Berigtigelse af ejendomshandel som sælger

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • axelgaardForfatter
    Indlæg
  • #382135
    axelgaardForfatter

    Hej

    Vi er i gang med at sælge vores hus gennem mægler, og har nu allerede fundet en køber.
    Jeg har i den forbindelse været i gang med at gennemgå det salgsbudget som jeg har modtaget fra vores ejendomsmægler. I denne fremgår det at der er afsat kr. 8.750 inkl. moms til “Berigtigelse" (ekstern rådgiver). Det undrer mig lidt da som jeg læser det på nettet, at det er normalen at det er køber som betaler for berigtigelse, refusionsopgørelse osv. Jeg har i den forbindelse haft kontakt til min mægler som påstår at dette er noget som sælger altid står for, mens køber betaler for tinglysningsafgiften.

    Nu er mit spørgsmål så om ovenstående er korrekt at det er sælger der normalt står for dette?

    Dertil synes jeg at det virker en smule voldsomt at der er afsat 8.750 kr. til denne del, da jeg flere steder kan se at der online finder flere virksomheder der tilbyder at udarbejde skøde, tinglysning samt refusionsopgørelse for mellem 2.500 – 3.000 kr. inkl. momss.

    Er der noget som jeg overser i ovenstående beløb fra mægler som ikke er med såfremt jeg vælge et andet firma til dette? eller vil det blot være penge ud af vinduet at lade mæglerens eksterne rådgiver sørge for dette til overpris?

    Håber at der er nogle kloge hoveder derude som kan hjælpe 🙂

    MVH
    Mark

    #382137
    morsdrengForfatter

    Indtil for godt 10 år siden, blev en ejendomshandel normalt berigtiget af en advokat, som blev antaget af og betalt af køber, mens der var lokale forskelle imellem om udgiften til skødestempel blev delt mellem køber og sælger, eller betalt fuldt ud af køber.

    Da ejendomsmægleren er antaget af og kun må varetage købers interesser måtte mægleren IKKE berigtige handelen for køber. En aftale herom måtte først indgås med køber, når dennes fortrydelsesret var udløbet, på hvilket tidspunkt en normal køber for længst ville have søgt rådgivning hos den advokat som også skulle berigtige handelen for ham.

    For at mægleren også kunne tjene penge på at berigtige ejendomshandlen, brød mæglerne med den årelange tradition om at berigtigelse (skødeskrivning, refusionsopgørelse, m.m.) skete for købers regning og fik i stedet indført i købsaftalen, at berigtigelsen skulle ske for sælgers regning, og vupti – nu kan ejendomsmægleren som var antaget af sælger godt berigtige handlen for sin klients regning. Resultat mægleren tjener også på at berigtige handlen. mens sælger får en udgift, som ellers skulle have været betalt af køber. Om normalen er, at handlen berigtiges af køber eller af sælger afhænger af hvem og hvor du spørger (advokater eller mæglere), men af hensyn til egen indtjening sørger de fleste mæglere for at de skal berigtige handlerne – men for sælgers regning.

    Den værste følge af mæglernes jagt på mammon er, at mange købere går glip af uafhængig rådgivning i forbindelse med deres huskøb, da mange købere sætter lighedstegn mellem skødeskrivning/berigtigelse af handlen og advokatrådgivning vedrørende deres huskøb.

    Da det sandsynligvis både fremgår af din formidlingsaftale med mægler og af tidligere salgsbudgetter, at mægler skal berigtige handlen for din regning, er det risikabelt at lade ejendomshandlen “falde" på grund af en udgift på ca. 9 tkr. til berigtigelse af handlen. Vær glad for at der er fundet en køber.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.