Alternativ til dyr lejebolig

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #94962
  AnonymForfatter

  Vi er et par, der bor i en rigtig dejlig og yderst moderniserer lejlighed. Der er dog det problem, at der er mange omkostninger ved denne, som udlejer på sin vis har “skjult". Bla bliver det fremstillet som om, den er rigtig billig i vand og varme – da den er så ny – lige indtil man får en kæmpe regning til efterbetaling. Derudover skal man betale 250kr i måneden for et kælderrum, som er ret nødvendigt at have. Derfor er lejligheden blevet en anelse for dyr for os.
  Den ene af os er studerende og har studiejob ved siden af som samlet giver en indtægt på ca 9000kr. Den anden arbejder (skal dog studere om et år) og har en indtægt på ca 10000kr.

  Da vi er blevet ret pressede på økonomien har vi overvejet at finde en billigere bolig, vi har dog ingen opsparing til depositum. Derfor er vi nødsagede til at skulle låne 40000kr

  På den anden side overvejer vi, om vi så ikke blot kunne tage et su-lån på 500kr pr. Mdr. Og evt med et lidt højere beløb, når vi begge er studerende og i takt med at huslejen stiger med 2,5% om året.
  Så ville vi kunne blive boende, hvilket vi nok allerhelst ville.

  Yderligere er vi ude og overveje køb af andelsbolig, men vi ved ikke, hvor villige banker er til at låne penge til dette, og hvorvidt det er en god investering, eller om vi i princippet kun ville have råd til boliger, som kræver en kærlig (men dyr) hånd.

  Vi har i forvejen et forbrugslån på 88000, som vi afdrager med 2000 i måneden.

  #215546
  AnonymForfatter

  Du stiller ikke rigtigt et konkret spørgsmål. Kan du ikke prøve det, så er det nemmere at komme med et svar du kan bruge.

  Er det absolut nødvendigt at låne 40.000 hvis i vil finde en billigere bolig?

  Med jeres økonomi kan i næppe få lov til at låne til en andelsbolig, men prøv at lave et budget og spørg i banken. Dette er under alle omstændigheder en god øvelse, da i således for indsigt i jeres egen økonomi samt hvad der skal til for at få lov til at låne.

  #215550
  morsdrengForfatter

  Det lyder usandsynligt, at en betaling for et kælderrum på 250 kr. månedligt, som man kendte da lejligheden blev lejet, og størrelsen på regningen for vand og varme kan betyde, at man ikke længere har råd til at blive boende.

  I glemmer fuldstændigt, at en flytning også vil udløse udgifter til bl.a. flytteudgifter og istandsættelse af lejligheden.

  Indskud/depositum må højst udgøre 3 måneders leje, så behovet for 40.000 kr. til depositum må derfor betyde en månedlig leje på ca. 13.000 kr. hvilket virker helt hen i vejret, når jeres samlede månedlige indtægt oplyses til 19.000 kr. og når den ene af jer skal til at studere om 1 år. Til den tid er i måske endda begge studerende. Alene derfor er der heller ingen fremtid i at købe andelsbolig

  Et alternaiv til en forhastet flytning eller optagelse af SU lån kunne være, at I søgte sagkyndig bistand til at få kontrolleret både varmeregnskabet, lejens størrelse og en vurdering af, om sagen skal indbringes for det lokale Huslejenævn med henblik på at få lejens størrelse nedsat. Der findes endda en beregner på internettet, hvor du kan få hjælp til at beregne om din husleje er for høj.

  Så søg sagkyndig bistand, enten ved en lejeforening eller ved den lokale advokatvagt, der er meget bedre end at spørge her, hvor du intet kender til svarernes faglige baggrund eller evt. manglende viden på området.

  #215552
  AnonymForfatter

  @Wollepaps:

  Hov, min fejl. Spørgsmålet er ganske enkelt, hvad der ville være den bedste løsning for os.
  Det vil det højst sandsynligt være, da depositum + indskud er ganske dyrt.

  Vi har et meget udførligt budget med alle udgifter ned til mindste detalje. Men du har nok ret i, det er ganske få banker, der vil låne, nu hvor vi har et forbrugslån i forvejen.

