Indfrielse af realkreditlån før tid

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • MltomltForfatter
  Indlæg
 • #368855
  MltomltForfatter

  Hej Mybanker,


  Min hustru og jeg er bosat i København og har en ejerlejlighed. Ifbm familieforøgelse, blev det pludselig klart for os at vi ønskede mere luft over hovedet.

  Vi har derfor solgt vores lejlighed og er flyttet på landet.

  Vi har et F5 med afdragsfrihed i 10 år. Lånet er optaget maj/juni 2019, hvorfor der skal ske indfrielse lang tid før refinansiering.

  Vi kontakter vores bank for at spørge om hvor dyrt for os det bliver at indfri lånet så tidligt? Bankens tilbagemelding er i omegnen af 150.000-200.000,-. Vi bliver selvfølgelig chokerede, men tager svaret for gode varer og tænker at vi må æde den. Det resulterer faktisk i at vi går glip af vores drømmehus, fordi vi må trække de 150.000-200.000,- ud af vores beløb til erhvervelse af ny bolig.

  Min kone er stædig og kontakter Totalkredit, som er hvor vi har vores lån og de oplyser en helt anden pris på 25.000-30.000,-. Vi bliver selvfølgelig lamslåede og ringer straks til vores rådgiver. Rådgiveren ender simpelthen med at ville sættes i kontakt med Totalkredit, da han ikke mener det er korrekt. Næste dag bliver vi ringet op af vores rådgiver, som undskylder meget. Han var blevet irettesat af totalkredit.

  Vores lejlighed er solgt pr 1.2.20 og jeg tager kontakt til Totalkredit for at sikre mig landet stadig ligger som før – til min forbløffelse er det nu en anden melding jeg fåe, og vi er nu tilbage på at det bliver svinedyrt for os.

  Jeg ringer uforstående til vores rådgiver og han laver en udregning. Dagen efter får jeg afvide at det ikke er det dyre tal jeg skal regne med men det billige. Altså at ikke skal betale alle de hulens penge for at komme ud af det lån.

  Jeg er i vildrede og jeg ved ikke hvad jeg skal tro på før at det hele er opgjort. Er der nogen som kan hjælpe med at ensrette dette? Skal vi indfri obligationsrestgælden eller kontantrestgælden? Hvad er det som foregår?

   

  tak for hjælpen

   

  #368856
  IkcimTForfatter

  Hej, det lyder desværre som om, at Totalkredit/Bank har misforstået jer og hinanden.

  Hvis jeres lån først har refinansering i 2024, vil I normalvis skulle betale en overkurs, for at indfri før tid.

  Det sker fordi de obligationer, som ligger bag lånet, er over kurs 100.

  Det er som udgangspunkt obligationsrestgælden, der skal indfries. Jeres type lån har formegentlig flere obligationsserier bag sig, nogle større end andre. Prisen for at indfri, er afhængig af beløb og kurs på de enkelte serier.

  Det er formegentlig desværre ikke urealistisk at I skal indfri til kurs 103-104.

  #380540
  PrispresserenForfatter

  Det er en klassisk fejl fra din bankmands side.

  @IkcimtT kører også lidt rundt i samme misforståelse.

  Det du skal indfri, er obligationsrestgælden. Du skal så betale obligationskurserne der er på denne. Det kan sagtens være kursen er 104, men det betyder IKKE at det koster 4% af gælden at komme ud!  -obligationsrestgælden vil nemlig være langt mindre end kontantlånsrestgælden når du har optaget lånet i 2019.

  Jeg kan anbefale at du tjekker prisen for at få indfri lånet her: http://www.laaneovervaagning.dk   – den plejer at ramme ret præcist.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.