Sådan undgår du negative renter i dit firma

udgivet: 29. november 2016
, sidst redigeret: 22. januar 2018
Sådan undgår du negative renter i dit firma
Et plus på virksomhedskontoen er en god ting. Alligevel påtvinges erhvervskunder negative renter i stor stil, når bankerne skubber regningen for fire år i et lavrentemiljø videre til kunderne. Kan du binde pengene, er der dog stadig mulighed for at få lidt i rente.

 

Hidtil har bankerne ædt de udgifter, der har været forbundet med fire år med negative renter hos Nationalbanken, men det er slut nu. Alle landets største banker pålægger nu deres erhvervskunder negative renter. Det betyder i praksis, at du som erhvervskunde skal betale penge til banken, uanset om du har gæld eller ej. For de fleste banker, gælder det dog først når du har mere end et par millioner stående. I Danske Bank skal du for eksempel betale -0,55 procent af beløb der overstiger to millioner kroner. Den samme sats for Nordea er -0,65 procent. Er du kunde i Jyske Bank, er der ingen kære mor. Her skal du nemlig betale -0,40 procent i rente fra første krone. 

 

Figur: Negative renter hos de seks største pengeinstitutter

Bank

Fra beløb

Rente

Danske Bank

kr.        2.000.000

-0,55%

Nordea

kr.        2.000.000

-0,65%

Sydbank

kr.        5.000.000

-0,50%

Jyske Bank

kr.                       -  

-0,40%

Spar Nord Bank

kr.        5.000.000

-0,50%

Nykredit

kr.        3.000.000

-0,50%

Note: Nykredits rente gælder pr. 1/12- 2016. Data indsamlet primo november 2016.

 

Bind pengene lidt endnu

På baggrund af negative renter i landets største banker, er mange i tvivl om hvad de skal gøre med deres penge.

 

”Har man mulighed for at binde pengene i noget tid, er det stadig muligt at få op til 1,0 procent i rente. Selv hvis man kun kan få nul procent i rente, er det stadig bedre end at lade sig afspise med negative renter,” fortæller Peter Jensen, kommunikationschef i Mybanker.

 

Renten på 1,0% er observeret på Mybankers platform for aftaleindskud, www.mybanker.biz. Her kan du sætte indlån på auktion, og lade bankerne byde på dine penge. Servicen er gratis at benytte første gang, og er både til private og erhverv. På nuværende tidspunkt har danskerne mere end en milliard kroner placeret via mybanker.biz.

 

sidst redigeret: 22. januar 2018
6 kommentarer
Rossini
23. February kl. 11:32
Hej Louise,
Er ejer af 2 virksomheder som ligger placeret hos Nordea. Vi har opdaget at de tager 0,50% af alt indestående, fra første krone. Det harmonere med hvad andre fortæller mig.
Blot lige så satsen i din skabelon ikke starter ved 2 mill!
Mvh
Jacob
pcerdan
06. April kl. 16:15
Jeg oplever det samme. Hvad skal man gøre nu? flytte til et anden bank eller finde baker som tilbyder fast rente konto. findes dem? Hvilke?
Ic
18. April kl. 19:54
Jeg oplever det samme rente på 0.5 procent og det var ikke varslet til mig direkte så at renten var trukket 31 jan må bankerne rent juridisk trække penge uden varsling ?? Jeg har slet ikke haft mulighed for at skifte bank
Ic
18. April kl. 19:55
Svare du på beskeder ?
Peter Jensen - Mybanker.dk
19. April kl. 15:44
Tallene i tabellen i artiklen er gældende ved udgivelse af artiklen, det vil sige november 2016. Vi kan anbefale at man eventuelt prøver vores auktionssite for indlån, www.mybanker.biz, bemærk dog at det forventes at der er mulighed for at pengene kan bindes i en hvis periode. I forhold til varsling om renteændring i en given bank skal du tage fat på bankens klageansvarlige og såfremt svaret ikke er tilfredsstillende, kan du gå til pengeinstitutankenævnet. Mvh Peter / Mybanker.dk
Michael Ringholm Sundgaard
18. December kl. 21:54
Samme problem her, på min Nordea erhvervskonto var renten pludselig -0,5% helt uden varsel til mig. Det kan efter min bedste overbevisning ikke være lovligt. Jeg har selvfølgelig klaget og afventer nu svar fra dem. Min anbefaling er dog at investere i aktier eller obligationer, så har du ingen negativ rente, med mindre din samlede portefølje selvfølgelig falder.
Del dine erfaringer eller spørg Mybankers tusinder af brugere til råds her. Kommentarerne er til brug for Mybankers brugere og besvares ikke af Mybanker eller artiklens forfatter.
Har du læst Mybanker.dk's generelle debatregler?