Kurér nytårets økonomiske tømmermænd

Kurér nytårets økonomiske tømmermænd

 

Denne artikel er fra januar 2015

 

Indlån – få (flere) penge for dine penge

Mange danskere må enten leve med en meget lav forrentning på deres indlån eller endda betale for at have deres penge stående i banken. Selv hvis du ikke betaler for at have din opsparing stående, skal der med en inflation på omkring 0,6 procent årligt en vis forrentning til, for at værdien af pengene ikke svinder ind.

 

Men det er faktisk muligt at få sine penge forrentet, da bankerne kæmper en hård kamp om kunderne. Der er især penge at hente, hvis du er villig til at binde din opsparing i en længere periode. Hvis du vil tjekke om dine penge bliver forrentet optimalt kan du tjekke Mybankers opsparingsliste her eller ved større beløb vores auktionssite for indlån, mybanker.biz. Ved binding i en længere periode er det muligt at få 2 % i rente, hvilket sammenholdt med inflationen er meget attraktivt.

 

Din loyalitet kan koste dig dyrt på dine lån

Bankkunder er generelt meget loyale over for deres bank. Men rigtig mange danskere har faktisk mulighed for en markant besparelse på udlånsrenten ved at undersøge markedet. Det kan også lykkes at opnå bedre vilkår uden at skifte bank ved at kende markedet, når du genforhandler vilkår med banken.

Over 1.000 brugere har indtil videre skiftet bank gennem Mybankers Skift bank tjeneste og kan i gennemsnit se frem til en besparelse på over 55.000 kr. over de næste 5 år. En analyse af tilbudte andelsboliglån via denne tjeneste viste yderligere, at 20 % af brugerne havde mulighed for at spare mere end 2,5 %-point på deres andelsboliglån ved at skifte bank. Der kan derfor være mange penge at hente ved at undersøge, om der kan opnås lavere udlånsrenter andetsteds.

 

Kend gebyrer og omkostninger
Banker anvender et væld af gebyrer og omkostninger, der over tid kan koste bankkunderne mange penge. Disse gebyrer og omkostninger kan du tjekke på din årsopgørelse fra banken, som du modtager her i januar. Den er at finde enten i din netbank eller e-boks.

 

Kim Valentin, partner og adm. direktør i Finanshuset i Fredensborg, har i en nylig artikel understreget vigtigheden af, at bankkunderne kender priserne for bankens ydelser. Hermed bliver det muligt for bankkunderne at sammenholde pris og kvalitet i deres nuværende bank med andre bankers vilkår.

Vær derfor kritisk, når du i januar vurderer din nuværende bankforretning. Der kan være en ganske god timeløn at hente ved at bruge en smule tid på at undersøge markedet. Benyt eventuelt Mybankers Skift bank tjeneste til at få op til tre tilbud på din nuværende bankforretning. Det er ganske enkelt – og gratis.

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag