Pantebrevslån

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Thomas ReinhardForfatter
  Indlæg
 • #389574
  Thomas ReinhardForfatter

  Jeg har fået et tibud om et privat pantebrevslån hvor panthaver bliver 2 pant efter banken som er 1 pant i min bolig – Mit spørgsmål er om har det nogen indflydelse på mit forhold til banken med forhøjelse af renter eller kan de finde på at opsige mit boliglån når der er kommet et tinglyst lån under dem – Har spurgt i banken om at forhøje lån i friværdi men der var ingen vilje der.

  #389660
  morsdrengForfatter

  Du kan starte med at læse bankens almindelige bestemmelser for lån og kreditter til private, særligt afsnittene om opsigelse og misligholdelse og andre forfaldsgrunde.

  Banken kan typisk altid opsige dit lån med et varsel på 3 måneder og kræve hele gælden indfriet – men det forudsætter en saglig begrundelse. Det er din optagelse af et pantebrevs lån med prioritet EFTER bankens pant næppe. Men nogen garanti herfor kan  ikke gives.

  Betaler du ikke ydelserne på lånet til tiden eller overholder du ikke øvrige betingelser for lånet, eksempelvis om indlevering af regnskab, årsopgørelse .m.m. er der tale om misligholdelse som betyder, at banken kan ophæve lånet uden varsel og kræve hele restgælden betalt.

  Det er derfor ikke sandsynligt, at banken vil gøre noget i anledning af din optagelse af et pantebrevslån..

  #394673
  kuhlingForfatter

  Din samlede gæld påvirker din gældsfaktor, så det kan altså godt have betydning hvis du tager et lån andre steder. Men det burde ikke have en påvirkning på din relation til banken. Der kan være mange forskellige grunde til at banken ikke vil låne til dig. Ud over private pantebreve er der også selskaber der yder ejendomskreditlån/pantebrevslån, f.eks. Udenombanken, Mit Boliglån , Simpel Kredit. 

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.