Kan jeg blive i huset ved skilsmisse?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 21 i alt)
 • TtttForfatter
  Indlæg
 • #95325
  TtttForfatter

  Vi skylder 2140000 i kreditforeningslån ( 0,5% i rente) og 200000 i banklån (7% i rente). Der ingen anden gæld og husets salgsværdi er omkring 2800000. Min årlige bruttoindkomst er på 600000. Vi har to børn. Jeg ønsker at overtage huset og vil gerne overtage det nuværende lån og købe min kone fri ved at betale halvdelen af friværdien dvs Ca 230000. Kan det lade sig gøre?

  #221140
  testForfatter

  Har du lavet et budget der viser det kan?

  #221142
  TtttForfatter

  Ja, med et par tusinde kroner i lommepenge om måneden. Her er der så ikke taget højde for andel i børnepenge mm. De ene barn får teknisk set bopælsadresse hos mig og det andet hos sin mor. Så skulle der være mere offentlig økonomisk hjælp at hente.

  #221146
  thsvForfatter

  Og du kan tåle at renten stiger til 5% på RK-lånet i den beregning?

  nej, det er rimeligt urealistisk at man med 1 indkomst kan godkendes til en gæld på i alt 2,67 mill.
  Alene at servicere denne gæld vil koste mindst 13.000 kr netto om måneden med fastforrentet lån.

  #221154
  morsdrengForfatter

  Ifølge Finanstilsynets vejledning må gældsfaktoren for kunder med god boniditet maksimalt udgøre faktor 3,5. Med en bruttoindkomst på 600 tkr. må din gæld derfor maksimalt ligge på ca. 2,1 million, men vil ifølge dine oplysninger komme op på i alt ca. 2,6 mill. Det er derfor næppe sandsynligt, at jeres panthavere vil medvirke til at du overtager huset alene, frigive din ex. som meddebitor på gælden og finansiere betalingen af hendes boslod.

  At lade et barn få adresse hos dig og et andet hos moderen vil alene betyde, at I slipper for at betale børnebidrag til hinanden (krydsende børnebidrag) og at hver af jer får børne- ungeydelse for 1 barn og kan søge om børnetilskud til enlige. Men du skal regne med, at det også koster noget at have samvær med børnene eller have dem boende hos dig ½-delen af tiden og det skal medregnes i kravet til dit rådigheds beløb. Hvis du har børnene ½-delen af måneden, svarer det beregningsmæssigt til 1 barn i en hel måned og i så fald bør det månedlige rådighedsbeløb til dig og barnet/samvær mindst være på mellem 7-8.000 kr. når ALLE faste udgifter er betalt.

  Men INGEN på dette forum kan give dig et endeligt svar på dit spørgsmål, det kan alene de kreditorer, som skal medvirke til din overtagelse af huset, frigive din ex. som skyldner og yde lån til finansiering af hendes boslod. Så kontakt banken og hør hvad den siger.

  #221156
  testForfatter

  helt enig, derfor mit spørgsmål til om du har lavet et budget. Du har altid bedre chancer for et ja hvis du møder velforberedt frem med en plan for hvordan det kan lade sig sig gøre ind hvis du bare “sider med hatten i hånden"

  #221158
  TtttForfatter

  Mange tak for det detaljerede svar

  #221160
  TtttForfatter

  Ja, du har helt sikkert ret. Tak for svar

  #225946
  Claus JForfatter

  Jeg er lidt i samme båd, bare omvendt, jeg ønsker at konen overtager huset med børn. Hendes indkomst er brutto 515000 om året. Realkreditgælden er 1.900.000kr Hvis vi konverterer til et kortrente lån, hvor rente er meget lav, omkring 0, med 30 års løbetid, med de første 10 års afdragsfrie, så er rente omkostningen pt under 2000kr/mdr i de første 10 år. Så kan hun sidde i huset i hvert fald 10 år og mon hun ikke møder en ny fyr inden, så har hun råd til at sidde der også efter de 10 år. Men vil banken lade hende overtage gælden hvis vi nu laver konverteringen inden jeg flytter ud?

