Her finder du billigste boliglån

udgivet: 27. juli 2017
, sidst redigeret: 19. januar 2018
Her finder du billigste boliglån
Rentefaldene kan ikke kun ses i billige realkreditlån. Du kan nu i flere banker optage huslån til under 3 procent i rente. Det kan derfor spare dig for mange tusinde kroner, at du sikrer dig det rigtige boliglån i banken med en lav ÅOP – især for lån med lang løbetid.

 

Der er væsentlig større prisforskelle på huslån i banken – boliglån – end der er på realkreditlån. Det kan derfor have stor betydning for bundlinjen, hvilken bank du vælger at optage dit boliglån hos.  

 

Mybanker har undersøgt markedets priser på 20-årige boliglån på 300.000 kroner, som udgør 80-95 % af værdien for en bolig til 2 millioner. De fleste vælger at belåne op til 80 % af boligens værdi som et realkreditlån – se her, hvor du finder det billigste realkreditinstitut.

 

Enorme prisforskelle på lån

Vores sammenligning viser, at det kan betale sig at undersøge markedet, før du vælger boliglån. Der er næsten 50.000 kroner i forskel på, om du låner til markedets billigste eller 10. billigste rente.

 

For mens Lollands Bank tilbyder en rentesats på 3,75 og en ÅOP på 4,4 procent, hvor de samlede omkostninger inklusiv etablering kommer op på 147.722 kroner, så kan du nøjes med at skulle betale 99.844 kroner for det samme lån hos Dronninglund Sparekasse med en rente på 2,5 procent og en ÅOP på 3,1. Der er dog forudsat at du kan få den lavest mulige rente.

 

Bemærk at der til de fleste af boliglånene er krav om helkundeforhold og i visse tilfælde at lånet benyttes til boligkøb.

 

Pas på rentespænd

Når Dronninglund Sparekasse tilbyder markedets pt. billigste huslån er det dog ikke ensbetydende med, at du nødvendigvis får det bedste boliglån i den bank.

 

Mybankers sammenligning afslører et stort rentespænd i nogle banker, og faktisk er der i Dronninglund Sparekasse et rentespænd på hele 10 procentpoint. Derfor kan et 20-årigt boliglån på 300.000 kroner hos Dronninglund Sparekasse koste dig alt mellem 99.844 og 550.840 kroner i udgifter.

 

”Rentespændene hos bankerne viser hvor vigtigt det er, at man forhandler om sin rente. Tager man blot en rente for givet, kan man risikere at betale unødigt meget for sit lån. Derfor er det også vigtigt altid at indhente flere tilbud, da man ikke nødvendigvis får det billigste lån i den bank, der har den laveste fra-rente”, udtaler Morten Westergaard, direktør i Mybanker.

 

Det gælder derfor om at sondere markedet og få bankerne til at give et konkret tilbud på huslånet, så du kan være helt sikker på, hvor du får det billigste lån.

 

Husk, du altid kan indhente konkrete tilbud via Mybankers Skift bank tjeneste.

 

Som nævnt kan det ofte godt betale sig at forhandle med banken. Her kan du få nogle gode tips til at forberede dig på forhandlingssituationen.

 

3 hurtige til et billigere boliglån

  1. Indhent altid flere konkrete tilbud fra forskellige banker og vær ikke bange for at skifte bank for at få det billigste lån. Du kan her læse mere om, hvordan du kan finde frem til den billigste bank for netop dig.
  2. Vær opmærksom på rentespænd. Nogle bankers lån varierer utroligt meget.
  3. Kig på de samlede omkostninger i stedet for at blive fristet af en umiddelbar lav rente. Etableringsomkostninger kan variere meget fra bank til bank. Se altid efter ÅOP.

 

sidst redigeret: 19. januar 2018
4 kommentarer
AI
27. July kl. 20:46
Hejsa!
Jeg købte mit hus i 1999 og har omlagt 2 gange siden. Det primære huslån er et realkreditlån med fast rente på 2% over 15 år. Dette lån er færdigbetalt i 2027. Det er et godt, forudsigeligt og billigt lån med lave gebyrer og bidragssatser.
I 1999 blev en stor del af dét, jeg ikke kunne låne i realkreditten finansieret med et pantebrev, der senere er blevet lavet om til et afdragsfrit banklån på 485 000,- kr. med lave omkostninger. Den afdragsfrie periode slutter i sommeren 2018 og banken har nu indbudt mig til et møde om, hvordan dette derefter skal håndteres.
Vil I give mig nogle gode råd?
Venlig hilsen A. Ibsen
Peter Jensen - Mybanker.dk
31. July kl. 09:32
Hej A. Ibsen. Tak for din henvendelse. Vi stiller kommentarsporet til rådighed så vores mange brugere kan dele erfaringer og gode råd med hinanden. Vi tilbyder desværre ikke selv individuel finansiel rådgivning, men du kan eventuelt tjekke vores samarbejdspartnere inden for finansiel rådgivning her: https://www.mybanker.dk/oekonomisk-raadgivning/.
Mvh Peter / Mybanker.dk
Tina Røpke
11. August kl. 16:15
Hej Peter,
Dit link til finansiel rådgivning virker ikke !?
Mvh. Henning
Peter Jensen - Mybanker.dk
14. August kl. 13:19
Hej Henning. Tak for din kommentar - prøv at kopiere linket (uden punktummet) og sæt det ind i adressefeltet i din browser. Det fungerer herfra.

Mvh Peter
Del dine erfaringer eller spørg Mybankers tusinder af brugere til råds her. Kommentarerne er til brug for Mybankers brugere og besvares ikke af Mybanker eller artiklens forfatter.
Har du læst Mybanker.dk's generelle debatregler?