Steffen sparede 11.000 kroner om året ved at skifte bank

{Steffen sparede} 11.000 kroner om året ved at skifte bank

Han syntes egentlig, at renten på hans andelsboliglån, som lå på lidt over 7 pct. var i den dyre ende, men Danske Bank, som han var kunde hos, havde ihærdigt overbevist ham om, at det var den helt rigtige rente for en kunde som ham. Men en dag i november sidste år stødte Steffen Thorsted på en Facebook-annonce for Mybankers Skift bank tjeneste. Kort tid efter sad han med et tilbud fra Alm. Brand Bank, der lød på en rente på 3,95 på andelsboliglånet. Et tilbud, den 34-årige salgskonsulent er glad for, at han takkede ja til.

 

Kan betale lånet hurtigere

”Jeg gik fra at have en rente på noget over syv pct. og så ned til 3,95 pct. Det svarer til en besparelse på cirka 11.000 kroner om året. Det betyder, at jeg hurtigere kan betale mit lån ud. I Danske Bank var tidshorisonten tæt på 30 år, nu er den under 15 år. Det er en kæmpe forskel synes jeg – det er en stor besparelse. Alt i at var det noget jeg skulle have gjort for længe siden,” fortæller Steffen Thorsted.

Han blev kunde i Danske Bank tilbage i 2008, da han købte sin andelslejlighed. Han er overrasket over, at Danske Bank ikke forsøgte at tilbyde ham en bedre rente, da de blev bekendte med tilbuddet fra Alm. Brand Bank.

 

”Jeg ringede og fortalte dem om tilbuddet fra Alm. Brand Bank og spurgte, hvordan det kunne være, at deres lommeregnere regner så forskelligt. Men de kom ikke med et nyt tilbud, for som bankrådgiveren sagde, så kunne de jo se, at løbet var kørt. Alm. Brand Bank havde lavet en anmodning om at få mig overført. Så Danske Bank kommer jeg ikke til at være kunde hos igen. Jeg følte mig røvrendt for at sige det på godt dansk.”

 

Bankerne er ikke autoriteter

Steffen Thorsted er glad for, at han fik skiftet bank. Men han forstår godt, at man som kunde kan være tilbageholdende med at indhente nye tilbud fra andre banker.

”Mange ser jo på en eller anden måde bankerne som en autoriteter, og når der så sidder sådan en med et jakkesæt på og forklarer en, at det her er det helt rigtige, så er der mange, der tror på det. Men man skal huske, at banken er en forretning lige som alle andre.”

Det seneste år har adskillige tusinde fået tilbud via Mybankers Skift bank tjeneste. 8 ud af 10 af de tilbud giver en besparelse. Synes du også, at din bank er for dyr?

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag