Ejendomsværdi på ejerlejligheder

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • HarsomForfatter
  Indlæg
 • #91437
  HarsomForfatter

  Hej alle kloge hoveder
  Nu ved jeg ikke om dette spg. er kommet i det rigtigt forum og beklager hvis det er tilfældet.
  Nu er jeg på jagt efter en ejerlejlighed til mig selv i Aalborg.
  Når jeg får oplyst “Ejendomsværdi" på nogle lejligheder (altså den offentlige vurdering fra 2009), ser jeg at den udbudte pris ligger 200.000-500.000 kr. over vurderingen.
  Kan det virkelig passe?
  Tak.

  Mvh. Hans

  #160512
  AnonymForfatter

  Hans. Der er flere forhold du skal være opmærksom på når du kikker på ejendomspriser.

  For det første er der “udbud og efterspørgsel". Som du ved, stiger prisen hvis der er mange købere og få sælgere, og omvendt falder prisen når det er omvendt. Ved ejendomme sker opjusteringen hurtigere end nedjusteringen, således at det feks tager 3 år for ejendomsprisen at stige 50% men 5-6 år for den at falde 23-30%.

  For det andet er den offentlige ejendomsværdi ikke en præcis måleenhed. Den siger allermest om hvad der skal betales i skat af huset (selvom den idag heller ikke engang siger særligt meget om dette).

  For det tredie er en ejendomsmægler lige så meget en “mægler", som en bankrådgiver er “rådgiver". Det burde hedde ejendomssælger representant og bankprodukt sælger.
  “Overprisen" annonceres fordi sælger forventer at skulle give afslag i købsprisen for at få handelen i hus. Ejendomsmægleren ved hvor højt man kan gå uden at skræmme de potentielle kunder væk.
  Ligesom når du sælger noget i den blå avis, forventer du også at give afslag, og det indretter du prisen efter, så du får det du ville have.

  Der sælges ikke særligt mange huse for tiden, og dem der sælges går for ca 25% under udbudsprisen, men ikke alle. For lejligheder er det mindre, mit skud er ca 15% nedslag.

  Men på visse tidspunkter, lige NU feks, er der en hel del købere, pgr af studiestart, og så stiger priserne på små ejerlejligheder.

  Jeg håber dette kaster lidt lys over din undren.

  #163200
  thsvForfatter

  Det har ingen betydning, vær glad for, at den off. vurdering ikke er højere end købsprisen, da dit interval vil betyde 1.200-3.000 kr mere på skødet, hvis den off.vurdering overstiger salgsprisen med 2-500.000 kr.
  Det er en ren skatteteknisk værdi.

  #170584
  HarsomForfatter

  Hej alle
  Tak for jeres svar. Jeg har købt en ejendom – nu må vi se hvad fremtiden bringer:)

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.