Boligsalg uden om mægler

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Jesper-Forfatter
  Indlæg
 • #394975
  Jesper-Forfatter

  Hvis man handler ejendomme uden om mægler, og der stadig er pant i ejendommen, hvad sker der med panten?
  Vil man som køber bare fortsætte betalingerne uden noget er hændt? Eller er der noget der popper op i sælgers bank om at huset ikke længere ejes af sælger?

  #394976
  morsdrengForfatter

  Om der medvirker ejendomsmægler og behandling af pant i ejendommen har INTET med hinanden at gøre.

  I dag bliver en ejendom ofte handlet kontant, dvs. sælger skal med den kontante salgspris kunne indfri gælden/pantet i ejendommen, alternativt kan køber overtage hele eller dele af gælden i ejendommen. Dette sker ved at køber overfor panthaver skriftlig overtager gælden og forudsætter i øvrigt, at det er muligt at overtage gælden iht. pantets betingelser.

  Selv om ejendommen er solgt uden brug af mægler, er det en god ide at få professionel hjælp til at udfærdige købsaftalen og sørge for at de mange betingelser om tilstands- og elrapport, købers fortrydelsesret, ejerskifte-forsikring og sælgers tilbud om betaling af ½ præmie på forsikringen m.fl. er opfyldt. Dette kan man enten få en advokat til at gøre til en på forhånd aftalt pris. Eller aftale med en mægler, at hans bistand alene skal være selve udfærdigelse af købsaftalen med de tilhørende dokumenter.

  Den der berigtiger handelen, tidligere typisk en advokat, er garant for, at køber først får tinglyst skøde på ejendommen når sælger har fået modydelsen – købesummen. Har køber først fået tinglyst skøde på ejendommen uden at sælger har modtaget købesummen eller har sælger modtaget den kontante købesum uden at skødet til køber er tinglyst, er de begge i stand til at sælge ejendommen videre til en godtroende 3. mand.

  Det kan derfor være dyrt at overlade salg eller køb af fast ejendom og/eller berigtigelse af ejendomshandlen til ikke professionelle. Du bør derfor sælge professionel hjælp

  #395006
  farsdrengForfatter

  Tak morsdreng!

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.