Realkreditlån i virksomhed

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • MandenDerErITvivlForfatter
  Indlæg
 • #386018
  MandenDerErITvivlForfatter

  Hej,

  Jeg går med tanker om at opstarte en virksomhed under mit nuværende holdingsselskab for at investere i udlejningsboligere.

  I den forbindelse vil jeg ønske mig at geare ejendommene ved brug af realkreditlån. Mit spørgsmål går således på hvilke risici der følger med?

  Et eksempel: Jeg køber en bolig til 1.000.000 og lægger 200.000 kroner selv. Lejligheden falder 200.000,- i værdi og jeg sidder med 800.000 i gæld i en lejlighed der nu er 800.000. Ville dette udmunde i en insolvens/konkurs eller er der ingen skade sket så længe jeg kan betale ydelsen på realkreditlånet?

  Jeg håber det giver mening påtrods af en snørklet formulering.

   

  Mvh den fortvivlende fyr

  #386019
  morsdrengForfatter

  Investering i udlejningsejendomme er IKKE for amatører. Du bør være godt hjemme i lejelovens regler, for du kan bl.a. IKKE fastsætte lejen efter eget forgodtbefindende, opsige lejeren når det passer dig og med kort varsel og skal opfylde diverse formkrav vedr. dine henvendelser til lejeren, herunder bl.a. varmeregnskab.

  Hvad angår dit spørgsmål om hvad der vil ske hvis ejendommens værdi falder, er der ingen  forskel på, om du selv bor i ejendommen eller om den er lejet ud. Som hovedregel har det ingen betydning om en ejendoms handelsværdi falder, men kreditorerne kan kræve at lånet nedbringes eller at der stilles sikkerhed, hvis ejendommen forringes, vanrøgtes eller bygninger nedrives.

  Reglerne er de samme uanset om en udlejningsbolig ejes af et (holding-)selskab eller en fysisk person.

  Dit spørgsmål afslører desværre, at du bør indhente yderligere viden om investering i udlejningsboliger INDEN du kaster dig ud i en investering,

  #386125
  Tove NielsenForfatter

  Kan kun tilslutte mig, at investering i udlejningsejendomme ikke er for amatører. Man skal ikke blot være godt inde i lovgivningen vedrørende udlejning, men man skal også forstå, at de investerede midler ikke kan betragtes som likvide, da det er en langsom proces at få frigjort pengene igen. Om ejendommen falder eller stiger i værdi har kun betydning, hvis man har behov for at sælge eller omlægning/refinansiering af lån. Men et salg på et dårligt tidspunkt kan betyde store tab, og ikke kun begrænset til det investerede beløb, for man hæfter jo også for realkreditlånet.

  Efter lovændringen vedrørende forældrekøb er det min oplevelse, at bankerne har strammet op omkring udlån til investering i boliger.

  Min bank sagde:

  – Max 60 % belåning med realkreditlån, baseret på en salgsvurdering af ejendommen som udlejet, d.v.s. lavere end almindelig handelspris.

  – Ingen mulighed for afdragsfrihed. Belåningen afhænger af, at der opstilles et budget, som kan rumme afdrag på et fastforrentet lån.

  Hensigten er nok at gøre en indsats mod det glohede boligmarked i de store byer. Under alle omstændigheder ville jeg være tilbageholdende med at investere i ejendomme lige nu, for der er rentestigninger på vej, og boligboblen risikerer at briste inden for de næste år.

   

   

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.