  #225950
  MichaelForfatter

  Det har ingen betydning for kreditvurderingen at I evt. vælger at omlægge lånet nu så det bliver hverken lettere eller sværere at få konen godkendt til at overtage lånet alene. En ting er dog givet og det er, at kreditvurderingen ikke baserer sig på det absolut billigste lån der findes hvor renten kan se anderledes ud om 6 mdr

  #225952
  morsdrengForfatter

  Læs de tidligere indlæg på tråden. Det er kun kreditorerne der afgør, om de vil frigive dig som solidarisk hæftende meddebitor. Når dette er sagt, er det IKKE sandsynligt at du vil blive frigivet,idet

  Din kones gældsfaktor efter en evt. overtagelse vil være i nærheden af 4
  Man som du allerede har fået oplyst, naturligvis ikke kan basere din kones evt. overtagelse på det absolut billigste afdragsfrie lån
  Banken naturligvis ikke kan basere långivning/din kones overtagelse af huset alene på ønsketænkning og håbet om,, at dun inden der skal betales afdrag har fundet en samlever der vil være med til at betale.

  Sandsynligheden for, at banken vil frigive dig som meddebitor og lade din kone overtage huset alene er ikke stor. Men der findes bankfolk, som ikke ved hvad solidaritet betyder og hvorfor man opdeler fælles gæld i 2 lån med indbyrdes krydskaution., som måske er du heldig.

  #225954
  Claus JForfatter

  ok, når det er sagt, at jeg ikke kan frigives, før hun evt. finder en anden ‘sponsor’ til huset, så vil jeg slippe billigst i 10 år i hvert fald som meddebitor, hvis vi omlægger til fx 30 årigt / 10 års afdrag frit, og det kan realkredit vel ikke gøre noget ved når jeg flytter? Så længe vi betaler til lånet og ikke misvedligeholder det så kan de ikke andet end lade os beholde det?

  #225956
  morsdrengForfatter

  Er det ikke slemt nok at I skal skilles? Du lægger nu yderligere op til, at jeres økonomi skal være sammenflettet i yderligere mange år, det er normalt ikke særligt anbefalelsesværdigt og da slet ikke, når det ser ud til, at du regner med at du skal fortsætte med at være med til at betale på gælden i et hus som du ikke længere bor i.

  Det bedste råd er, at I også får bragt en ende på “sammenblandingen" ad jeres økonomiske forhold når I nu har valgt at gå fra hinanden. Når ingen af parterne har mulighed for at overtage huset alene, vil det normalt betyde, at I sælger huset og starter på en frisk hver for sig andet steds. Men det er måske slet ikke muligt at sælge huset og komme fra det uden gæld?

  Selv hvis I kommer fra huset med en fælles gæld vil dette være at foretrække i forhold til dine planer, hvor du mange år ud i fremtiden er medejer og -hæfter på gælden i et hus som du ikke længere bor i indtil din ex. finder en anden sponsor til huset. At du ligefrem regner med, at din ex. kones eventuelle fremtidige samlever skal redde dig ud af kniben er forbavsende.

  Søg sagkyndig bistand, det har du brug for. Talt med banken, for det er alene den der afgør om din kone kan overtage huset alene og om man vil frigive dig som meddebitor.

  #225958
  MichaelForfatter

  Ja, det er grundlæggende noget rod at fortsætte med at eje et hus kun den ene reelt bor i. Hvad hvis din ex ønsker at renovere dele af huset hvorved det bliver mere værd? Hvem skal betale omkostningerne til renoveringen og hvordan med værdistigningen?

  Lav et clean cut uagtet at det måtte gøre ondt økonomisk nu for det er langsigtet den mest optimale løsning. Hvis et salg et eneste løsning så må det være sådan det er – der er trods alt mange andre steder man kan bo.

  #225960
  Claus JForfatter

  Morsdreng, du er min sagkyndige her og mit spørgsmål er:
  Kan realkredit eller bank opsige lånet så længe vi betaler til lånet og ikke misvedligeholder det, så kan de ikke andet end lade os beholde det uanset hvem der bor i huset?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.