Gammel kassekredit

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • LajytForfatter
  Indlæg
 • #384252
  LajytForfatter

  Hej,

  min mor har en kassekredit aftale med banken på 5000kr dom et godt 20 år gammel, de har ikke bedt om tilbagebetaling eller på anden måde kommunikeret omkring denne.
  Der går ikke renter på, så i princippet betyder det ikke noget for hende den er der, jeg tænkte bare at det ville være nemmere for hende hvis hendes konto ikke altid gik ned på -5000 hver md.

  mit spørgsmål er så om de har ret til tilbagebetaling af de 5000kr eller om der gælder de samme regler som med et alm lån, at de udløber efter 10år??? Og kan man så bede banken om at fjerne den uden at miste pengende(alt under 0)?

  #384259
  morsdrengForfatter

  Du har ret i, af gæld til pengeinstitutter forældes efter 10 år, men de 10 år regnes fra det tidligste tidspunkt hvor PI kunne kræve gælden indfriet, typisk forfaldsdatoen eller den dag hvor kravet opsiges f.eks. pga. misligholdelse. Et 20 eller 30 årigt lån forældes heller ikke 10 år efter lånets etablering.

  Spørgsmålet om forældelse af kassekredit fremgår af forældelseslovens § 6, stk. 3. hvorefter forældelsesfristen regnes fra seneste indsættelse på eller hævning på kontoen som ikke er fortaget af fordringshaver/Pengeinstituttet. Dog senest fra det tidspunkt hvor gælden måtte være opsagt til indfrielse.

  Du oplyser, at kreditten går ned på minus 5.000 kr. hver måned, hvorfor din mor løbende gør brug af kassekreditten. Den 10 årige forældelse skal derfor regnes fra tidspunkterne for de hævninger der bringer KK ned på minus 5.000 kr. I praksis vil situationen kun opstå, hvis din mor, efter at have trukket 5.000 kr. på sin kassekredit flytter bank og efterlader sig en gæld på 5.000 kr. i sit nuværende pengeinstitut, som hun ikke senere foretager indbetalinger på. I denne situation forædles gælden 10 år efter at banken har opsagt kreditten pga misligholdelse.

  Så glem det.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.