I tilfælde af fallit??

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #93748
  AnonymForfatter

  Hvad sker der i til tilfælde af banken eler/og realkreditinstituttet går fallit?? Skal nogen overtage gælden, sælger går jeg ud fra har fået penge, så hvad sker der??

  #199192
  testForfatter

  hurtigt svar er at gælde i begge tilfælde består, Enten er det kreditorene der kommer efter dig eller også er det obligations ejerne. I prinsippet har realkrediti insitutten kun formidlet salgt af din gæld i form af obligationer med pant i dit hus.

  At realkredit insitutterne sku gå falit er utopi.

  #199196
  MichaelForfatter

  Man kan jo se på de tidligere bankkrak som fx. Roskilde Bank. Her blev kunderne inddelt i 2 kategorier. De gode kunder blev overtaget af en anden bank (kan ikke huske hvilken) mens de dårlige røg til Finansiel Stabilitet (statens skraldespandsselskab). I begge tilfælde består gælden naturligvis og skal nu betales til den nye kreditor.

  Så kort fortalt sker der intet med gælden ud over at renteniveauet kan ændre sig – især for kunderne i FS.

  Hvis realkreditten skulle falde (hvilket er meget usandsynligt) så vil det formentlig være grundet mangel på tillid til de danske realkreditobligationer og så står vi med et problem der er næsten uoverskueligt.

  #199198
  thsvForfatter

  Nej, test, det er altså ikke korrekt.
  Obligationsejerne og boligejerne har intet med hinanden at gøre!
  Boligejeren skylder penge til realkreditinstituttet, mens obligationsejeren får sine penge af realkreditinstituttet, og ikke af en enkelt boligejer!
  Går en bank fallit overtager Finansiel stabilitet jo fordringer, så du slipper ikke for gælden, det bliver blot en anden bank, der inddriver dem.

  #199216
  testForfatter

  A udsteder et gældsbrev til b, b sælger det til c. B går konkurs. Gældbrevet består. Det er i den henseende ligegyldigt om b udsteder det på a,s vegne.

  En obligation er grundlæggende et gældsbrev.

  Det er som sagt den simple forklaring. Den solderariske hæftelse mellem bolig ejeren er reguleret af lovgivingen og serierne af obligationer.

  I den utopiske situation er obligationers stadig dækket af pantet i huset og kravet ville så i sidste ende være direkte mellem ejerne af obligationer og de enkelte hus ejere. Men detaljerne er reguleret af lovgivning om udstedelse f obligationer.

  Konkursboets muligheder er regulerede i samme lov som man kan læse hvis man gider og reglerne er forskelige for forskellige typer af obligationer.

  Men som sagt Thsv selv om realkredit instituttet går konkurs består kravet mod bolig ejeren.

  #199302
  AnonymForfatter

  Ok tak for svarene! dog Michael mente du F5 eller FS og hvordan kan jeg komme til at hænge på en rentestigning, hvis en anden part overtager gælden overtager de vel også de eksakte betingelser??

  #199304
  MichaelForfatter

  FS = Finansiel Stabilitet

  Ja, gælden bliver overtaget med nuværende betingelser. En banklån er stort set altid aftalt til at være med variabel rente og den kan ændres med et varsel på X mdr.

  FS må jf. lovgivningen ikke være “konkurrent” til de almindelige banker og derfor er renteniveauet væsentligt ringere her end på markedet generelt.

  #199354
  AnonymForfatter

  I praksis kan et realkreditinstitut ikke krakke uden hele den finansielle stabilitet i Danmark trues.

  Derfor vil staten omgående skyde penge ind og blive medejer/eneejer, således at fortsat drift sikres.

  #199364
  HalliHalloForfatter

  Nej, der er vist aldrig noget realkreditinstitut, der er krakket.

  Og hvis der er mange tab, som der er p.t., så hæver man blot bidragssatsen.

  #199522
  AnonymForfatter

  HalliHallo : “hvis der er mange tab, som der er p.t., så hæver man blot bidragssatsen.”

  Hvis man har en kontrakt/aftale bliver man vel ikke ramt af det du nævner her?? det er vel kun folk med flex og rentetilpasningslån??

  #199524
  MichaelForfatter

  Bidragssatsene kan hæves for alle typer lån. Både fastforrentede og flekslån, men tendensen er dog gået mod at flex og afdragsfrihed har fået de største stigninger.

  #199560
  AnonymForfatter

  Af ren nysgerrighed, hvad gør at de kan hæve bidragsatserne som det passer dem,jeg mener jeg hæfter for den aftale jeg har indgået i sin tid, også selvom det viser sig at det var en dårlig beslutning, er det på grund kamp om kunderne at de gir for “gode” tilbud de så senere fortryder??

  #199642
  testForfatter

  Står i betingelserne at de kan

  #199654
  peter holm larsenForfatter

  Det er næppe korrekt at en krak i en kreditforening vil true stabiliteten i Danmark – det er jo væsentligt at et krak ikke betyder at kreditorerne har tabt deres penge – men blot at kreditinstituttet ikke længere opfylder solvens kravene.

  Der er flere banker der helt uproblematisk er blevet overtaget af andre banker uden det har truet samfundet – og er jo ikke meget anderledes end at kreditinstitutter er fusioneret sammen – kan i flæng delvis henvise til Nykredit/Totalkredit – men også Realkredit Danmark er en fusion af mange kreditforeninger.

  Så der kan sagtens være kreditforeninger der lukker også i fremtiden.

  #199668
  AnonymForfatter

  Så de bør altså ikke have den særstatus af uundværlig???

  Er det virkeligt så utænkligt at en offentlig instans, der kun finanserede huse og selvfølgelig fik ejerskab hvis der ikke blev betalt, nøjedes med at dække driftomkostninger, og evt. små beløb røg i statskassen, kan det ikke lade sig gøre og hvad er problemet??

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.