Gældsforvirret? Saml din gæld på ét sted

Gældsforvirret? Saml din klatgæld på et sted

 

Hvorfor skal jeg samle min gæld?

Har du flere forbrugslån, du går og betaler af på, og er du en lille smule forvirret over, hvor meget gæld du har, og om du nu rent faktisk også får betalt dine kreditorer til tiden? Så kan det måske være en løsning at kontakte banken og få samlet din klatgæld i et forbrugslån. Husk også at undersøge dine muligheder andre steder end i din egen bank.

”Der er fine muligheder for at få samlet sine lån. Vi oplever en del kunder, der kommer til os med klatgæld, som sparer penge ved at samle det hele til et lån – og mindst lige så vigtigt – også får ro i maven og et bedre overblik over deres gæld. For at få et lån hos os skal man  dog kunne leve op til de vilkår, vi stiller for en kreditvurdering i forhold til formue, gæld og rådighedsbeløb,  herunder fremtidsudsigterne i forhold til indtægt,” fortæller Brian Rasmussen, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

Hvilken type lån, man kan samle sin gæld i, afhænger af flere faktorer, fortæller Brian Rasmussen.

”Det kan være et forbrugslån eller lån i boligens friværdi. Hvis vi har fået stillet sikkerhed for lånet, er det nemmere for os at give en lavere rente på lånet.”

 

Hvordan samler jeg min gæld?

Der findes mange banker der tilbyder muligheden for at samle din gæld. En effektiv måde at indhente flere tilbud er via Mybankers gratis service, der 100% digitalt giver dig et overblik over hvor du kan samle din gæld.

 

Alternativt kan du selv kontakte en bank og undersøge dine muligheder. Inden du kontakter banken er det altså vigtigt, at du får styr på, hvordan din økonomi ser ud.

”Du skal på forhånd danne dig et overblik over dine gældsposter. Find ud af hvilke beløb du skylder hvilke kreditorer. Dan dig samtidig et overblik over, hvilke lån du i forvejen betaler af på, og lav et privatbudget, som du kan fremvise i banken.”

For at komme i betragtning til et billigt forbrugslån, skal banken blandt andet se din årsopgørelse samt lønsedler fra de seneste tre måneder. Derudover er det en god idé, hvis du lister dine øvrige aktiver op. Hvis du har en ejerbolig eller andelsbolig, som banken kan tage sikkerhed i, er der større sandsynlighed for, at du kan få en endnu lavere rente på dit forbrugslån.

Står du I RKI, skal du være opmærksom på, at det kan være meget vanskeligt at finde en bank, som vil samle din gæld i et lån.

”Som hovedregel kan man ikke komme i betragtning, hvis man står i RKI,” fortæller Brian Rasmussen, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

 

Hvilken rente får jeg ved at samle min gæld?

Hvilken rente, man får på lånet, afhænger af en konkret vurdering.

”Det er svært at give et entydigt svar på, for det afhænger af, hvilke andre forretninger kunden har samlet hos os,” fortæller Brian Rasmussen.

Han råder til, at man tjekker ÅOP (årlige omkostninger i procent), renten på de lån man har nu, versus den rente man får tilbudt og andre omkostninger, inden man indgår låneaftalen.

I den seneste tid er konkurrencen om forbrugslån blevet skærpet – til fordel for forbrugerne. Det er blandt andet sket ved at en del nichebanker er trådt ind på markedet. Husk derfor at undersøge om det overhovedet er i banken, at du kan få det billigste lån til at samle dine forbrugslån.

 

Mybanker har hjulpet mange kunder med at samle gæld

Mybanker hjælper hvert år tusindvis af kunder med deres privatøkonomi, herunder at samle deres gæld. At samle sin gæld skaber tryghed og et overblik. Her er hvad nogle af Mybankers brugere siger.

★★★★★

Karsten

“Virkelig god service fra start til slut”

 

★★★★★

Annette

“Utrolig nemt og trygt forløb, vi er meget tilfredse med det hele. ”

 

★★★★★

Pia

“Supernemt, kan kun anbefales :-)”