Køb af ejendom til udlejning

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Christina VadForfatter
  Indlæg
 • #383018
  Christina VadForfatter

  Et (for nuværende) ukendt område for mig.

  Vi er i den situation, at vi har nogle midler til overs i vores privatøkonomi, som vi nu overvejer, hvad vi skal stille op med. Vi har ikke længere dyr gæld, der med fordel kan indfris og derfor er investering det mest nærliggende.

  Formålet er primært deponering af pengene og profittens størrelse er ikke afgørende. For mig er det vigtigt at pengene kommer ud og gør nytte/glæde og derfor er værdipapirer for mig en lidt kedelig investering uden glædesfaktor.

  Jeg overvejer derfor at investere penge i en bolig, som kan udlejes til en bekendt, der ikke selv har råd til at købe bolig i det område, som han af forskellige årsager er nødt til at være bosiddende i.

  Mine regnestykker ser således ud:

  Realkreditlånet vil være 30 årigt og fastforrentet. Det vil være afdragsfrit de første 4 år, mens boliglånet betales ud.

  Boligen ligger i et attraktivt område, hvor huspriserne de seneste 3 år er steget med 9,5%

  Jeg har svært ved at gennemskue skatteregler og fradragsmuligheder. Derfor er jeg i tvivl om, hvordan over-/underskud bliver.

  Det er her, jeg har brug for jeres hjælp 🙂

  #383021
  morsdrengForfatter

  At købe ejendom/lejlighed som investering og med henblik på udlejning, uden at have det fornødne kendskab  til lejeloven og reglerne på området, er farligt. At lejeren er en person du kender, behøver ikke at være en fordel, for når det kommer til stykket, er det reglerne på området som gælder og ikke hvad du og din lejer måtte have aftalt.

  Skattereglerne og fradrags mulighederne er dine mindste problemer. Du kan f.eks. ikke kræve at der betales den leje som er nødvendig for at der er økonomi i ejendommen, men kun markeds- eller omkostningsbestemt leje. Din lejer er reelt uopsigelig, så længe han opfører sig ordenligt betaler den månedlige leje. Du kan kun opsige lejemålet hvis du selv vil flytte ind i lejligheden og endda kun med 1 års varsel. Den fortjeneste som du måtte få når du sælger ejendommen beskattes som ejendomsavance. Lejeaftalen/lejekontrakten og dine henvendelser til lejeren om f.eks. lejeforhøjelse, rykker for manglende lejebetaling og andre henvendelser skal udfærdiges i henhold til lejelovens bestemmelser – da de i modsat fald ikke er gyldige.

  Du skal derfor søge sagkyndig bistand både vedrørende de økonomiske konsekvenser af dit køb og de juridiske og praktiske forhold vedrørende udlejning og administration af ejendonne.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.