Guide: Skal du have et kreditkort til ferien?)

Guide: Skal du have et kreditkort til ferien

Det kan være en dyr fornøjelse at tage på ferie, men så kan det være, at kreditkortet er noget for dig. Kreditkortet er nemlig et betalingskort, hvor udstederen, for eksempel Eurocard, MasterCard eller Dinners Club, udlåner penge til dig, der har kortet, mens du for eksempel er ude at rejse. Kortet kan bruges i stort set hele verden, og er du kreditværdig (i stand til at tilbagebetale dine lån til tiden), kan kreditkortet være en billig måde at låne penge til ferien på.

Fordelen ved et kreditkort er altså, at du kan købe varer eller andre goder, som du først skal betale på et senere tidspunkt.

 

Flere kort at vælge imellem

Der findes mange forskellige typer kreditkort, og flere forskellige udbydere.  Hvad det koster dig at få at et kreditkort, afhænger for de fleste pengeinstitutters vedkommende af, hvilken korttype du vælger, og hvilken kundegruppe du tilhører.

Med nogle typer kort medfølger forskellige forsikringer, så som rejseforsikringer, afbestillingsforsikring, forsikringer på dine indkøb, samt forsikring på billeje og bagage. Derudover giver nogle typer kort adgang til lounges i lufthavne, rabat på hoteller og restauranter mv. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo dyrere kort desto flere fordele følger der med.

De mest kendte typer kreditkort er MasterCard basiskortet, guldkortet og platinkortet. I denne artikel har vi valgt at fokusere på såkaldte MasterCard basis-kort hos de største banker (Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Sydbank og Nykredit) i Danmark.

Hvad det koster, at få oprettet et basiskort, afhænger af hvilken type bankkunde du er. Fordelskunder betaler oftest mindre eller intet gebyr for at oprette et kreditkort, mens basiskunderne skal af med mellem nul og 250 kroner om året. For eksempel koster et Sydbank MasterCard Private Classic-kort lige nu 0 kroner om året, et Jyske Bank MasterCard Basic koster 100 kroner om året, og et Danske Bank MasterCard Basis koster 250 kroner om året.

Tjek hvilket kreditkort, der passer til dine behov her

 

En billig måde at låne penge på

Basis-kreditkortene kan være en billig måde at låne penge på, hvis du vel og mærke betaler dine lån tilbage i rette tid.

Med et Nordea Credit-kort kan du for eksempel få mellem 10.000 og 30.000 kroners kredit rentefrit i op til 40 dage. Har du et Danske Bank MasterCard Basis-kort, kan du få kredit fra 10.000 kroner og op med rentefrihed i op til seks uger under forudsætning af, at du betaler hele dit forbrug tilbage hver måned. Betaler du kun en del tilbage, skal du betale rente. Med et Nykredit MasterCard Blue Shopping-kort har du mulighed for at få kredit på 20.000 kroner rentefri i op til 45 dage, mens du med et Sydbank MasterCard Private Classic kan få kredit på op til 30.000 kroner rentefrit i 45 dage.

Har du ikke brug for kreditten, kan det i mange tilfælde ikke betale sig at svinge kreditkortet i de danske butikker, da en del af butikkerne sender kreditkortgebyret videre til kunderne. Her er det bedre at bruge sit Dankort.

 

Tjek forbrugsgrænserne

Når du vælger kreditkort, er det en god idé at være opmærksom på kortets forbrugsgrænse, så du ikke kommer til at mangle penge på ferien. De fleste af basiskortene har en kredit fra 10.000 kroner, men sker der uforudsete hændelser på ferien- eksempelvis en tandskade eller lignende, som du selv skal lægge ud for behandlingen af, er det ikke sikkert, at en kredit på 10.000 kroner er helt nok. Tag derfor en snak med din bank om de forskellige korttyper og kreditter, og tjek hvordan du er forsikringsmæssigt dækket inden afrejse.

 

Find det bedste kreditkort

Sammenligner renter, vilkår m.m. og find det bedste kreditkort til dit behov.

Sammenlign kreditkort