Sådan kommer du hurtigt af med dyr kreditkortgæld

Sådan kommer du hurtigt af med dyr kreditkortgæld

En tidligere undersøgelse fra Mybanker viser, at det er billigere at hæve penge på rejsemålet frem for at hæve penge hjemmefra. Men hvis du under en tur til sydens sol har brugt dit kreditkort så flittigt, at du efter endt rejse står med et overtræk på kortet, er det lige meget, om pengene er hævet hjemme eller ude.

Der kan være skyhøje renter på et almindeligt overtræk på et kreditkort – helt op til 20%. Overvej derfor, hvordan du slipper billigst ud af gælden.

 

Benyt først den rentefri periode

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvad og hvornår du skal betale for et overtræk på kreditkortet. Ofte er der en rentefri periode på mellem 30 og 60 dage, så hvis du kan tilbagebetale i løbet af den periode, er der ingen ko på isen.

Før du tager på ferie, kan du tjekke op på, om din kreditkortaftale har rentefri fordele. Generelt er det en god idé at sammenligne markedet for kreditkort, så du får de bedst mulige fordele til ferien.

 

Betal gælden med et billigt lån

Har du ikke mulighed for at betale hele kreditkortgælden, før en eventuel rentefri periode er ovre, er dit billigste alternativ at flytte penge fra en anden konto med likviditet. Det vil både være en hurtig og billig løsning.

Men hvis du ikke har penge stående på andre konti, må du ud og lede efter billige kreditalternativer.

”Det er aldrig optimalt at finansiere gæld ved at etablere ny gæld i form af et lån. Dog er det nogle gange den bedste løsning, fordi noget gæld er alt for dyrt,” siger Ulrik Marschall, kommunikationschef i Mybanker.

”I tilfælde, hvor du ved, at du har penge til at tilbagebetale gælden i nær fremtid, kan det være smart at se sig omkring i markedet efter alternativer til dyre overtræk,” siger han.

Du kan f.eks. etablere en kassekredit, som koster mindre i renter end almindeligt overtræk. Den billigste løsning vil dog oftest være at finansiere feriens forbrug med eventuel kredit på dit boliglån.

 

Tegn et almindeligt forbrugslån

Hvis du hverken har mulighed for at låne i boligkredit eller tegne en kassekredit, kan et forbrugslån også være en løsning. Generelt er det dog altid en farlig vej at gå nedad at betale ét lån af med et andet.

Men en Mybanker-undersøgelse fra juni 2017 viste, at du nu kan tegne forbrugslån med renter helt ned til 5 procent, hvilket er noget mindre end de dyre overtræksrenter.

 

Fordele og ulemper ved kreditkort

  • Der er mange forskellige typer kreditkortaftaler, blandt andet kreditkort med kredit, kreditkort med forskellige typer rabatter eller andre fordele såsom tilknyttet rejseforsikring.
  • Kreditkortet har en styrke i forhold til Dankortet, fordi det kan anvendes de fleste steder i verden.
  • Det kan være en god ide at medbringe to kort, når du er ude at rejse, så du altid har et i reserve i tilfælde af, at der skulle ske noget med det ene.
  • Og så kan det være belejligt at have op til 40 dages rentefri kredit, idet man ved kreditkort afregner det samlede forbrug månedligt.
  • Til gengæld kræver det disciplin at have et kreditkort frem for et debetkort, hvor der skal være dækning for dine betalinger. Ellers kan kreditkort blive en dyr affære. Det kan være svært at huske, hvad man har købt for en måned eller halvanden måned siden, derfor kan man nemt glemme at sætte penge til side til at betale sin kredit. I sådan et tilfælde bør man som kortholder overveje om der findes en bedre løsning. Men har du et kreditkort, bør du holde nøje øje med, hvad du hæver og forbruger, så du altid ved, hvor meget du skal tilbagebetale næste måned.

 

Du kan sammenligne de forskellige kreditkortløsninger her, hvor du også kan læse mere om kreditkort.

 

 

Find det bedste kreditkort

Sammenligner renter, vilkår m.m. og find det bedste kreditkort til dit behov.

Sammenlign kreditkort