  Vi vil med held kunne finde en bolig, der er max 1500kr. billigere i husleje, og det er også derfor vi er meget i tvivl, om det kan betale sig at låne penge til depositum, når differencen ikke er større.


  @morsdreng
  :
  Vi har stadig råd til at blive boende, men da vores husleje stiger med 2,5%, som udgør 200kr til næste år, samt vores vand og varme stiger med 500kr i måneden (da udlejer har sat et meget lavt depositum, hvilket vi havde fået opfattelsen af, var grundet det er helt nyt byggeri, så vi troede fx varme var billigt) samt et kælderrum på 250 kr. altså sammenlagt en stigning i udgifter på 950kr, vil vi blive mere presset. Derudover føler vi, at det er mange penge, vi smider i en lejet bolig. Vi bruger sammenlagt 9200kr om måneden på husleje, vand, varme, el og kælderrum.

  Istandsættelse af lejligheden har vi ingen udgifter til, da dette gøres af udlejer, og bliver trukket fra vores indbetalte depositum.

  Med i depositum har vi selvfølgelig de 3 mdrs. forudbetalte leje, hvilket betyder at det altså er 6xhusleje, der skal indbetales ved boligskift. Hvormed 40.000 kr. er et ganske almindeligt beløb, hvor den månedlige husleje er omkring 6500kr.

  #215554
  thsvForfatter

  Har I søgt boligsikring?

  Tvivler på at nogle banker vil hjælpe jer med yderligere lån, da I jo allerede har en stor gæld i forhold til indkomsten.

  Det burde være muligt at finde et job der giver mere end 10.000 kr om måneden i det år frem til der skal studeres.
  På denne måde kunne der spares op til et nyt depositum uden optagelse af nyt lån.

  #215560
  morsdrengForfatter

  Udlejer kan IKKE kræve depositum svarende til andet og mere end 3 måneders husleje, IKKE til dækning af a conto forbrug. Så mon ikke det du i denne forbindelse kalder “depositum" er a conto betaling af forbrugsudgifter, f.eks. vand eller varme.

  Når istandsættelse betales af jeres depositum er det da jer – lejer – der kommer til at betale. At begynde at flytte og så oven i købet i den tro, at istandsættelsen ikke koster jer noget, er den absolut dårligste løsning. En flytning “koster" typisk det erlagte depositum og i værste fald endnu mere, og der er da kun jer til at betale, uanset om i skal betale kontant eller via det erlagte depositum. Ifølge oplysningerne kan I kun have boet i lejligheden i kort tid, sandsynligvis med indflytning i løbet af 2014, så udgiften til istandsættelse skal fordeles over en lejeperiode på måske kun 2 år eller mindre.

  Med en indkomst på månedligt 19.000 kr. og 2.,000 kr. i ydelse på bankgæld er en husleje på 6.500 kr. meget og det bliver da endnu værre, når der er udgifter til forbrug på 2.700 kr. inkl. kælderrum. At der var trappeleje/årlig stigning i huslejen må I da have vidst fra starten, ligesom det ikke bør komme bag på nogen, at et forbrug kan vise sig at være større end a conto betalingen.

  Kniber det med økonomien, kan et SU være en mulighed i stedet for en flytning, som sandsynligvis vil koste jeres depositum på 19.500 kr., eller ca. 10.000 årligt, hvis I kun har boet i lejligheden i 2 år.

  Søg sagkyndig bistand for evt. konstatering af, om lejen skal indbringes for huslejenævnet med henblik på nedsættelse samt for en gennemgang og kontrol af varmeregnskabet.

  Næste gang I skal leje eller købe en lejlighed, vil det være en god ide at søge sagkyndig bistand inden i skriver under på noget som helst.

  #215562
  AnonymForfatter

  @Morsdreng.

  Hvis vi ønsker at finde en ny lejebolig er udfaldet således.
  Vi har indbetalt 3xhusleje i depositum i denne lejlighed + 1 måneds forudbetalt leje. Det vil sige, at udlejer har 3x7500kr (som vores husleje er på her) til maling og istandsættelse af denne lejlighed, som vi har erfaring med koster nogenlunde ovenstående. Vi kan muligvis få 5000kr. tilbage i depositum.

