Gæld til gældsstyrelsen kontra forbrugslån

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • SDBForfatter
  Indlæg
 • #383657
  SDBForfatter

  Hej

  Jeg har en gammel gæld på ca 190.000 til gældsstyrelsen jeg betaler af på. Nu står jeg og gerne vil have hus, men da gældsstyrelsen reelt kan tage værdier jeg har for at dække lånet, er det usandsynligt at jeg kan låne til hus.

  Vil det gøre en forskel for mine chancer for at få huslån, hvis jeg tager et forbrugslån til, at udbetale lånet på de 190.000, så det er til en bank jeg skylder pengene i stedet?

  Min økonomi er ellers fin nok (min hustru og jeg har et rådighedsbeløb på ca 10.000 om måneden).

  #383673
  morsdrengForfatter

  En gæld på 190.000 kr. kan forhindre at du kan købe hus – uanset om gælden er til et pengeinstitut eller Det Offentlige/Gældsstyrelsen. Ikke kun Gældsstyrelsen men også en privat kreditor/Pengeinstitut kan foretage udlæg i dine aktiver/hus, forudsat at gælden er misligholdt og opsagt til indfrielse. I teorien kan et Pengeinstitut – selv om der ikke er sket misligholdelse – opsige med 3 måneders varsel og en saglig begrundelse. I praksis sker det dog ikke særligt ofte.

  Selv uden at kende årsagen til din gæld til Gældsstyrelsen, er det ikke særligt sandsynligt, at et pengeinstitut vil låne dig både til indfrielse af den allerede eksisterende gæld og til køb af hus. Det er urealistisk at regne med, at du kan finde et PI som vil indfri din gæld til Gældsstyrelsen og et andet som vil finansiere dit huskøb. Men det endelige svar får du kun ved at rette henvendelse til et eller flere pengeinstitutter,

  Betaler du i det hele taget nok til både af forrente og afvikle gælden til Gældsstyrelsen inden for en rimelig årrække? Hvis dette ikke er tilfældet, bliver det svært både at finde et PI som vil overtage din gæld til Gældsstyrelsen og/eller finansiere dit huskøb.

   

   

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.