Ugift samlevende. lån på baggrund af fælles økonomi, hvor jeg hæfter alene?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • j.opel.mathiesenForfatter
  Indlæg
 • #386128
  j.opel.mathiesenForfatter

  Kære Mybankere – tak for alle de gode svar gn. årenes løb

  Min kæreste og jeg står i den unikke boligsituation, at vi, kva, vores arbejde får stort set gratis bolig stillet til rådighed de næste 7-8 år

  Vi tænker at flytte tilbage til københavn om ca. 8 år, og da jeg altid har drømt om at passe et par lejemål som sidebeskæftigelse overvejer jeg nu, om jeg skal købe en lejlighed i københavn og leje den ud, indtil vi flytter tilbage.

  Da dette mest er min drøm, og jeg derfor helst vil stå med risikoen selv.

  Vil et realkreditselskab låne mig penge på baggrund af vores fælles økonomi, hvor jeg alene hæfter for gæld og står på skødet?

  Eller vil jeg i deres øjne regnes som enlig?

  – Jeg har selv midler til 20% af boligkøbet i opsparing

  – på baggrund af gældsfaktor vil jeg personligt kunne låne 1.8-2 mio., men gad godt komme op på 2.5 mio. På baggrund af fælles økonomi kan vi låne omkring 4+ mio.

  I ønskes alle en god dag!

  #386148
  morsdrengForfatter

  Et realkreditselskab/bank vil naturligvis IKKE udlåne penge baseret på husstandens fælles økonomi, når kun et medlem af husstanden hæfter for gælden. Man vil kræve at begge hæfter solidarisk for gælden, hvilket erfaringsmæssigt giver problemer, når og hvis en af parterne ønsker at komme fri af gælden, f.eks. fordi samlivet ophører.

  En klar betingelse for at begge hæfter for gælden må være, at også begge står som ejer af ejendommen – alt andet er hensynsløst overfor den som hæfter for gælden uden at være medejer.

  At du altid har drømt om at passe et par lejemål i København kan tyde på, at du har kendskab til udlejning og lejeloven, men er dette nu også tilfældet? Køb af ejendom med henblik på udlejning er IKKE for amatører og især ikke hvis det er en ejerlejlighed, hvor lejer stort set er uopsigelig. Det er muligt at indgå et tidsbegrænset lejemål som ophører om 8 år når I ønsker selv at flytte ind i lejligheden, men det forudsætter, at udlejer selv har beboet lejligheden inden lejemålet blev indgået.

  Kan du i det hele taget finde en ejerlejlighed med passende størrelse og beliggenhe, som I vil flytte ind i om ca. 8 år til en pris på 2-2,5 million?

   

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.