  Hvis vi så finder en anden lejlighed skal vi indbetale (inden vi flytter ind) 3xhusleje til depositum + 3xhusleje som forudbetalt leje. Sådan er det her i Aarhus. Man betaler IKKE KUN depositum på 3xhusleje ved indflytning.
  Man er heldig hvis man finder en lejlighed, hvor det hedder 3x husleje til depositum + 1xhusleje til forudbetalt, som vi gjorde i vores nuværende lejlighed.

  Vi har helt styr på, hvad vi vil have råd til at bo i, hvis vi flytter herfra – samt hvad der overhovedet er sandsynligt her i Aarhus. Du finder ikke særligt meget under 6000kr!

  Vi har helt styr på, hvilke omkostninger en evt flytning eller et lille studielån vil have for os, og søgte blot lidt idéer/råd til, hvad der muligvis ville være bedst.

  #215570
  testForfatter

  Øh så hvad er spørgsmålet så? Beklager men det har jeg ikke helt styr på.

  #215572
  AnonymForfatter

  @Test
  Spørgsmålet er stillet ovenfor

  @Ann Sofie
  Jeg er ret sikker på i får nej i banken, og selv om i skulle få ja, bør i kraftigt overveje om det er den rigtige løsning og købe noget sammen.
  Min holdning er at i bør blive boende hvor i bor nu. Bide tænderne sammen og spænde bæltet. Spar hvor i kan.
  Det er hårdt at være studerende, men der er guld og grønne skove på den anden side 🙂

  #215574
  AnonymForfatter

  @Wollepaps
  Tak for svar! Jeg tror også, det er den løsning, vi vælger. Så må vi tage lidt ekstra vagter osv for at få det hele til at rende rundt.
  De skove håber jeg på, vi møder! Derfor vil vi også nødig sætte os i alt for meget mere gæld, men bare have afskrevet vores nuværende 🙂

  #215580
  AnonymForfatter

  Hej Ann Sofie.
  Det forbrugslån i har, hvor meget betaler I i rente på det? Afdrager i 2.000 kr. om måneden eller er det jeres ydelse der er 2.000 kr. pr. måned?

  #215582
  AnonymForfatter

  @Frank1979

  Vores rente er på ca 7% og det er vores ydelse der er på 2000kr.
  Det er dog en totalkonto hos jyske bank, så hvis vi har penge på fx opsparing eller budgetkontoen trækkes dette beløb fra det beløb, som renten regnes ud fra.

  #215590
  HalliHalloForfatter

  Man undrer sig over at en tilsyneladende klog pige som Ann Sofie ikke blot spørger banken om der er grundlag for
  at købe egen bolig, fremfor at skrive op af stolper og ned af vægge om et spørgsmål, der er stillet 100-vis af gange.

  #215604
  AnonymForfatter

  Man kan ydermere undre sig over, hvorfor smarte folk som @hallihallo har behov for at give så nedværdigende svar og på ingen måde besvarer mit reelle spørgsmål samt giver sit besyv med på, om det er smartest at låne til depositum eller blive boende og tage et lille su-lån, hvis det bliver nødvendigt.

  Ydermere undrer det mig, at der er flere af din slags, som på ingen måde er hjælpsom, men i stedet har travlt med at tale ned til folk, som blot har brug for et lille råd eller en lille vejledning.
  Hvis man spørger om en ting, betyder det absolut ikke man er dum, og jeg forventede egentligt at få ordentlige, saglige og venlige svar herinde (som enkelte har givet) frem for dumsmarte kommentarer, som afsender i sidste ende kun sender afsted for at booste sin egen selvtillid og sove trygt og selvtilfreds om natten med tankerne om at “jeg er klogere end alle andre".

  Ps. Beklager jeg ikke har set de opslag, som allerede er skrevet, men du har jo også fyldt debatsiden godt og grundigt ud med opslag, så det kan jo være svært at se solen for skyerne.

  #215606
  testForfatter

  Sim nævnt kunne det vel være en ide at få hjælp til at gennemgå forbrugsregnskabener og huslejens størrelse. Da ja var lejer mener jeg LLO tilbød det til medlemmer. Hvorfor afviser du den mulighed? Mon der var andre der kunne bruge et opbevaringsrum? Seddel i opgangen ?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.