Eje andel i hus og hvad så?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • hw78Forfatter
  Indlæg
 • #380536
  hw78Forfatter

  Jeg går med tanker om at købe 50% af et hus og min mor den anden halvdel. Mine tanker er om

  Kan min mor og hendes nye mand bo der uden jeg skal have husleje? Hun skal have særeje i sine 50% da han efter konkurs ikke må eje. Må de to bo i huset med blot udgifter til hevdes 50% af lånet, alm. Omkostninger til renovation, forbrug mv.? I det hun er over 60 og har en lille opsparing til dækning af udbetaling (20%)  er det udelukkende de 50% af realkreditlånet jeg skal finansiere…. Jeg vil ikke til at bøvle med husleje, beskattelse af leje mv. Men omvendt har hun ikke alderen og indtægt og opsparing nok til selv at købe huset…. Dog vil boligforening være et langt dyrere valg med de lave renter der kan optages….

  #380539
  morsdrengForfatter

   

  Hvis du udlejer et hus som du ejer til din mor skal du beskattes af den markedsleje som du kunne få ved at udleje huset til andre, uanset om din mor faktisk betaler en lavere husleje til dig.

   

  Mon ikke det samme gælder forholdsmæssigt, hvis du kun ejer ½-delen af huset som du udlejer?

   

  Det er derfor næppe muligt, at din mor og hendes mand kan bo i huset uden at betale en – forholdsmæssig – husleje til dig.

   

  At din mors nye mand har gæld er uden betydning, da hans kreditorer IKKE kan røre ting som din mor ejer – forudsat, at ejerforholdet er reelt. Særeje er i denne forbindelse UDEN betydning da det kun betyder, at særejet holdes uden for delingen ved en evt. skilsmisse. Når din mor dør arves både hendes særeje og øvrige aktiver af hendes arvinger, som er dig og hendes nye mand. Et testamente er derfor lige så relevant som særeje, men hendes nye mand skal som minimum have sin tvangsarv ved din mors død, og denne arv vil hans kreditorer til den tid kunne foretage udlæg i.

   

  Hvis din mor betaler udbetalingen på 20% af købsprisen og resten finansieres ved optagelse af 80% realkreditlån, ejer du IKKE 50% af huset. Når et hus ejes af flere personer, hæfter de begge solidarisk for den samlede gæld. Det er derfor ikke helt rigtigt, at du kun skal finansiere 50% af realkreditlånet. I øvrigt er det slet ikke sikkert at I kan få 80%  realkreditlån til køb af huset.

  I stedet for at spørge her, bør du søge sagkyndig rådgivning hos en advokat om din mulighed for at købe et hus eller en del heraf og udleje det til din mor og skatte- og arvereglerne i denne forbindelse. Finansieringen bør du drøfte med din bank.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.