Sådan undgår du negative renter i dit firma

udgivet: 29. november 2016
, sidst redigeret: 27. august 2018
Sådan undgår du negative renter i dit firma
Et plus på virksomhedskontoen er en god ting. Alligevel påtvinges erhvervskunder negative renter i stor stil, når bankerne skubber regningen for fire år i et lavrentemiljø videre til kunderne. Kan du binde pengene, er der dog stadig mulighed for at få lidt i rente.

 

Hidtil har bankerne ædt de udgifter, der har været forbundet med fire år med negative renter hos Nationalbanken, men det er slut nu. Alle landets største banker pålægger nu deres erhvervskunder negative renter. Det betyder i praksis, at du som erhvervskunde skal betale penge til banken, uanset om du har gæld eller ej. For de fleste banker, gælder det dog først når du har mere end et par millioner stående. I Danske Bank skal du for eksempel betale -0,55 procent af beløb der overstiger to millioner kroner. Den samme sats for Nordea er -0,65 procent. Er du kunde i Jyske Bank, er der ingen kære mor. Her skal du nemlig betale -0,40 procent i rente fra første krone. 

 

Figur: Negative renter hos de seks største pengeinstitutter

Bank

Fra beløb

Rente

Danske Bank

kr.        2.000.000

-0,55%

Nordea

kr.        2.000.000

-0,65%

Sydbank

kr.        5.000.000

-0,50%

Jyske Bank

kr.                       -  

-0,40%

Spar Nord Bank

kr.        5.000.000

-0,50%

Nykredit

kr.        3.000.000

-0,50%

Note: Nykredits rente gælder pr. 1/12- 2016. Data indsamlet primo november 2016.

 

Bind pengene lidt endnu

På baggrund af negative renter i landets største banker, er mange i tvivl om hvad de skal gøre med deres penge.

 

”Har man mulighed for at binde pengene i noget tid, er det stadig muligt at få op til 1,0 procent i rente. Selv hvis man kun kan få nul procent i rente, er det stadig bedre end at lade sig afspise med negative renter,” fortæller Peter Jensen, kommunikationschef i Mybanker.

 

Renten på 1,0% er observeret på Mybankers platform for aftaleindskud, www.mybanker.biz. Her kan du sætte indlån på auktion, og lade bankerne byde på dine penge. Servicen er gratis at benytte første gang, og er både til private og erhverv. På nuværende tidspunkt har danskerne mere end en milliard kroner placeret via mybanker.biz.

 

Hold dig opdateret med nyheder, gode råd og perspektiver på privatøkonomi. Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her.

sidst redigeret: 27. august 2018