Udlægs dillemma

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Mike BergForfatter
  Indlæg
 • #380472
  Mike BergForfatter

  Vi står og skal have refinansieret vores raelkreditlån.
  Nu er der så bare det uheldige at da jeg for nogle år var arbejdsløs prioriterede vi at betale banken før noget andet og så er der kommet 2 udlæg i vores hus da vi selvsagt kom bagefter med en del.
  Vi har prøvet at få de to til at rykke udlægget og det er kun lykkes at få den ene med på det ved at få gang i en afdragsordning, men den anden er ikke til at hugge eller stikke i.
  Der er friværdi for 1.3 mill, men vore nuværende bank sige nej tak til at tage det5 med ind under lånene når det skal refinansieres.
  Det skal så også sige at som det er nu er vores årsindkomst lidt over en mill og rådighedsbeløbet er efter alle udgifter er betalt på den anden side af 20.000.
  Er der erfaringer med banker der er nemme at have med at gøre hvad dette problem angår ?
  Og i det hele taget hvilke banker er i dag nemmest at have med at gøre for Arbejdernes Landsbank er efterhånden ikke nemme.

  #380485
  morsdrengForfatter

   

  Udlæg foretages af en kreditor hvis gæld er misligholdt i håbet om, at udlægget en gang i fremtiden vil føre til betaling, f.eks. i forbindelse med ejendommens salg eller omprioritering. Det er den situation du står i nu. 

   

  Med en friværdi på 1,3 million i ejendommen har udlægshaverne en ringe lyst til at indgå afdragsaftaler med dig. De frygter også for, at du stopper med at afvikle gælden når du har fået din vilje og de har rykket for refinansieringen. 

   

  Udlæg hos en bankkunde viser, at denne IKKE overholder sine forpligtelser overfor andre kreditorer og betyder, at kunden i Finanstilsynets terminologi bliver OIV kunde, nogle Pengeinstitutter kalder det ”kritisk”. Intet fornuftigt PI ønsker at overtage problemkunder med misligholdte gældsposter og en sådan kunde vil også blive ”lagt på is” hos sit nuværende pengeinstitut. 

   

  At du først begynder at afdrage til en af udlægshaverne for at få denne til at rykke for din refinansiering viser, at du ikke hidtil har haft den store betalingsvilje. Med et månedligt rådighedsbeløb på over 20.000 kr. burde du ellers have betalingsevne. Under Bolig & Realkredit har du spurgt, om din bank kan modsætte sig en udlægshavers begæring af tvangsauktion over ejendommen – det fortæller også noget om din betalingsvilje. 

   

  Når du gennem flere år ikke har udvist betalingsvilje gør det forståeligt, at din bank nu ikke vil medvirke til finansiering af indfrielsen af dine udlæg. 

   

  I stedet for at efterspørge banken som er ”nemme” at have med at gøre bør du i stedet ”gribe i egen barm” og spørge dig selv, om dine handlinger eller mangel på samme gør dig kreditværdig og attraktiv som bankkunde i din nuværende eller i en ny bank. 

   

  Problemet er dit og kan kun løses af dig.

   

   

   

  #380488
  Mike BergForfatter

  Du er sgu klog. Alle de ting du kommer med er jeg udemærket klar over så din formynderiske måde at fremlægge det på er jeg klar over.
  Jeg søger løsninger på hvordan jeg kommer videre så jeg kan komme til at svare enhver sit.
  Baggrunden til at det endte som det endte kender du stortset intet til andet end det jeg har skrevet, men ellers tak for dit forsøg 😊

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.