Alternativ til kurssikring?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • ABDForfatter
  Indlæg
 • #95414
  ABDForfatter

  Hej jeg står og skal optage et realkreditlån om 3 måneder og har fået tilbudt en kurssikring til en pris på ca. 1%-point. Nogen der ved om det teknisk er muligt alternativt at optage lånet nu og så blot påbegynde afdrag herpå med det samme (huset er under opførelse)

  #222010
  thsvForfatter

  Nej, huset skal være opført før end der kan tages pant i det.
  RK skal jo sikre sig imod at byggefirmaet går konkurs eller at byggeriet går i stå.

  Og er jo ikke sikkert at der godkendes til den pris det koster at opføre, har hørt om byggerier i billige områder, der ikke kan belånes af hele enterprisesummen. Omvendt kan vurderingen i meget attraktive områder overstige de samlede omk.

  Var der tale om en omlægning kunne man i stedet vælge straksindfrielsen med differencerenter frem til termin, en konstruktion der minder om det du ønsker, dog uden afdrag og adm.bidrag, men med negativ rente (markedsrente) af det beløb RK skal forvalte i de 3 måneder.

  Hvilket lån er du blevet tilbudt og til hvilken kurs?
  Fredagens tilbudskurs var jo f.eks. 97,39 på 2% 30 år med afdrag.

  #222020
  ABDForfatter

  Forhørte mig blot til prisen i mandags. Fastforrentet 30 år Nykredit. Det virker fint logisk det du siger, men jeg tænkte bare hvis man placerede provenuet på en låst bankkonto så havde banken jo sikkerhed i det.

  #222028
  Mads Laursen (1)Forfatter

  Man kan da sagtens optage et realkreditlån i et hus der er under opførsel. Der stilles bare en garanti for at byggeriet påbegybdes inden for 6 md. Og afsluttes inden for 2 år.
  Skulle huset ikke opnå den værdi man havde regnet med med projektets start må man jo bare nedbringe gælden så den svarer til 80 % af husets værdi.
  Mvh Mads

  #222032
  morsdrengForfatter

  At der ikke kan tages pant i et hus før end det er opført er noget sludder og det samme gælder for påstanden om, at RK skal sikre sig mod byggefirmaet konkurs og et bygegstop.

  Der kan gives pant i fast ejendom lige så snart grunden er udstykket, og for den skyld allerede før, hvis sælger/ejere af “stamejendommen"/ejendommen hvorfra der udstykkes, giver tilladelse til at pantet kan lyses i den samlede og endnu ikke udstykkede ejendom.

  Forhåndslån er jo netop karakteriseret ved at reakreditlånet udbetales FØR end huset er opført og mod garanti far et PI for at dette vil ske. At en KrF. normalt ikke udbetaler sit lån før end huset er opført er en anden sag, men pantet kan tages langt tidligere.

  Tag og læs tinglysningslovens §§ 37 og 38 der omhandler hvad panthavernes pant i en fats ejendom omfatter,

  #222048
  HalliHalloForfatter

  Hvad bliver konklusionen så dette spørgsmål?

  #222062
  morsdrengForfatter

  Nu fortæller du intet om hvordan du finansierer opførelsen af huset eller om opførelsen finansieres af byggefirmaet, så du først skal betale når du flytter ind.

  Tidligere var det sådan, at bygherren/dig optog et byggelån i banken, hvorfra opførelsesomkostningerne blev udbetalt, efterhånden som byggeriet skred frem. Hele “øvelsen" gik så ud på, at det opførte til enhver tid svarede til det beløb som var udbetalt fra/trukket på byggelånet. Et alternativ hertil kunne være, at realkreditlånet blev optaget og udbetalt fra starten som et forhåndslån mod bankens garanti for at huset blev færdigt efter planen. I stedet for at udgifterne til opførelsen blev trukket på et byggelån, blev de i stedet hævet på den pantsatte konto hvor provenuet af forhåndslånet var indsat. Også i denne situation holdt banken naturligvis øje med at værdien af det opførte svarede til hvad der var udbetalt af forhåndslånet.

  Du kan derfor godt optage et realkreditlån som forhåndslån mod garanti fra din bank, med du skal være opmærksom på, at du naturligvis skal forrente og evt. afdrage det optagne lån fra udbetalingstidspunktet, til gengæld vil du kunne få en forrentning af provenuet fra forhåndslånet indtil dett5e skal bruges til finansiering af huset. Rent teoretisk opgøres prisen for en kurssikring på samme måde¨.

  #222106
  peter holm larsenForfatter

  Vise meget godt hvor farligt det er at nogle skriver som thsv om noget man ikke har forstand på.

  #222112
  thsvForfatter

  https://www.bolius.dk/finansiering-af-byggeprojekter-17795/

  Ja, I må altså meget undskylde at jeg beskrev, hvordan bankerne reelt gør i disse tider med byggelån og først det endelige RK-lån. når huset er nøglefærdigt.
  En del byggefirmaer tilbyder jo af samme grund at man føst skal betale når huset er færdigbygget, netop pga. problemerne med at optage RK-lån i et hus, der kun er på planlægningsstadiet.

  Læg også mærke til hvordan morsdreng ændrer i sit 2. svar i forhold til det 1. svar.

  Der er dog en fordel rent skatteteknisk, hvis man kunne optage lånet, før end huset var færdigt, nemlig at man ville få fradragsret for renter og adm.bidrag, hvilket man ikke får for kurssikringen.

  Husk endvidere at omk. på lån med aftalt løbetid på under 24 måneder kan fratrækkes på selvangivelsen.

  #222120
  Mads Laursen (1)Forfatter

  Hold nu.
  Der er INGEN problemer med at optage forhåndslån i dag.
  Projektet bliver vurderet og der bliver udbetalt lån efter det.
  Ja, der er stran styrring på projektet og den er måske endda også blevet strammet lidt med årene med der er ingen problemer overhovedet.
  At typehusfirmaerne tilbyder at betalingen først skal falde når byggeriet er færdigt, har da mere noget at gøre med at de så tjener lidt på at stille finansieringen til rådighed.

  Jeg tror simpelthen ikke på at du kan finde en kilde der bekræfter at bankerne og realkreditinstitutterne ikke vil lave forhåndslån.
  Mvh Mads

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.