De kunne ikke sælge portefølje på 40.000 fordringer før det blev svensk. I den periode påstod Nordea at de ikke havde solgt fordringen til Intrum men at det blot var deres samarbejdsparter. Men det hele var planlagt fordi de vidste at de ifølge dansk finanstilsyn ikke måtte sælge fordringer før fordringen havde været offentlig kendt, fastslået ved en dom. Der gælder andre regler med hensyn til salg af personoplysninger efter det ikke længere var Nordea dk, men svensk. Konsekvensen af dette er, at der ikke længere er klageinstans, hverken til finanstilsynet, politiet, pengeinstitutankenævnet eller ombudsmanden. Det vil i det hele store sige, at kunderne også er blevet total retsløse efter dansk datalovgivning.

  #231407
  peter holm larsenForfatter

  Selvfølgelig er filialer af udenlandske virksomheder omfattet af datalovgivningen og kan anmeldes til politiet i Danmark. Nordea var iøvrigt heller ikke med dansk hovedsæde før.

  #231409
  rivejernetForfatter

  Hej Peter

  Nej du har ikke ret, datatilsynet har sagen nu og tro mig, jeg har været hele møllen rundt. Jeg vil gerne bede dig uddybe hvor du har din viden fra ? Med hensyn til salg af portefølje var Nordea underlagt dansk finanstilsyn da det hed Nordea DK. Politiet, jo men det højeste Nordea kan få er en bøde !…

  #231410
  rivejernetForfatter

  NB ! Nordea var netop blevet svensk da de solgte portefølje i januar 2017.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.