Spar hundredetusinder ved at ændre dit boliglån

udgivet: 23. december 2013
, sidst redigeret: 06. december 2016
Spar hundredetusinder ved at ændre dit boliglån
Det er vigtigt at se sig godt for, når du skal låne penge i boligen - der er kæmpe prisforskel på bankerne

Artiklen er fra december 2013


Rigtig mange danskere finansierer en del af deres huskøb med et boliglån. Boliglånet bliver ofte brugt til at finansiere forskellen på købsprisen og egen finansiering samt realkreditlån. Derudover bliver et boliglån ofte benyttet til forbedringer af boligen, og dets fleksibilitet gør, at det kan være at foretrække over et realkreditlån til de relativt små lånebeløb.


Det er værd at bemærke, at i de første ni måneder af 2013 steg huspriserne landet over i gennemsnit 2,5 procent ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det betyder en øget friværdi og muligheden for at konvertere de dyrere lånetyper over i enten realkreditlån eller boliglån.


I mange tilfælde er et boliglån billigere end et billån og vil næsten altid være væsentligt billigere end et forbrugslån. Der kan derfor være mange penge at hente bare ved at omstrukturere sin gæld. En meget vigtig ting at være opmærksom på er dog, at der kan være enorm forskel på renter og gebyrer på boliglån bankerne imellem.


Spar til en familiebil

For at illustrere denne enorme forskel er her et eksempel på et boliglån på 250.000 kr. Der tages i dette eksempel udgangspunkt i en løbetid på 10 år og en belåningsprocent fra 80-90 procent af boligens værdi.


Samlede omkostninger ved billigste lån hos billigste bank: Kr. 99.248


Samlede omkostninger ved billigste lån hos dyreste bank: Kr. 318.725


Forskel i omkostninger: Kr. 219.477


Det betyder altså, at hvis du ser dig for, kan du potentielt spare det, der svarer til prisen på en familiebil eller adskillelige rejser i løbet af de 10 år, boliglånet løber i. Du kan undersøge om du betaler for meget på Mybankers boliglånsside.


Bemærk at mange banker kræver enten engagement af en hvis størrelse eller helkundestatus for at få de billigste lån.
 

sidst redigeret: 06. december 2016