Lad bilen stå og kør på ferie

Med privatleasing og delebiler er der kommet en mere tydelig og direkte pris på at køre bil. Hvis man allerede ejer bilen, er prisen på at køre en ekstra kilometer lidt mere utydelig, da afskrivninger, renter på lån, dæk og andet ikke er ”lineære” omkostninger og typisk betales på forskellige tidspunkter. Der er derfor nu bedre muligheder for at beregne om en kombination af brug af biler kan betale sig, f.eks. på ferierejser. Konklusionen er derfor: Lad bilen stå og kør på ferie hvis du vil spare penge.

 

Bilferie

Før priserne på flyrejser faldt til dagens lave niveau, var bilferie en endnu mere udbredt ferieform end i dag, men der er stadig mange, der sværger til den frihed og fleksibilitet, det giver at være på tur i egen bil. Specielt med børn kan det være praktisk hele tiden at have et ”bagagerum” med sig.

Udfordringen er, at bilferie klart er sjovest, hvis ens bil har en vis størrelse. Så der er god plads til alle på de lange ture rundt i Europa. Med de danske priser på biler kan det være meget dyrt at have en stor bil udelukkende med det formål at kunne køre på bilferie en eller to gange om året. Det ville egentlig være mest praktisk, hvis man havde en rimelig bil til hverdag og en stor bil til ferien. Hvis man for eksempel privatleaser sin hverdagsbil, bruger delebil eller lignende, kan man måske spare penge, der i stedet kan bruges til at leje en lidt større bil til ferien.

 

Husk tilladelsen

Hos vore naboer i Sverige og Tyskland er der stort set ikke afgifter på biler, og de er derfor markant billigere og dermed også billigere at leje. Man skal dog huske på, at man med fast bopæl i Danmark ikke må køre i en udenlandsk indregistreret bil i Danmark uden tilladelse fra politiet.

 

Lej bilen i Tyskland

For eksempel kunne man proppe hele sin familie og bagage ind i sin ”rimelige” bil og nøjes med at køre til for eksempel Hamburg lufthavn og der bytte til noget bedre. Parkeringen koster cirka 800 kroner for to uger, og for 8.990 kroner kan man leje en Mercedes S-klasse med fri kilometer og forsikring. Billigste S-klasse koster i Danmark cirka 1,5 millioner kroner, så man bliver flot kørende. Prisen gælder for perioden 19. juni til 3. juli 2017, så man kan komme ud på vejene, før resten af Europa tager på ferie og fylder op på rastepladser og ved attraktioner.

På den måde bliver de 1.100 kilometer fra Hamburg til Comosøen i Italien til en afslappende fornøjelse, og selvom Comosøen er ”overklasse”, vil man slet ikke falde igennem, når man kører Mercedes S-klasse. Man kunne også køre den tyske panzerwagen til Normandiet og se alle museer og seværdigheder fra D-dag og anden verdenskrig.

Er man mere til britisk elegance, tilbyder SIXT biludlejning i samme periode en Jaguar XE for 4.863 kroner med fri kilometer og kaskoforsikring. Vil man være sikker på tilstrækkelig sporty motorkraft, tilbyder SIXT biludlejning også en BMW 530 for 5.808 kroner med fri kilometer og kaskoforsikring.

 

Nem bilferie i Sverige

Vil man ud i Sverige eller Norges flotte natur, kan Hertz tilbyde en Volvo V60 med automatgear for 4.474 kroner i samme periode og hentet i Malmø, så man kan tage toget direkte fra København H og nærmest træde ud af toget og ind i bilen.

Vær opmærksom på, at leje af biler i denne klasse normalt kræver, at man er over 25 år og har haft kørekort i en årrække.

Hvis man tænker langsigtet, kan man kombinere de billigere lejebiler i vores nabolande med ens eget valg af bil. Måske specielt i forhold til de mange tilbud der i dag er på privatleasing af biler. Med privatleasing er der ofte et bestemt antal kilometer knyttet til leasingperioden, og her kan ferielejebilen fungere som en buffer, der gør det nemmere at ramme de aftalte kilometer. Med privatleasing kan man samtidig se, præcist hvor meget det koster at køre de 5.000 kilometer ekstra på bilferie hvert år og sammenligne det med prisen for at leje bil i den periode, hvor de mange kilometer køres.

 

Lån til bilen?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget

Sammenlign billån