Vand din opsparing – det betaler sig

Analyse er fra september 2015

Tænk på de penge du sparer op som en plante. Planter skal have lys og vand for at trives og gro. Hvor meget vand en plante har brug for, afhænger af, hvor meget sol den får. På samme måde er det med de penge, vi sparer op: Hvor høj en rente, vi har brug for, afhænger af, hvor meget priserne stiger. Derfor har din opsparing ikke brug for så høje renter for at vokse som tidligere, da inflationen er meget lav.

Det er derfor en stor fejl, at mange danskere er holdt op med at sætte penge ind på en almindelig opsparingskonto med en bedre rente end en klassisk lønkonto – også på trods af at renten i dag er under det halve af hvad den var for blot fire år siden.

Lad os tage et eksempel:

100.000 kr. opsparing med 2 års binding*

Som det kan ses er det ikke meget man får ud af en opsparing, men i det mindste får du sikret din købekraft; noget der ikke var muligt for 4 år siden på trods af den højere rente.

Alt i alt kan man sige, at fordommene om de lave opsparingsrenter er en myte – procentsatsen på en opsparingskonto skal ses i forhold til et større økonomisk perspektiv, hvor det ikke er satsen, der er afgørende, men derimod dens relation til prisernes udvikling.

Derfor: Sæt pengene ind på en opsparingskonto og vand den – det betaler sig.

 

* Der tages udgangspunkt i den historiske inflation i 2011 og 2012. For 2015 og 2016 tages udgangspunkt i inflationsforventningerne fra seneste økonomiske analyse af Danske Bank. 

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing